Skip to main content

Matika dle Hejného

Obrázek uživatele marketad
Posted in

Ahoj, prosím, učí se děti někoho z vás matiku podle Hejného? Jak jim to jde a jak vám? ;)
Spádove patříme na ZS, kde se takto vyučuje. Holky jdou do školy sice až za rok, ale už teď to řeším. Popravdě z té matiky mám trochu hrůzu.
Díky, Markéta

Holky, děkuju za příspěvky.

Obrázek uživatele marketad

Holky, děkuju za příspěvky. Máte pravdu, nebudu se dopředu děsit a uvidíme, jak to holky poberou. Já jsem teda na matiku neskutečný tele a neumím si spočítat téměř nic, nabiflované vzorečky se vykouřily z hlavy, zůstal jen ten na trojčlenku a když manžel vidí, jak se snažím něco spočítat, tak se chytá za hlavu...A to jsme ve škole žádného Hejného ani neměli... Třeba se konečně naučím i počítat ;)

---

Obrázek uživatele Janact

u nás je také jedna škola, která jede dle Hejného... my tam přímo nechodíme, ale chodí tam několik dětí mých kamarádek a žádné problémy s tím nebyly.

je to prý jiné, ale děti s tím problém nemívají. Možná trochu rodiče, než se do toho ponoří , ale děti jak tak jedou od samého začátku, tak v pohodě :-)

J.

Neboj. Starší dcera je teď ve

Obrázek uživatele Radunka

Neboj. Starší dcera je teď ve 4. třídě a první 3 roky ji měla. Obecně bych řekla, že to spíš sedí klukům, mají logičtější myšlení. Ale rozhodně to dceru bavilo. Mě méně, ale nebylo to nic, co bych nechápala, když byla třeba nemocná. Jediné, co bych ti poradila, abys doma dávala stejně obyč. příklady. Já zaspala, ukolébaná známkami v ŽK a v půlce druhé třídy zjistila, že neumí spočítat ani 35+10. Takže jsme najeli na denní počítání (prý se jim nemá říkat postup, že si na to mají přijít sami, to se mi neosvědčilo) - třeba 10 příkladů každý den. Zprvu se vztekala, teď počítá skvěle (ale pořád sleduju, co berou, a denně má nějaké příklady). Logické myšlení se jí trochu vytratilo, slovní úlohy dává jak kdy. Ale pořád je na tom lépe než jsem byla v jejím věku já.

Jejich učitelka to pak sama opustila kvůli násobilce, která se jí prý podle Hejného nelíbí, takže o tom už pak nic nevím. Ale dopředu bych se toho nebála, je to zas nějaký trend, jako za nás byly množiny. Nemyslím si, že by nám to nějak ublížilo a rodiče taky kroutili hlavou :)