Skip to main content

Návštěvy kamarádů dětí u nás/vás doma

Obrázek uživatele Veronika_473

Ahoj,
dotaz je jasný. Regulujete, jak moc?
Naše současná situace je taková, že kluci si našli kámoše na nedalekém hřišti. Je to jeden jejich vrstevník a pak smečka mladších kluků, částečně sourozenců - nejmenší chodí sotva do školky a jeho rodiče se evidentně nazajímají o to, kde je. Naši kluci vlastní víc různých zbraní NERF, berou to ven a půjčujou - to mi nevadí. Klukům navíc dělá dobře, že jsou "náčelníci"...
Ale vadí mi, když kluci dorazí k bytu s celou tou smečkou jako že jdou na návštěvu, že chtějí kluci vidět, jak to u nás vypadá. To už jsem teda zatrhla. Kluci už pochopili, že max. dva kamarádi najednou a že když přijdou společně pozdě, v době, kdy doma večeříme, že návštěvu nepovolíme. Vadí mi, že neznám rodiče, nevím, kde to dítě bydlí atd. Když se u nás nedejbože něco stane, netuším, jak budu řešit. Podotýkám, že k jiným kamarádům se nechodí, jenom k nám... Jde o dva dny v týdnu, kdy kluci nemají odpoledne nic.
Je mi jasné, že nastane doba, kdy budou kluci doma odpoledne dřív než my a tudíž bude byt "jejich". Ale představa, že se nám tam promenádujou hordy všelijakých kámošů, se mi fakt nelíbí. Něco jiného jsou děti, které známe, sousedi, spolužáci, tam mi to nevadí vůbec, obzvlášť, je-li to domluvené dopředu :-).
Jsem v tomto ohledu přecitlivělá? Jak to je u Vás?
Díky.

U nás ve městě zase všichni znají mě,

Obrázek uživatele Spider17

takže dítko bez vědomí rodičů, nebo bez mého souhlasu, by u nás asi ani nezazvonilo. :-))))))))))

:-)

Obrázek uživatele Janact

Vidis, jak jsou kluci kamaradsti :-)
Nastol si pravidla, ktera tobe nevadi, to je nejdulezitejsi... Co jednomu prijde v pohode, druhemu vadi hrozne... Ohlizej se na sebe, kluci se tvemu rezimu podvoli a pochopi, ze zvat nekoho na veceri, bez tveho vedomi nebude asi ta nejlepsi cesta :-)

J.

No právě,va vesnici a navíc

Obrázek uživatele Veronika_473

No právě,
va vesnici a navíc u rodinného domku je to jiné než v bytě.
Včera na nás cestou ze školy pokřikoval jeden z kamarádů, že ta večeře příští středu by šla, jen se prý musíme domluvit s jeho mámou. Když jsem se pak zeptala kluků, jestli ho pozvali na večeři, prej jo. Že by se mě napřed zeptali, je ani nenapadlo.
Není nad to mít pohostinné děti. Naštěstí přijde ten den jiná návštěva a já to můžu s čistým štítem zatrhnout...

ZÁLEŽÍ URČITĚ NA OKOLNOSTECH

Obrázek uživatele Janact

MY BYDLÍME NA VESNICI, TAKŽE OD VIDĚNÍ ZNÁM KAŽDÉHO :-) TUDÍŽ I TY DĚTI...
A TEDY V PŮL OSMÉ U NÁS NIKDO NEZVONÍ, TO JE JASNÉ, TO SE MUSÍ ZATRHNOUT :-)

U NÁS DĚTI CHODÍ VEN ODPOLEDNE, A VĚTŠINA DO 18H MUSÍ DOMŮ... TAKŽE TO MI PŘIJDE JAKO POHODA :-)

Je pravda,

Obrázek uživatele LadaVac

že s dětmi ,které chodí bez pozvání je to asi horší.Tohle já třeba vůbec neznám a už vůbec,že by zvonili večer v půl osmé.To pak ty hranice musí být ostřejší.

K nám chodí jen děti které

Obrázek uživatele Nika1

K nám chodí jen děti které známe. Znám i rodiče. Jsou to spolužáci. A jen v době kdy jsem doma já. Jedna holčina to neustále porušuje. Chodí k nám kdy chce a ještě vodí svoje kamarády. To mi vadí. Několikrát jsem jí vynadala a pohrozila, že to řeknu rodičům. S rodičema se znám.To na ní zabírá.

tak my jsme ti, u nichž

Obrázek uživatele Vladkax

tak my jsme ti, u nichž neohlášená návštěva nemá šanci. A dost mě vytáčí děti ,co se jen tak poflakují po ulici a zkouší dům od domu, kde se uchytnou a ještě hlásí, že budou hodné. A už vůbec nechápu, že zazvoní o půl osmé večer a diví se, že naše holky nechci pustit ven....
Pokud je u nás někdo nanávštěvě, znamená to pro mne, že jsem furt na jehlách a kontroluji, co se kde děje. Když je dětí víc, tak se to většinou zvrtne v nějakou akci ala neřízená střela, a na to fakt nemám nervy. Navíc za dítě, co máme doma beru 100% odpovědnost. Takže to řeším tak, že naše děcka pouštím např na koloběžku, nebo venčit psa anebo na procházku s těmi, co se sami nudí. A tyto děti nikdy neberu domů ani na zahradu. Tu chybu jsem udělala jednou a jedno to dítě nám pak samo lezlo rovnou na zahradu a přes terasu do obýváku. Málem mě kleplo :-)
Děti známých, sousedů atd, k nám samozřejmě chodí, a to celkem často, ale to se domlouváme s rodiči. Jsou to děti obdobné výchovy a s rodiči se dobře známe.

U nás jenom podle domluvy s

Obrázek uživatele Spider17

U nás jenom podle domluvy s kamarádkou, ale max. 1x týdně. Děti mají kroužky, moc času není. Vrací se domů kolem 19hod. Víkendy jsou s námi. Kamarádka si je vezme taky občas k sobě, ale vychází to zase na jeden den v týdnu. Děti si napíší úkoly, dáme svačinu a jdeme ven. Neexistuje, že by k nám dovedli někoho, koho právě potkali na ulici. Vždy musím znát jak děti, tak rodiče. Ano, asi jsem prudérní matka, ale přeci jen potřebuji klid. :-))))

JÍDLO taky DÁVÁM

Obrázek uživatele Janact

nějakou svačinu, občas i véču a když u nás spí, tak jasně i snídani, oběd...

LADO

Obrázek uživatele Janact

ono je to i drzé mi přijde, někam poslat děti a pak ještě čekat já jim je budu hlídat :-) se divím, že to té mamince nepřišlo hloupé ještě se nafounout :-P
trampolína se opravdu občas otřásá ve švech :-)

S tím hlídáním to vnímám stejně,

Obrázek uživatele LadaVac

i u nás doma jsou zodpovědní za děti jejich rodiče,takže kdyby se něco stalo,nehodlám to nějak řešit.Už se i stalo na trampolíně,mamince jsem vysvětlila,že nejsme dětské centrum/ taky je u nás dětí dost a často tam i o víkendu spí/ ,chodila tři měsíce nefouknutá,ale přešlo jí to.
Úklid řešíme jako Jana.
Já jim teda občas něco udělám k jídlu,ale mě to baví,takže to neberu jako zátěž a není to pokaždé.

TAKÉ SKORO DENNĚ

Obrázek uživatele Janact

AHOJ,
TAK U NÁS JSOU DĚTI TAKY SKORO DENNĚ...
ALE ZATÍM JEN V DOBĚ, KDY JSME DOMA (DĚTEM BUDE 8LET)
NĚKTEŘÍ RODIČE JSOU NAŠI KAMARÁDI, NĚKTERÉ ZNÁM JEN OD VIDĚNÍ,... ALE VYLOŽENĚ CIZÍ NENÍ NIKDO - TO BY MI VADILO TAKÉ.. NIKDY NEVÍŠ, KDO TO JE...

MNOŽSTVÍ NEREGULUJU,....

MÁME TAKY DŮM SE ZAHRADOU.... TAK NEJSOU VEŠKERÉ AKCE DOMA,JINAK JE ZAJÍMAVÉ, ŽE DĚTI NIKAM NA NÁVŠTĚVY NECHODÍ, ALE U NÁS JE TO JAKO V PRŮCHOĎÁKU... VĚTŠINOU SI JE NAŠE DĚTI PŘIVEDOU Z HŘIŠTĚ...

JÁ TO MOC NEŘEŠÍM, AŤ SI HRAJOU...

JEDINÉ CO JE DANÉ, ŽE PO SVÉ NÁVŠTĚVĚ SI UKLÍZÍ DĚTI SAMY, POKUD SI TO ROZKRAMAŘÍ A KAMARÁDI JIM NEPOMŮŽOU + NEJSEM ZODPOVĚDNÁ ZA ZDRAVÍ KAMARÁDŮ, JELIKOŽ NEJSEM HLÍDACÍ KOUTEK :-)

K nám děti chodí skoro denně,

Obrázek uživatele LadaVac

ale rozdíl je v tom,že máme zahradu,takže většina akcí se odehrává na zahradě.Taky máme vojenské období,takže bitvy jsou na denním pořádku.Je pravda,že děti které k nám chodí jsou v pohodě,rodiče nejsou našimi kamarády,ale známe je,že jsou slušní.
U dětí,kde to tak nebylo jsem dětem vysvětlila,že to nejde,protože mám práci jakou mám a často se pak s rodiči sejdu jako s klienty a to se prostě neslučuje.Děti to chápou,ale přes mojí práci,že bych měla problémy.
Děti nám každý den po škole zavolají,že jdou domů,kdo tam jde s nimi a do kdy tam budou.Nejsme tam s nimi ,ale děti jsou v tomhle hodně ukáznění,vědí,že jak by byl problém,zatrhneme to a hotovo.
Pravda je,že já mám k tomu asi benevolentní přístup,naši nám kamarády striktně zakazovali a já byla z toho dost nešťastná a taky odstrčená z kolektivu třídy.