Skip to main content

uvolnění na glykemickou křivku

Posted in

Nevíte, jak je to s nárokem na volno - mám jít na glykemickou křivku - od sestry, která to absolvovala vím, že je to na delší dobu - šla na 6, 2 hodiny tam musela sedět a za 2 hodiny měla jít za dr.pro výsledky - tak když počítám cca od 6 do 10, pak než dojdu do práce....jak je to s volnem - mám nárok pouze na ty 2 hodiny nebo na celou dobu?

Jsi si odpovedela sama. Pokud

Obrázek uživatele Lucka V.

Jsi si odpovedela sama. Pokud ti v laborce napisou omluvenku od 6 rana kdy zacne prvni odber do 14:30 kdy prevezmes vysledky zamestnavatel ti ji dle zakona musi uznat. O tom jak to je takto vhodne resit si uz musis rozhodnout sama.

... jen mě to prostě

... jen mě to prostě zajímalo, jak by to bylo, kdyby prostě někdo chodil na jednu směnu a tu možnost neměl jít mimo pracovní dobu. řekněme, že jsem si chtěla rozšířit obzory- zajímá mě,zda by na to volno nárok byl - může jít i o jiné situace - náhle bude třeba jít k doktorovi, bude to nutné a bude tam fůra lidí....nikdy člověk neví, kolik času tam stráví...vím, že je to o domluvě, ale zajímalo by mě to...

-

Přesně tak. Máme pružnou pracovní dobu a k doktorům chodíme mimo pevnou dobu, tedy si nadelavame. O pevnou pracovní dobu jdeme, jen když není zbytí - např. Speciální pracoviště, apod. Zaměstnavatele bych určitě takto neprudila. Ono se vždy každému vrátí, když chce využívat svých práv do puntíku.

Kdyz pujdes do dusledku

Obrázek uživatele Janact

- ty pracujes na smeny, mas odpoledni, tj. Muzes jit v dobe sveho volna, v jine dny... proto bych se byt tebou vubec zakonikem neohanela a se zamestnavatelem nedohadovala kvuli pulhodine/ hodine... Stejne tak vysledky si muzes vyzvednout o odpoledni

- ja proste beru co je v praci dane za smernice, vzdy jsem se vsude domluvila po dobrem.

nedá mi to, je to asi pořád

nedá mi to, je to asi pořád dokola, ale chci mít jasno. Dočetla jsem se že - cituji - "Za dobu, kterou strávíte u lékaře, je vám zaměstnavatel povinen poskytnout pracovní volno s náhradou mzdy." - Nezbytně nutná doba - v případě glykemické křivky je doba, kdy musím strávit u lékaře - v 6 hodin je 1.odběr, do 8 musím čekat a v 8hodin pak další odběr.Takže minimálně do 8,30 musím strávit u lékaře (je to nejbližší lékařské zařízení) - pak než dojdu do práce...řekněme že v 9 bych byla v práci....takže když někdo pracuje od 5.45 a přijde do práce v 9 hodin(beru, že výsledky si zkusí domluvit jinak a zkusí si je tedy vyzvenout po pracovní době - pokud ovšem tam ještě ve 14,30 budou - jako že těžko) - tak zaměstnavatel musí toto respektovat a nemůže žádat napracování?

jinak co se týče výsledků a výkladu - právě že ten výklad k tomu podávají...proto je nutné přijít osobně.

poslat tvé doktorce nebo převzít druhý den ráno

Taky myslím, že některé věci zbytečně moc řešíš, a nadstandardně si to komplikuješ ;) Pokud tam k těm výsledkům nepodávají v ordinaci i nějaký výklad, a jen si je máš převzít a donést své doktorce, tak bych v prvé řadě chtěla, aby jí je poslali elektronicky. Když by toho nebyli schopni, tak bych na rovinu řekla, že musím být v práci, a přijdu si pro výsledky druhý den ráno. Věřím, že se s nimi půjde rozumně domluvit.

LuckoV - protože se tam musí

LuckoV - protože se tam musí objednat a volno mají až za 14 dní.Samozřejmě jsem se na tuto možnost ptala - tento týden volno není.JInak bych šla teď, bylo by to bez problémů
Nevím, proč to mají tak blbě.V práci jsem se ptala, nárok mám na 2 hodiny, zbytek si prý budu muset nadělat. No nechápu - přece nemůžu za to, že musím ještě za dr pro výsledky. Kdyby to bylo do práce kousek, tak jse to v poho, ale je to úplně na druhé straně města. No uvidím, nějak to provedu.Ještě se zkusím zeptat v nemocnici

Ach jo, to je porad dokola.

Obrázek uživatele Lucka V.

Ach jo, to je porad dokola. šla bych na odběr a pak do prace a druhy den ráno cestou do prace pro výsledky. Co se jako stane, když tam nepočkáš? Výsledky vyhodí?

Fakt nechápu, proč se na tyhle věci neptáš s práci? Stejně se musíš předem omluvit, že jdeš na odběry a přijdeš pozdě. A vubec proč si tam nedojdeš ted když jsi na Očr. To máš omluvené a tak bych toho využila.

-

že neřeknou po telefonu se ani nedivím, ale že to musí být ten den mě zaráží. Ale co naděláš, udělala bych to jak říká Jana.

Manzel to tak ma

Obrázek uživatele Janact

Co razitko to 2 hodiny omluvene.
Kdyz ma dve, proplati mu 4 hodin

Nevím, proč nelze zjistit

Nevím, proč nelze zjistit výsledky telefonicky, takhle i to řekli, že musím osobně...
Takže myslíte, že když budou 2 razítka, tak platí jako 4 hodiny?

:-)

Obrázek uživatele Janact

Zeptej se v oraci, vsude je to jinak. Minule jsi to resila u muze.

A proc nejdes o odpoledni smenu?

Ja bych teda sla rano na krivku pak do prace a pro vysledky si odskocila, kdyz je to nutne osobne.

Pokud i u vas plati dve hodiny v bydlisti co jedno razitko, tak si nech potvrdit rano a pak druhe razitko, ze jdes pro vysledky. Tim padem budes mit dve razitka a 4hodiny .. Proc tam nekde trcet dve hodiny a cekat na vysledky?

Jinak i u nas v prdelackove staci zavolat + vysledky posilaji rovnou doktorce.

no a nelze tam odběhnout z

Obrázek uživatele Vladkax

no a nelze tam odběhnout z práce?

volala jsem, bylo mi řečeno,

volala jsem, bylo mi řečeno, že si musím ten den přijít pro výsledky - jde o to, že po prac.době už tam nejsou...

Kvůli převzetí výsledku bych

Obrázek uživatele KaterinaAd

Kvůli převzetí výsledku bych tam nečekala (pokud mas obavy, ze by zaměstnavatel prudil). Můžeš se domluvit jinak, treba stavit se druhy den po ránu. Absolvovala jsem to třikrát na různých místech a nikdy jsem na výsledky nečekala, tuším, ze je odesilali rovnou příslušné doktorce od které byla zadanka

zajistila bych si převzetí

Obrázek uživatele Vladkax

zajistila bych si převzetí výsledků po pracovní době