Skip to main content

Jeden foťák pro dvojčata?

Obrázek uživatele veruna
Posted in

Ahoj, obě holky 8,5 let si přejí pod stromeček foťák (jedna více, druhá mi přijde, jen proto, aby nebyla tratná). Je tu někdo, kdo dal jen jeden foťák pro obě a nebyl to pak průšvih? Holkám jsem to už předem vysvětlila, že pokud ho Ježíšek přinese, bude pravděpodobně jen jeden a vysvětlovala, že my s tátou máme taky jen jeden a dělíme se o něj. Takhle to vzaly celkem v pohodě, ale nevím, jak to bude potom. Máte zkušenost?

to záleží...

pokud ho chce jen jedna, tak bych se druhé zeptala co chce jinýho (jako místo foťáku)a koupila ho jen té, která ho opravdu chce.... To, že si děti věci půjčují je myslím normální, ale na druhou stranu já jsem radši, když ta věc je jedné z nich. Kdyby to tu druhou náhodou chytlo taky, myslím focení a ne jen touha mít foťák za každou cenu, tak ho dopořídíte později. U nás prozatím má každá svůj foťák, ale takovej úplně obyč, ještě bez zoomu, a celkem si s tím vyhrají, fotí si každá co chce a pak si porovnávají fotky, ale u nás ho chtěly obě, ne jen jedna. Tablet používají zatím můj, takže se o něj musí dělit a je to v pohodě, ale na vánoce dostanou každá svůj, mě právě přijde, že už i ten tablet je taková "osobnější" věc, ale jak říkám záleží na situaci a taky na tom jak to vnímají rodiče. Zuzka

Děti mají

Obrázek uživatele LadaVac

dohromady jeden foťák i tablet,svůj má každý jen mobil.Jsou schopni se dohodnout.

Já jsem dala dvojčatům

Já jsem dala dvojčatům každému svůj foťák, byly to skutečné fotoaparáty. Už s nimi moc nefotí, mají foťáky na mobilech.

Ano, bez problémů

Dvojčata dostala foťák před rokem (bylo jim pět), užívají ho doteď. Syn možná o něco víc (rád na něj natáčí krátká videa s hračkami, taková divadélka) . Tehdy pochopili celkem bez problémů (už v těch pěti letech), že foťák bude jeden. Někdy je o něj trochu hádka, ale opravdu jen zřídka. Jsem si jistá, že dva foťáky by ani neužili. M.

RE

U nas maju deti tiez iba jeden a je to v pohode. Fotak (uz treti v poradi) patri tomu synovi co radsej foti, ale moze ho pouzivat aj ten druhy syn alebo ja. Je mozne ze ked bude uplne novy par dni budu "musiet" fotit obidve naraz v tom istom momente, ale po case sa dohodnu. Martina

Ahoj máme jeden a v

Obrázek uživatele Lida_3974

Ahoj máme jeden a v pohodě.Stejně s ním fotí jen jeden z kluků :)).Lída

-

My dávali dceři asi v 6 letech, ptze pořád fotila. Bráchovi to bylo úplne jedno a dodnes je ten foťák pouze její a ostatni to respektují. Byla to trochu jina situace nez u vas. Ted jim bude osm a fotak bych uz nekupovala ale poresila bych ho v rámci mobilu.