Skip to main content

13 týden a rozdílné velikost plodů

Posted in

Dobrý den maminky, chtěla bych Vás tímto poprosit o radu. Aktuálně jsem 12+4, čekám dvojčata (dvouvaječná z IVF). Jedno však roste více (první 5 cm, druhé 4 cm). Rozdíl je v nich již od začátku. Máte někdo podobnou zkušenost? Budu moc vděčná. Veronika

U nás byl rozdíl už od

U nás byl rozdíl už od prvního ultrazvuku :-) A k porodu se to jen zvětšovalo. Stejně měření nejsou přesná, když si vezmu měření ještě v den porodu, kdy obě děti pak vážily o půl kila méně, než byl odhad. Narodily se s rozdílem skoro celé kilo, ale obě zdravé a dnes se dům otřásá v základech, jak řádí :-)
Přeju pohodové těhotenství!

poděkování

Ahoj, moc všem děkuji za pozvbuzující komentáře. Jsem za ně moc ráda.

Pamatuji si, že velmi mi

Obrázek uživatele LucieR

Pamatuji si, že mi doktorka velmi brzy oznámila, že béčko je o pár dní mladší (dle mír), na konci těhu to bylo o 14 dní.

Jak pisi holky, obvykle to

Jak pisi holky, obvykle to nic neznamena, dvojvajecna dvojcata muzou byt jako deti se dvou tehotenstvi, kazde jine. Kazdopadne je na miste peclive sledovat rust mensiho prcka. U nas byl patrny veliky rozdil asi od poloviny tehotenstvi, holcicka mela ve srovnani s braskou porodni hmostnost v podstate polovicni.

Nenervujte se měřením

Obrázek uživatele LadaVac

něsíc před porodem mi tvrdili,že kluk je malý,o půl kila minimálně a že je to špatné.Narodil se a měl o 20 dgk víc než jeho sestra.

Ahoj, máme dvoje dvojčata. U

Obrázek uživatele Nika1

Ahoj, máme dvoje dvojčata. U prvních i druhých dvojčat jsme měli rozdíly. U prvních i druhých dvojčat jedno bylo o kousek menší a druhé o kousek větší.

Já měla pořád větší A a až v

Obrázek uživatele Spider17

Já měla pořád větší A a až v posledním měsíci se na ultrazvuku ukázalo, že B předběhlo a je větší. Už to tak zůstalo až do porodu. A bylo konec pánevní, takže nemělo prostor pro růst, kdežto B poloha příčná, takže se mohlo pěkně roztahovat :-) Vůbec to teď neřeš, všechno může být jinak ;-)

souhlasím, navíc ta měření

Obrázek uživatele Vladkax

souhlasím, navíc ta měření UTZ nejsou až tak přesná, zvlášť teď v začátcích. Rozdíl ve velikosti máme taky, i po narození. Tedy ani ne tak ve výšce, ale ve váze :-)
přeji bezproblémové těhu !

-

Dohledala jsem si, že jsme měli nepatrný rozdíl mezi A a B. Ale myslím, že to není hlavní údaj. Pokud máte rozdíl už od začátku, neznepokojovala bych se. Co si tak vzpomínám, sledoval se vývoj jednotlivých embryí, přeměřovali je myslím jedno za měsíc, nemusí být stejná. Pokud by se něco dělo, doktor by Ti to jistě řekl. Neboj se.