Skip to main content

Opět dotaz k OČR

Obrázek uživatele KaterinaAd

Včera jsem byla po více než týdnu poprvé v práci (byl nemocný mladší Marek). Odpoledne jsem vyzvedla dvojčata ze školy a Karolína tak strašně kašlala (laryngitida), že jsem s ní jela na pohotovost. Dostala ATB, Prednison, Aerius, něco na kašel...no pěknou hromádku. Takže zase doma.
Moji rodiče pracují na směny a mají od pátku do pondělka volno a o Káju by se postarali. To že můžu jít tudíž v pátek a v pondělí do práce vím, už jsem takhle během ošetřovačky několikrát šla, ale vrtá mi hlavou, že moje nová vedoucí (mladá, bezdětná, tudíž bez nutnosti využívat OČR) se zmínila, že aby mi zaplatili i víkend, nesmím přijít do práce v pátek a v pondělí. Nepamatuji, jestli současně nebo jen některý z těchto dnů. Popravdě si nejsem jistá, jestli má pravdu... nikdy jsem zpětně nezkoumala, které dny mi proplatili a v po nebo pa jsem v práci během ošetřovačky určitě byla. Nevíte to někdo jistě?
Zase si říkám, že kdyby to tak opravdu bylo, tak se na to vykašlu ... povezu holku 200 km tam a pak 200 zpátky, moji rodiče si neodpočinou a mně ještě nezaplatí víkend...zas na druhou stranu, práce se mi hromadí a každý den, kdy tam jsem, je dobrej....

-

Jestli budeš ještě v úterý doma, není co řešit.... A jinak si myslím, že pokud by ti OSSZ neproplatila vše, co narokujes, musela by ti to nějak sdělit, rozhodnutím o nepřiznání nebo něco podobného. Nevyhověli by přece tvé žádosti....

Dekuji. Dny na ocr si

Obrázek uživatele KaterinaAd

Dekuji. Dny na ocr si vyplnuji sama. Zkusím dohledat na účtu zpětně, jsou tam myslím přímo dny, které proplaci. Vezmu si k ruce kalendář a bude.

Katko, na hlavní stránce

Obrázek uživatele marketad

Katko, na hlavní stránce www.cssz.cz je tel.kontakt k nemocenskému pojištění. Ověř si to přímo u nich.
M.

Myslím, že to je nesmysl.

Obrázek uživatele Lucka V.

Myslím, že to je nesmysl. PSSZ zaplatí devět dní bez ohledu na to zda to je pracovní den víkend nebo svátek. Vyloučí z proplacení jen dny které budou uvedeny na tom formuláři jako odpracované zase bez ohledu na jejich umístění v kalendáři. Šla bych do práce jak máš naplánováno a pak si pohlídala jak mzdová vyplní tu žádanku - pokud je možné se na mzdovém domluvit. Je možné, že se něco změnilo o čem nevím, ale nezdá se mi to. Ale fakt že že jsem už půl roku neměla zaměstnance co by chodil při očr do práce.

Myslela jsem to tak, ze dny

Obrázek uživatele KaterinaAd

Myslela jsem to tak, ze dny včetně víkendu jsem na ukončení ocr vypsala, ale na účtu už jsem nekontrolovala, jestli jsou všechny zaplacené.
Ja prave nevím co tím myslela, bylo to jen rychloinfo a to jsem si jeste v duchu říkala "neuc orla litat:-))).
Ja bych v úterý v ocr pokračovala (byla doma), ATB ma až do středy, ale už ji nemá kdo hlídat. Se zaplacenym víkendem by ta těsta nebyla zas tak velká.

-

To se mi nezdá. Nerozumím větě, že jsi nikdy nezkoumala, které dny ti proplatili. Na OČR přece napíšeš jen ty dny, kdy jsi ošetřovala. Jestli to šéfová nemyslela tak, že když PÁ i PO budeš v práci, tedy dva po sobě následující pracovní dny, v podstatě jsi očr potřebovala jen do čtvrtka. Já si myslím, že pravdu nemá, že to zákon tak umožňuje ... Ale v dnešní džungli všech předpisů už si nejsem jistá ničím. Uvidíme, co napíší ostatní.