Skip to main content

Tajemství proutěného košíku

Obrázek uživatele Lucka V.
Posted in

Opakují seriál z mého dětství a k práci si to tu pouštím na Ivysílání. Jako dítě jsem to měla ráda. Ted se nestačím divit. Ti rodiče jsou vesměs příšerní lidé a ty děcka mají zaděláno ve vztahu k nim na slušná traumata :)
A zjevně to byl standart. Jak se vztahy dětí a rodičů posunuly za těch 40 let.

Lucko V., díky za

Lucko V.,
díky za připomenutí. Asi mi tam nejvíc vadilo to, že ta máma ty děti rozdělila a o holčičku se moc extra nezajímala. A to se mi zdálo, že jako herečka byla spíš tak trochu nula, ale dělala ze sebe oscarovou star :-). A pořád vyzdvihovala tu svou kariéru. Jen se mi to tak matně vybavuje.
V každém případě já už se tomu seriálu budu asi vyhýbat :-).

Tak já včera viděla díl Vyprávěj

Obrázek uživatele LadaVac

a musela jsem se smát,když sociálka přišla ke Dvořákovům,že se dobře nestarají o syna.Tam naklizeno,jen sem tam oblečení,hrnek od kafe.
Když si představím,kam chodím já a jak se hranice posunuly,když zrovna nepřekračuju ho...tak se mi domácnost jeví dobrá a jaké typy maminek se starají o děti,tak se doba fakt hodně změnila.
Jen jdeme trochu ode zdi ke zdi,ten zlatý střed se jaksi nedaří.

Jana SE

Obrázek uživatele Lucka V.

To si pamatuješ dobře. Dceru má odloženou u babičky celý rok. Ne o prázdninách a syna má doma a ten jezdí na prázdniny taky k babičce. Dvě děti nezvládne tak po narození syna dceru nechala u babičky. Je herečka loutkového divadla.

-

Tak to si musím pustit :D Taky jsem to měla ráda, ale utkvěla mi spíš knížka.
Těším se, jak to budu hodnotit dospělýma očima. Těžko říct, zda šlo tenkrát o budování kariéry, spíš to nešlo jinak. Vím, že mateřská byla krátce a všichni jsme museli do jeslí, počet dovolené pak taky asi nic moc. Asi to jinak nešlo, dnes máme určitě podmínky lepší. My děti trávili u babičky na vesnici většinu prázdnin a jako odkládání jsme to nebraly, byly to nej prázdniny :)

Já jsem to znala jako dítě,

Já jsem to znala jako dítě, ale už si nepamatuju, jestli se mi to tenkrát líbilo, ale asi jo. A před pár roky jsem náhodou viděla jeden díl. Zaujala mě tam jedna maminka (myslím, že to byla seriálová manželka R. Jelínka), že tu svou dceru pořád odkládala k babičce a nijak zvlášť se o ní nezajímala..... možná jsem tu postavu popletla, už si to fakt nepamatuju. Ale byla jsem velmi nepříjemně překvapená tím, že paní tvrdě budovala kariéru (asi byla herečka, už fakt nevím), takže pak už jsem se na to nedívala, protože jsem do nezvládala. Tak jestli jsem to zmotala, tak se omlouvám.

Mě se

Obrázek uživatele LadaVac

to nelíbilo už jako malé,přišlo mi to právě hrozný,jak se rodiče chovají k dětem,ale určitě to nebylo tím,že jsem byla uvědomělá,jen doma jsme to měli jinak.
ještě si pamatuju,že ta holky měla příšerně nepříjemný hlas,takový ječák hádavý,tak možná i proto se mi to nelíbilo :)