Skip to main content

ventilační trubičky

Obrázek uživatele marketad
Posted in

Ahoj všem,
mám dotaz - dcera je po operaci (odstranění nosní mandle, odsátí hlenu a vsazení ventilačních trubiček). Během operace ale došlo k tomu, že grometa v pravém uchu propadla bubínkem a dostala se do středouší, doktorovi se nepovedlo ji dostat ven. Takže teď má ve středouší kus titanu, v bubínku díru. Doktor na ORL (který asistoval u operace) mi tvrdí, že prý se dostane sama ven a že to není vůbec žádný problém a že se to nebude řešit.
Já tomu moc nevěřím a proto se chci zeptat těch z vás, které máte s ventilačními trubičkami u svých dětí zkušenosti, jestli jste se s tím náhodou nesetkaly.

A ještě dotaz - za jak dlouho se dětem po zákroku zlepšil sluch? Dcera na tom byla teď ve středu a pořád slyší stejně špatně.

Díky za odezvy.

Markéta

Ahoj Zdeni, děkuju za

Obrázek uživatele marketad

Ahoj Zdeni,
děkuju za podporu! Vybavuju si, že ve starších diskuzích jsi trubičky hodně komentovala. Je to čerstvé a vše bylo narychlo, 17.4. byla holka na CT a 19.4. volali, že máme nastoupit do nemocnice a že jí budou dělat to a to.
Jsem ráda, že na to šla, sluch i celkové zahlenění je děsný, tak jsem doufala, že se to konečně zlepší, ale ta zapadlá grometa mne fakt štve. Dokud nevypadne, tak jí tam nevloží novou, takže ucho zase nebude provzdušněné a jsme tam, kde jsme byli...

Dneska jdeme k naší foniatričce a do konce týdne možná i k našemu ORL doktorovi, tak to potřebuju všechno vstřebat a rozdejchat, tak počítej, že časem se určitě ozvu s dotazy ;)

Ještě jednou díky!
M.

Markétko neboj,

Obrázek uživatele Spider17

Petik měl VT opakovaně, náš ošetřující lékař je primářem na ORL klinice v Kroměříži a vždy mi říkal, že pokud trubička zapadne do ouška, zůstává v jakémsi prostoru. Sluch se bude zlepšovat, neboj. Hlavně pozor na vodu, ať se nedostane dovnitř. Jednou nám takhle trubička vyhnisala a měli jsme v uchu pěknou díru :-D Při koupání špunty do uší. Silikonové koupíš v lékárně. A aby držely, měl malej ještě čelenku :-D Občas byly v uších i přes léto, normálně se koupal na koupáku... Samozřejmě se špuntama ;-)
Kdyby něco, piš.....
Papa Zdenka