Skip to main content

Máte někdo zkušenosti s hormonální jógou?

Posted in

Zkoušeli jste někdo hormonální jógu? Pomohla? Jsem jógou nepolíbená, jen vím, že je. Přihlásila jsem se na měsíční kurz. Přesto by mě zajímalo, jestli to někdo vyzkoušel. Přiznávám, že před dvěma dny touto dobou jsem ještě nevěděla, že něco takového existuje :-).

První lekce

Tak jsem byla včera na první lekci. Velmi mě překvapilo, jak jsou ty cviky náročné, i když vypadají úplně jednoduše. Já jsem ale úplně ztuhlá, tak doufám, že se rozhýbu.
Ráda bych u toho vydržela, ta včerejší hodina se mi fakt moc líbila. A nebyla jsem sama, komu ty cviky dělaly problémy. Navíc mám pocit, že když u toho vydržím, tak se fakt zpružním a že to poměrně brzy sama na sobě poznám.

A jak tady někdo psal níže, že ho to cvičení rozhodilo, tak včera nám lektorka řekla, že je to normální a do třech měsíců by se to mělo srovnat. Ale jsem ráda, že to vím.

Já chodím rok na klasickou jogu

Obrázek uživatele Janact

A chválím si moc. Od te doby skoro nevím co je bolest krční páteře, ktera me zlobila roky.
A na stres a relaxaci výborna.
Čchi- king jsem ještě přidala a ten me pohltil úplne.

Já myslím že zkusit je dobré Všechno na co más chuť a taky věřim, že nic není náhoda. Asi to zkusit mas ;-)

Litovat nebudes. Myslim ze

Obrázek uživatele Lucka V.

Litovat nebudes. Myslim ze cas straveny jogpu neni nikdy promarneny. Prece jen je to jediny sport co se na na urovni delat i v osmdesati :)

Jsou to čtyři dvouhodinovky,

Jsou to čtyři dvouhodinovky, vždy jednou týdně. Během těch čtyř dvouhodinovek se máme naučit celou tu sestavu. Mají i víkendový kurz, ale to bych nedala. Nové věci potřebuju dělat postupně, abych si na ně zvykla a pořádně se to naučila.
Já jsem si našla lektorku, včera jsem s ní mluvila dost dlouho po telefonu. Je jasné, že mi neřekne, že je to na houby :-), ale já to zkusím. Potřebuju srovnat cyklus, těhotnět už ve svém věku fakt nebudu a hormony do mě nikdo cpát nebude. Řekla jsem jí po pravdě, že jsem úplné ucho a navíc jsem dost dřevěná (jako nepružná, jinak chodím cvičit do fitka pro ženy). I kdyby mi to pomohlo jen k tomu, abych se rozhýbala, tak to bude super. Já to prostě chci zkusit, tak to zkusím. Stejně jsem zvažovala, že něco vyzkouším. A tahle možnost mi pěkně vpadla do cesty. To nebude náhoda.... :-).

Mam podobne zkusenosti jako

Obrázek uživatele Lucka V.

Mam podobne zkusenosti jako veverka. Trvalo rok nez jsem si sestavila sama 30 min sestavu ktera mi dela dobre a cvicim ji idealne kazdy den. Chce to poslouchat vse ale selektovat a nezkouset nutne vse.

:-)

Ahoj, cviky jógy dle mé zkušenosti značně ovlivňují jak hormonální systém, tak celkovou fyzickou kondici. Super je to taky na páteř, proti bolestem hlavy apod.

Za mne Hormonální joga dle Dinah Rodrigues NE. Pro někoho, kdo nemá s jógou zkušenosti, jsou ty cviky fakt šílené. A když nejsou dobře provedené, můžeš si hodně ublížit hlavně fyzicky (něco natáhnout, ulomit si hlavu apod :-)). Na hormonální soustavu to má vliv větší, než bych bývala sama chtěla. I mně, i kámošku to rozházelo tak, že jsme tuto verzi opustily.

Zkoušela jsem i mírnější formy hormonální jógy pod vedením zkušené lektorky. A to bylo super.

Shrnuto: hormonální jóga ano, ale je potřeba najít si tu správou cestu/lektorku.

Ještě by mne zajímalo, co je myšleno měsíčním kurzem? Denně? Jednou z týden? Nebo nějak víkendově?