Skip to main content

opět termály

Posted in

Kdy je tak nejvhodnější doba na návštěvu termálu s dětmi - myslím tím, aby si to užili se vším všudy, ale aby nebylo příliš přeplněno.....Manžel nesnáší, když je hlava na hlavě - je fakt, že to není příjemné - chtěla jsem jet v létě, ale je fakt, že tam asi bude plno, co?Které termály že doporučujete?Aby se i děti (zatím tedy ještě malé) vyžily?A aby byly cenově dostupné?

Máte asi všichni fantastické

Obrázek uživatele KaterinaAd

Máte asi všichni fantastické děti a sami jste skvělí rodiče. Přiznám se bez mučení, u nás jsou prakticky všechny dovolené téměř za trest ať se přizpůsobíme dětem nebo máme snahu, aby se děti přizpůsobily nám. Sice zpětně vzpomínají jen v dobrém, v tomto směru asi vše v pořádku, ale samotný průběh tedy zrovna pohodový nebývá...při pokusu o "turistiku" po kilometru kňučí, že je bolí nohy, potřebují jíst/pít/čůrat.. na hradech a zámcích mají jediný zájem a to koupit, koupit, koupit...sladkosti, suvenýry, zmrzliny....po cestě autem se rvou, na pokoji se jen hádají, při jídle frfňají.
Přestože jsou si věkově hodně blízcí, asi už z principu jsou vůči sobě neustále v opozici, jestliže chce jeden tam, druhý tam zaručeně nechce. Můžeme vysvětlovat, prosit, slibovat, stejně je min. jeden načučenej, uraženej a pak to v důsledku nebaví nikoho. A to nemluvím o tom, že jít někam (kamkoliv) se třema dětma je taky nápor na peněženku.

Jak píšou holky níže, stačí

Jak píšou holky níže, stačí si vymyslet program, který bude odpovídat věku dětí, v hlavě si naprogramovat, že si to užijete celá rodina a pak už je jedno, kde to bude :-) A mám pocit, že děti mají rády dobrodružství a malinko strádání jim taky neuškodí. U nás se vždycky vzpomíná na situace, které nás na výletech zaskočily (na kolech jsme jeli 10 km v naprostém slejváku - super zážitek, "měli jsme mokré i trenky :-)", pod stanem nám byla strašná zima, děti si v noci oblíkali všechno, co měly s sebou a do teď na to se smíchem vzpomínají, v zimě jsme se 3 km brodili sněhem a ledem k chalupě, měli jsme s sebou lyže (5x), jídlo na týden, děti na zádech batohy narvané oblečením, bylo to dost vyčerpávající, ale hodně jsme se nasmáli a děti od té doby jinam na hory nechtějí ... :-) Teď mají kluci 6 a holčička 4 roky.

U moře

Obrázek uživatele LadaVac

jsem byli poprvé právě když bylo dětem 5 let a moc jsem si to užili.Už byli hodně samostané,tkže jsem měla čas ležet na lehátku a číst,parádně jsem si odpočinuli.Byli jsem letecky v Bulharku,což byla pohoda a v hotelu as aquaparkem.Ale chce,aby tomu byli nakloněni oba,co manžel preferuje za dovolenou?

já si nemyslím, že by byli na

já si nemyslím, že by byli na moře malé - chlap to tak vidí, ale spíše kvůli tomu, že bychom cestovali autobusem a to by bylo pro 5 leté děti asi náročné.Letecky do Chorvatska - nevím....no a finančně by to bylo také dosti drahé.....

My byli u more s klukama ve 4

My byli u more s klukama ve 4 letech autem, sever Italie; hlavne kvuli dceri, ktere uz bylo 8 a chtela k mori. Prizpusobili jsme program vsem trem a bylo to v pohode ...oblast Caorle, muzu doporucit ....Iveta

Taky máme pětileetá dvojčata,

Obrázek uživatele Radunka

Taky máme pětiletá dvojčata, u moře jsme byli, když jim byly 3 (a starší 7), byli jsme autem a v pohodě. Samozřejmě cesta náročnější, ale nic, co by se nedalo zvládnout. Jinak nejsme úplně nejakčnější, ale každý víkend něco podnikáme - divadlo, výlet, výstava, bruslení, plavání...vždycky je to baví - jde o to přizpůsobit to dětem. I pitomý výlet na Petřín se dá udělat jako dobrodružství. Farmapark je dobrý, děti byly loni se školkou a líbilo se jim to (i když jediná informace od nich byla, že se klokan poblinkal :)) Našim se líbí třeba na farmě Blaník, všechny ty vodní kaskády (až bude tepleji), třeba i cesta vlakem - vybíráme cíl, aby se jelo tak max 3/4 hod, nejlépe dvoupatrovým vlakem, byli jsme takhle třeba v Berouně za medvědama z večerníčku atd.

Dětem je celkem jedno, jestli jsou u moře nebo u Mácháče. Důležité je vyžití pro ně, ale jsou ještě ve věku, kdy stačí vzít sebou míč, kola, koloběžky a tak a zabaví se prakticky všude.

A pak třeba stačí pojmout to jako velké překvapení a boduje u nás i třeba piknik (stejně vláčíme batoh jídla kamkoliv se hnem, ale když k tomu přihodíme deku, je to hned jiné) nebo procházka po hřbitově :D

Vždyť vaše děti už mají tak

Vždyť vaše děti už mají tak 5, ne? To už nejsou malé děti. Dá se s nimi podniknout téměř vše. (kromě dlouhého chození po městech)
My už jsme byli na horách (Krkonoše, Tatry), u moře, kempovali jsme, byli na termálech....
Nehledáme důvody proč to nejde, ale program přizpůsobíme dětem. Na dovolených jsme zvolnili tempo a děti jsou téměř vždy nadšené a škemrají, že chtějí jet znovu.
Pokud jedete autem můžete zůstat jednu, dvě noci a jet dál....
Není problém i v partnerovi, který nikam nechce?

ahoj,

Obrázek uživatele Iris05

od 2 let dětí jsme jezdili do Turčianských Teplic, když ještě neplavali, cachtali se v teplém bazénku s hračkami. Brali jsme vždy i odrážedla, kola, příp. brusle a kombinovali bazény s pobytem venku. Fajn je že děti do 6 let mají aquapark zdarma ...

A co místo moře

Obrázek uživatele LadaVac

takové větší jezero.Kamarádka byla nadšená z Balatonu a doporučovala ubytování zde http://clubtihany.hu/en/accommodations/bungalow/ . My taky nejsem mořem nadšení,ale tohle by se myslím autem dalo zvládnout dobře.

-

Kamarádka byla, líbilo se jim. Je to ale hodně chození.
Vím, že Tvůj manžel k moři nechce, ale s Vaší nemocností bych to moře tedy určitě volila. Malé nemalé, to je úhel pohledu, a proč by malé dítě nemohlo jet k moři ...

no....ne že by nevydrželi ve

no....ne že by nevydrželi ve vodě - to jako jo, vydrží a dlouho, ale většinou se rochní u břehu a patlají se v písku. Ve Vodním ráji v Jihlavě se jim třeba líbí - vím, že se to asi nedá srovnat...ale tam vydrží.Chtěla jsaem k moři, ale na to prý jsou malé, tak náhradní volba byly termály.
Vodu sjíždět by mě bavilo - bez dětí jsme 2x byli, bylo to super....no uvidíme.

Trochu odjinud - nebyli jste někdo ve farma parku?Narazila jsem na to - myslím, že by to tam mohlo být pěkné pro děti - tak jako jen na výlet...

Taky bych volila jinou aktivitu

Obrázek uživatele LadaVac

když děti nejsou moc vodomilné.naši tam vydrží i několik hodin,ale kestli to vaše děti nebaví,hledala bych něco jiného.Co třeba sjíždění vody?

-

Tak když nejsou vodomilné, proč termály? Proč nejedete někde v ČR? Třeba j. Čechy, j. Morava. Můžete jezdit ne kole nebo po památkách, nevím, co máte rádi. Ale obávám se, že vzhledem k tomu, že chcete poměrně lukrativní termín, už to bude dost probrané.

Tak to jedˇte do té Bojnice

Tak to jedˇte do té Bojnice http://www.travelguide.sk/cze/turisticke-zajimavosti/termalne-kupalisko-... kde je sice koupání menší (ale pro předškolní děti dostačující, dospělí mají z bazénu super výhled na zámek) je to navíc kousíček do Prievidze (nákupy), Kremnice (historie), Turčianské Teplice (další termál)

Jestli nejsou deti vodomilne

Obrázek uživatele Lucka V.

Jestli nejsou deti vodomilne tak bych vymysleka jinou aktivitu. Byly by to podle me vyhozene penize. Vyzkousejte zda je to bavi treba v pasohlavkach. Proste v nejakem vetsim akvaparku.

Chtěla jsem jet v létě -

Chtěla jsem jet v létě - myslela jsem si právě o těch svátcích v červenci, ale to tam asi bude narváno, co?...Děti po pravdě moc vodomilné nejsou, jo, plácat se někde v malé hloubce, to jo...ale jinak tedy plavci moc nejsou.
Ideální by bylo, kdyby okolo byly i jiné zajímavosti k vidění - nevím, zda by nás bavilo ležet celé dny pouze u vody..

Jela bych raději v létě než

Jela bych raději v létě než třeba na jaře. Pokud je na jaře chladněji jsou všichni návštěvníci uvnitř, pak je problém s lehátky a uvnitř je také velice obtěžující hluk. Nejela bych v době českých státních svátků.
Na Slovensku je z čeho vybírat Meder, Bešenová, Podhájská, Šturovo, Bojnice....
Vstupy nejsou zrovna nízké a mě osobně to po dvou dnech mě nudí. Meder je v podstatě hrozná díra, kde není co dělat. To už je lepší Bojnice (zámek, Zoo) nebo Vrbovo (Tatry).
Pokud jsou děti vodomilové, tak si to užijou.
http://www.visitslovakia.com/lazne-a-aquaparky-slovenska