Skip to main content
Obrázek uživatele Hanoušek

ahoj dcera 10 let se mi dnes ráno osypala vyrážkou. Na nic nikdy alergická nebyla. Stalo se jí toto už v létě - nezjistili jsme po čem. Do rána druhého dne bylo vše pryč. Nyní opět má velké slité fleky po celém těle - nejdříve na zádech, poté ruce, obličej naposled stehna. Dala jsem fenistil. Teplotu nemá, ruce má spíše studené a fleky jsou červené teplé. Celý den přemýšlím po čem - jediné co připadá v úvahu ve škole měla červenou řepu ( ale jí normálně ) a večer jsem udělala ledový salát. Myslíte, že by to mohlo být po téhle kombinaci? Nic jiného zvláštního nejedla .... Uvidíme ráno, když tak vyrazíme k doktorce :-(

také alergie

Obrázek uživatele loupik

zdravím,
a také se trošku přidám. Nám se asi před měsícem objevila také divná reakce. Syn 9 let, čekal ráno na otevření školy a kolem 8.30 volala učitelka, že má fleky po celém těle a svědí ho to. Babička vyzvedla, ale než přišly k doktorce do ordinace, tak ani flíček. Stejná reakce ve vnitřním bazénu a nebo při sportu zapocením. Dětská nám tvrdí, že je to asi chladová alergie. Zatím jsme byli na testech v alergologické ordinaci a má reakci 7 na histamin. Zvířata, pyl a potraviny asi vyloučili. Začalo se nám to objevovat už dřív v létě a trošku si myslím jestli to nemohlo spustit přeočkování na klišťáky před rokem.Za 14 dní jdeme ještě na krev, tak uvidíme. Já mám sníženou funkci štítné žlázy, tak prý může také s tím souviset. Uvidíme, jen jsem ráda, že to rychle mizí a nečekám, že se zjistí přesná diagnoza, ale jen chci mít jistotu, že nic nezanedbám. Tak ať máte klid Peťa

neměla třeba od někoho musli

Obrázek uživatele Vladkax

neměla třeba od někoho musli tyčinku? Naše holka to měla po sušeném (sířeném) ovoci. Měla hned po sobě musli tyčku a bebe sušenky, oboje se sířeným ovocem.

dík

Obrázek uživatele Hanoušek

ahoj Tome, - jéjej - takže nejdřív - dodatečně vše nejlepší ke včerejšímu svátku !!! :-)
No fakt mi nic nenapadá jen ten salát - a ten měla pouze s paprikou ( kterou jí často) sýrem a zakys. smetanou. Tak nevím, ale chudák vypadala tedy strašně. Ráno jsem jí jen namazala, ještě to nebylo takové, ale volali mi ze školy - páč brečela, že jí to hrozně svědí a už to měla v obličeji. Tak snad ráno bude OK.
Jinak ve škole jim vaří moc dobře - všichni chválí a naši jedlíci si chodí x-krát přidávat. V pátek svíčková - to je kuchařka po 5 už vyhnala :-)
Zdravím Hanka

kopřivka

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Hani,
tohle je typická kopřivka a vypátrat, po čem to měla, je detektivní práce s nejistým výsledkem :-( Na vině totiž dost často nebývá ani tak alergie jako nějaká přídatná látka nebo kontaminant. Např. červená řepa ve škole - sama o sobě kopřivku nevyvolá, ale jestli byla sterilovaná v nálevu, tak v drtivé většině případů bývá nálev slazen umělými sladidly. Ledový salát sám o sobě taky kopřivku nevyvolá, ale pokud má nějaká rezidua pesticidů, může ji citlivému člověku vyvolat lehce.
Typickým spouštěčem kopřivky bývá např. umělé barvivo, nebo i přírodní barvivo košenila, případně oxid siřičitý používaný v potravinách jako antioxidant.
Já když vidím, z čeho vaří holkám ve škole, tak se divím, že ještě osypané ze školy nikdy nepřišly... ale kopřivku jsme párkrát taky měli.
Dávej antihistaminika (fenistil), dokud to nezmizí, a pátrání po čem to je pusť z hlavy. Z vlastní zkušenosti - nedopátráš se :-(
Tom