Skip to main content

Vaše zkušenosti s kočárkama - poradíte?

Posted in

Ahoj všem, měla bych velkou prosbu, prosím poradíte, jaký kočarek je pro dvojčata optimální? Jaké jsou vaše zkušenosti? Začala jsem se dívat na různé webe a vůbec netuším!:-) Děkuji. Veronika

Easy walker

Měli jsme Easy walker a za mě velká spokojenost. Pohodlně se ovládal i v terénu, jezdila jsem s dětmi do lesa. Jednou rukou jsem ovládala kočárek a druhou mohla telefonovat.
Ať budete mít jakýkoli kočárek, určitě jsou důležitá přední otáčecí kolečka a šířka do 80cm, aby se všude dalo projet.

Poděkování

Moc díky za rady, dost mi pomohly, jsem sama zvědavá, jak to nakonec dopadne:-).

Měla jsem pět měsíců Libertu

Obrázek uživatele Lucka V.

Měla jsem pět měsíců Libertu za pár korun a mezitím vybírala něco lepšího. Nakonec naše velké požadavky splnil jen Philland teds, verze děti vedle sebe. Drahý jako něco ale nelitovala jsem.

Zdravím. Ze své zkušenosti

Obrázek uživatele katyvypl

Zdravím. Ze své zkušenosti doporučuji zaměřit se hned na výhody sportovního kočárku, protože v korbičkách (těch moderních) miminka moc dlouho nevydrží. Já osobně jsem nade vše milovala náš kočár Baby Jogger City select - byl to tandem, ale dle mě naprosto dokonalý. :-) Ale doma jsme měli ještě starý Deltim s obrovskýma korbičkama, kam se kluci vešli snad do dvou let, což byla na spaní paráda. Nevím jak u ostatních sporťáku, ale u toho našeho BJ selectu se ta lehátka nedala požit do úplného lehu, byl to spíš polosed a to na spaní prostě ideální není. Ale to, že to byl tandem a všude jsme se vešli a to, že se dali korby nacvaknout dle libosti, proti sobě, za sebe, od sebe, to bylo vážně super, byl skladný, na cesty praktický. A osobně bych určitě volila koupit kočárek z druhé ruky, po jedněch dvojčatech bude určitě v super stavu a většinou za poloviční cenu - je to jako s autem. :-)
Katka

My měli Easy Walker, za mně

My měli Easy Walker, za mně super. Jiný kočárek ani golfky jsme nepotřebovali a nekupovali. Naprostá spokojenost a skvělý do terénu. Kupovali jsme ho nový, korbičky z druhé ruky, protože je pravda, že jsou dost malé a moc dlouho se tam děti nevejdou (ale to asi u většiny dvojčecích kočárků) a naši obříci měli skoro 9 kilo v půl roce a nacpat je tam s fusakem bylo utrpení. Ale pak jezdili ve sporťáku, docela dobře se dá položit, a neviděla jsem v tom žádný problém.
Záleží taky, odkud jste, jestli chcete městský kočár, nebo i do terénu na výlety.. Výběr bude nyní asi širší, rozhodovala bych se asi mezi TFK a EW. Tak šťastnou ruku a dobře vyberte.

Ahoj, také jsme měli

Ahoj, také jsme měli TFK
Kočár jsem koupila z druhé ruky, bez korbiček, místo toho jsem použila emitex vložné tašky. Bylo to fajn, lehké a bezproblémová manipulace. Navíc děti měly reflux takto neležely vodorovně, ale mírně nakloněné. (my jsme měli i postýlky nakoloněné) Taška zároveň sloužila jako fusak. Jakmile byli starší (po 1/2 roce) nechtěli ležet, ale byli zvědaví, vrtěli se, hrozilo že vypadnou. Pak už jezdili ve sporťáku. Kočár s námi procestoval kus ČR, hodněkrát jsme byli na horách, kam si netroufli ani rodiče s monokočárkem.
Na TFK jsem nejvíce ocenila ruční brzdu! Miminka + kočár docela váží, ale 2leté děti + kočár to je makačka! Z kopce bez přibržďování bych to asi nedala.
Golfky jsme také neměli.
Za mě kočár co nejlehčí, s ruční brzdou, do 80 cm šířky.
Až vás budou v prodejně kočárku přesvědčovat, že je nutné hodně investovat, nezapoměň, že za 8 měsíců budou sebelepší korbičky na nic.

Ahoj, já volila variantu

Obrázek uživatele Veronika_473

Ahoj,
já volila variantu prvního kočáru z druhé ruky, s velkýma korbama a houpací - byl to Deltim duo. Mimochodem, má jedny z nejdelších korbiček. Děti se do nich vejdou do té doby, než můžou sedět ve sporťáku. Což se o jiných korbičkách říct nedá...Nám vyhovoval a já měla čas se porozhlídnout po sporťákách a vybrat si.
A pak, když už kluci seděli, jsme koupili jen sporťák TFK, z už zmiňovaných důvodů. Navíc cena TFK bez korbiček a s nima je dost jiná :-).

Já si nechala udělat klasickou Libertu

Obrázek uživatele Spider17

za pár korun. Mají na výběr i korbičky, já chtěla jednu společnou. Velká spokojenost. Sice neměla takové vychytávky, jak píší holky, ale na ten cca 1 rok mi to stačilo. Potom jsme přešli na golfky. Šlo mi hlavně o cenu a o to, aby byli blízko sebe. Tohle se mi vyplatilo, mají spolu pořád krásný vztah a to je jim už 7 let.
Přeji, ať dobře vybereš. ☺
http://www.kocarkyliberta.cz/?p=productsList&iCategory=17&sName=pro-dve-...

Už je to 7 let zpátky, taky

Už je to 7 let zpátky, taky jsme vybírali, chtěli jsem hlavně lehký kočárek s brzdou a otáčecími předními kolečky. Váhala jsem mezi Easy Walker a TFK, zvýtězil nakonec TFK a naprostá spokojenost. Ale připrav se na vyšší cenu než u obyčejných dvojčatových kočárků - těžkých.

Hanka

Easy Walker

Výborný kočár. V naší době byl favorit, dnes už je kočárů asi více. Do 80 cm bude dnes už asi každý. Určitě bych se dívala, jak dobře se nasazují a přenášejí korby (záleží na Vašich podmínkách, já nosila do 3. patra), zda se dá jednoduše složit a i jak prostorný je sporťák. My kočár měli celou dobu, nekupovali jsme vůbec golfky, protože se s ním výborně jezdilo. Nedávno jsem potkala jeden kočár, byl určitě levnější a vypadal dobře. Ale podle mé zkušenosti - čím lepší značka, tím lépe se prodá.

Ahoj,přesně jak píše Vlaďka.

Obrázek uživatele marketad

Ahoj,přesně jak píše Vlaďka. Šířka 80cm, ruční brzda a otáčecí kolečka. TFK naprosto supr.

pro nás bylo důležité, aby

Obrázek uživatele Vladkax

pro nás bylo důležité, aby kočár projel 80cm dveřmi a měl ruční brzdu, aby ta tíha nestrhla babičku v terénu. Měli jsme TFK. Co se vyrábí nyní netuším....