Skip to main content

Roční dvojčata pomalejší vývoj

Zdravím všechny, třeba mi tady někdo poradí/uklidní. Mám roční dvojčata kluky nar.35+4tt, takze korigo 11 mes. Oba žvatlaji/slabikuji baba, mama, bum,brm, jeje. Oční kontakt maji vyborny, zvedaji na nas ruce,ze chteji pochovat, rozumi legraci, hrajeme kukuk, bafame, smejou se. Umi papa, berany duc, sami piji z lahvicky,jak vidi mleko, tak se usmivaji a lehnou si v postylce, pri prevlikani i spolupracuji. Ale co me trochu desi je, ze moc neukazuji, sem tam vidim ukazovacek jak zkouma plysacka, nebo na neco kouka a ma vystrceny ukazovacek (poradne ukazovani to neni), na jmeno se oncas otoci, nekdy ne, nenosi mi jeste hracky, neumi podat vec, nenavleka krouzky na tyc. Umi jen vyndat veci z krabice, ale neumi je tam zase vratit. Ted je bavi vse co visi strhnout dolu, nebo do neceho bouchat. Spolu si hraji tak, ze si berou hracky, ktere ma zrovna ten druhy v ruce. Byla jsem u neurolozky a pry jsou v poradku, hezky cili na hracku, slysi, reakce primerene...kdy vase deti zacaly nosit hracky, poslouchat kdyz jim reknete prines micek a pod? Jinak jsou zvidavi, na nove hracky reaguji hezky, nejsou fixovani na 1 vec, maji radi hudbu a tanci na hudbu..

Mě přijde, že jsou naprosto v pohodě !

Obrázek uživatele Janact

Mám kolem sebe shodou okolností 2 stejně stare dětičky (11 a 12 měsíců) neumí zdaleka všechno co vypisujete vy !
Jedno se ještě ani nepostaví, ani jeden nespolupracuje při oblékání , nenosí hračky , ani jsem si nevšimla, že by ukazovali prstikem. Ukládáni věci do krabic 11 měsícich ??? To mi přijde az neuvěřitelne, že by měly deti delat !

U deti je vše tak krasne individuální, stejně tak jako u dospělych. Doporucuji pro váš klid a pohodu - tolik nehodnotit, nesledovat a nesrovnávat(na to mají své tabulky doktori - a i ti vám potvrdili, že je vše Ok.

Buďte v klidu a uživejte si dětičky. Nemusi byt tabulkový, ani dělat všechno naprosto ve stejnou dobu. Začnou, tak jak to pro ne bude přirozené :-) každý máme svůj čas

Ahoj, pokud neuroložka

Obrázek uživatele Veronika_473

Ahoj,
pokud neuroložka konstatovala, že je vývoj přiměřený, tak bych byla v klidu a neporovnávala. Každý tady Ti řekne, že zrovna tohle je hodně individuální. Naši kluci se narodili v nachlup stejném termínu. Byli úplně jiní než děti, které byly okolo nás. Od 3 do 20 měsíců jsme s nima cvičili Vojtovku, chodit začali v 15 měsících. Ještě ve školce jsem měla pocit, že zralostí odpovídají o rok mladším ostatním dětem, nakonec i teď (13 let) jsou oproti vrstevníkům víc dětští a hraví. Ale to je věc, se ktrerou jako rodič nic neudělám. Jsem ráda, že jsou zdraví a že je mám.