Skip to main content

lepení dlaždic na dlaždice - nemáte zkušenost?

Posted in

Chystáme se nově onkládat koupelnu. Chci se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s lepením obkladaček na původní obklady?Pán, co nám to má přijít obkládat, navrhl i toto řešení - že je to rychlejší, bez zbytečného nepořádku.....že se to tak někdy dělá....
Nemáte zkušenost?Je to dobrý nápad?

-

Pokud máte rovnou stěnu a nevadí vám úbytek místa, což bude v případě rovných zdí miniaturní, nebála bych se toho. Co vím, dělá se to takto běžně. Ušetříš bordel za bourání a i nějaký peníz za práci. Jestli si nejsi jistá u těch futer, přilož si k nim jednu dlaždici a uvidíš, jak se to bude lišit. Okraje on začistí....

Ano, četla jsem obklady a

Ano, četla jsem obklady a přeložila jsem si to jako dlažbu. Omlouvám se.
Na stěny bych to už vůbec nelepila.
Já mám rekonstruovanou koupelnu v roce 2001. Původní obklady lepil můj táta, je šikovný, celý nový dům postavil skoro sám, ale obkladač to není.
Obkladač musel vyrovnat stěny, protože byly hrozně křivé (bydlíme ve starém RD). Tak stěny nahodil a vyrovnal. Ale za cenu toho, že ty obklady jsou vystouplé oproti zbytku stěn (mám obklady jen do výše futer). Nahoře je schůdek, kde se drží prach. Díky tomu vyrovnání se mi na šířku nevešla do koupelny široká pračka (60x40cm), takže máme pračku úzkou a hlubokou. Překáží, hůř se nám chodí k umyvadlu, vedle kterého je ta pračka. Vanu jsem musela koupit takovou, že není obdélníková, ale do nohou se zužuje. Problém byl v tom, že jsem nepočítala s tím, že zedník kvůli vyrovnání stěn ubere z každé strany asi 3 cm + ty obklady.
Koupelna vypadá skvěle, ale ty centimetry, které musel ubrat navíc, tam chybí. On to musel udělat, protože ty stěny byly fakt křivé.
Takže i obklady bych nechala vymlátit. A nalepit na původní zeď.

jsme rádi, že jsem sehnali

jsme rádi, že jsem sehnali někoho, kdo nám to udělá. Čekací lhůty n př. u firmy jsou hrozně dlouhé. Na pána máme dobré recenze, tak doufáme, že to udělá dobře. Jak by to bylo u těch futer - pravda, to si taky neumím představit, ale říkám si, proč by něco takového říkal, že se tak dělá, když by to mělo vypadat blbě?

Já osobně bych si tedy

Obrázek uživatele marketad

Já osobně bych si tedy rozhodně nechala zpracovat víc cenových nabídek...

U nás to teda bylo špatně jen

Obrázek uživatele Veronika_473

U nás to teda bylo špatně jen na podlaze,
stěny byly a jsou v pohodě stále v jedné vrstvě....

pokud nejsou ty původní

Obrázek uživatele Vladkax

pokud nejsou ty původní obkladačky v rovině, bude problém vyrovnat ty nové. Taky se tím ubere dost místa, a pak hrozí, že se časem něco odloupne. Já bych to nechala vymlátit a nechala natáhnout novou vrstvu hydroizolace (min 2 vrstvy).
Jo a jak to bude u zárubní? Máte obložky nebo klasické? Ten detail napojení to taky celkem ovlivní....

JanoSe - nemyslela jsem

JanoSe - nemyslela jsem podlahu, ale stěny - pán se včera byl u nás podívat a právě toto navrhnul, že by to bylo nejlepší....jinak nemám představu, jak se pohybují ceny za obložení koupelny (když teda dlaždice máme svoje koupené, ale čítal cca 8000,-Kč, když by tam dělal i vodu...

Já bych to tedy nelepila

Obrázek uživatele LadaVac

asi to jde,ale byla bych proto to vybourat a udělat čistě znova

Máme to v koupelně i na

Obrázek uživatele Veronika_473

Máme to v koupelně i na WC.
Firma, která nám dle našeho zadání měla dělat dlaždičky, to udělala blbě. My trvali na opravě a oni to nalepili jako druhou vrstvu, což nám sdělili až po dokončení práce (byla to novostavba a my neměli přístup do bytu).
Zatím (po cca 10 letech) nepozorujeme žádný problém.

Zvedne se vám podlaha. Může

Zvedne se vám podlaha. Může to být problém třeba pro otvírání dveří. Až to nalepíte, už s tím nepůjde nic dělat.
Já bych to nelepila na dlaždice, nechala bych to vybourat. Když si pořádně oblepíte dveře do dalších prostor, tak tam ani nebudete mít binec (myslím ten prach, co se dělá při bourání. Ten vleze fakt všude).