Skip to main content

filaový malíček

Obrázek uživatele Vladkax

Ahojte, holka si včera nakopla malíček u nohy, večer u toho prostředního kloubu měla modřinu. Dneska ráno se ji ta výrazná fialová zvětšila a podlitina (méně výrazná) je až na nárt. Prstem hýbe, ale bolí ji to. Může to mít zlomené? Malíček jsem jí zatím přilepila k vedlejšímu prstu a klusala do školy. Teda pajdala.... asi nás chirurgie nemine, co?

no mne to taky nenapadlo a

Obrázek uživatele marketad

no mne to taky nenapadlo a říkala jsem si, čím dýl to vydrží slepené jednou náplastí, tím líp...
kdyby se náhodou plíseň začala dělat, tady máš návod, jak léčit
http://www.dvojcata.org/node/724939

A jestli na to holka trpí, tak možná přelepovat častěji, jestli to má "jen" pohmožděné, tak jí tou častou fixací nemůžeš určitě ublížit

hm, to mě nenapadlo, že by ji

Obrázek uživatele Vladkax

hm, to mě nenapadlo, že by ji to mohlo plesnivět... a ona na to zrovna trpí.... díky za info

-

Měla jsem to taky. Hnus hnusu. Ale naštěstí to bylo po pár dnech pryč, bez následků.

Vlaďko, držet to bude určitě

Obrázek uživatele marketad

Vlaďko, držet to bude určitě i s obyčejnou fixovací náplastí, ale i pod tou fixovací náplastí se to potí. Já z toho měla slušně plesnivou nohu... Proto doporučuju přelepovat :)

chci sehnat tejpy, má to tedy

Obrázek uživatele Vladkax

chci sehnat tejpy, má to tedy oblepené velmi důkladně, ale dívala, jsem se, jak to dělají, tak snad to taky zvládnu. Chtěla bych, aby v pátek plavala, mají poslední hodinu. Jinak si myslím, že by to vydželo držet klidne týden

no tak jupí, je dobře, že to

Obrázek uživatele marketad

no tak jupí, je dobře, že to nemá zlámané.

A i když nebudete namáčet, tak bych přelepovala novou náplastí tak po 3 dnech.

tak to máme za sebou, jsem

Obrázek uživatele Vladkax

tak to máme za sebou, jsem plná dojmů.... zlomené to není, ale hodně pohmožděné, zafixovali jí to, 14dní nesmí sportovat. A nesmí to namočit.... barevně už krom fialové nastupuje i v širším okruhu zelená :-)
Bylo mi řečeno, že i kdyby to bylo zlomené, postup "léčby" by byl stejný. A že tato pohmožděnina je stejně bolestivá jako zlomenina. A že barevné to má hezky :-)

Nám nožičku stáhl obinadlem.

Nám nožičku stáhl obinadlem. Hematom byl veliký. Druhý den na nohu sama došlapovala a obinadlo nechtěla. Do školy šla, nic neříkali. Snad jsme nic nezanedbali.

hm, děsíte mě.... tři dny

Obrázek uživatele Vladkax

hm, děsíte mě.... tři dny doma? OK, na chirurgii s ní zajedu. Večer. Dám vědět jak jsme dopadly...
Díky za konzultace :-)

Taky se přikláním k tomu

Taky se přikláním k tomu zajít pro jistotu na chirurgii, ať udělají rtg. A mazat Ibalginem Duo (ten je i na ten otok i na bolest), nohu nahoru, ať se nenamáhá a chladit. Přeju, ať je to jen naražené a ne zlomené.

Noha by hlavně měla byt v

Obrázek uživatele PetraN

Noha by hlavně měla byt v klidu, aby se výron dobre vstřebal, deti mají ty klouby ještě hodně volné, tak aby pak neměla problémy s hybností. Nechci strašit, ale řešila jsem několikrát s dětmi a klid je základ. Nechla bych ji dva tři dny doma

Na rtg zajdi, přece jen je to

Na rtg zajdi, přece jen je to noha. Konzultovala jsem to s 2 rhb a prý, kdyby to bylo zlomené, nemůže na nohu došlápnout.
Jak máme ten prstík pořád červený, kdybysme nešli na rtg, tak bych byla nervozní a nedalo by mi to.

Ahoj Vlaďko, no nechci tě

Obrázek uživatele marketad

Ahoj Vlaďko, no nechci tě děsit, ale já si takhle loni zlomila prsteníček na noze (celkem na čtyřikrát, z toho jedna zlomenina v kloubu). K dr. jsem šla jen kvůli pojistce... Nakonec z toho byla nechodící dlaha na 3 týdny, franc.hole a lepení prstů k sobě.
S nohou jsem normálně mohla chodit, dr. mi normálně hýbal zlomeným prstem a nic děsnýho to nebylo, nijak zvlášť mne to nebolelo.

no právě, co vím, tak to

Obrázek uživatele Vladkax

no právě, co vím, tak to stejně jen přilepí k vedlejšímu prstu.... uvidím odpoledne, kdyžtak tam s ní zajedu navečer, měl oby tam být méně lidí....
jo a ještě s tí mdošlapováním - teď teda pajdala fakt hodně, ale cca hodinu po tom nakponutí na ní nebylo nic vidět. Přijde mi, že se zlomeninou by to takto v pohodě nedala... no, i když jak tak čtu Zuldu, tak nevím....

-

Já si nedávno ukopla o listu tak "šikovně", že na něm nebylo nic vidět, jen byl do pravého úhlu. Na rtg celkem překvapeni, že je zlomený. Téměř to nebolelo, pár dní jsem kulhala. Já bych s ní k dr. raději šla, i když - stejně s tím nic nedělají, mně to jen zafixovali náplastmi.

Ahoj, měli jsme podobné, ale

Ahoj, měli jsme podobné, ale spadlo nám na nohu, na malíček .Pokud může došlapovat, tak by to mělo být dobré. My jsme na rtg zašli, vše ok, ale trvalo asi l4 dní než se zhojilo. Včera jsem koukala a prst je stále červený.