Skip to main content

kompletni rekonstrukce kuchyne

Ahoj, vypada to, ze se konecne dockam nove kuchyne :) Planujeme komplet rekonstrukci (vsechno pryc, nove rozvody elektriny, digetor na jine misto, mozna, ze bude taky potreba trochu "poposunout" vodu a plyn. Pak nova podlaha, asi taky podhledy. Az pak nova linka, a spotrebice. Muj dotaz zni: udelaji mi to vsechno v nejakem kuchynskem studiu, nebo mame rovnou pocitat s tim, ze najdrv nastoupi stavebni firma (elektrina, podlaha), az potom nekdo s kuch. studia, kdo nam naplanuje, doveze a smontuje tu kuchyn? Jake mate zkusenosti? Jsme z Prahy.

Hezký den, pokud měníte celou

Hezký den, pokud měníte celou kuchyň i spotřebiče, zkuste některé z kuchyňských studií gorenje, zajistí 3D návrh, montáž kuchyně i spotřebičů. Není pak třeba koordinovat více firem:) http://www.gorenje.cz/kuchyne/kuchynska-studia

kontakty na firmy

Moc dekuji za reakce a prosim o kontakty na osvedcene firmy.

Šířka kuchyňské desky a šuplíky v soklu

S dotazem neporadím, ale jestli je to jen trošku možné, tam opravdu velmi doporučuji nechat si udělat desku o 10 cm širší. Mám to tak v nové kuchyni a je to vynikající, stejně jako šuplíky v soklu kuchyně.
Milada

Určitě jsou i studia, která

Obrázek uživatele PetraN

Určitě jsou i studia, která dělají vše all inclusive ,kamarádka rekonstruovala kuchyň včetně elektroinstalece a podlah nedávno a měla takové studio, sídlili někde na Ládví, můžu se zeptat na kontakt. Nicméně bylo to dražší, než kdyby měla zvlášť řemeslníky. Zase koordinace několika firem je dost o nervy, jeden pak hází při problémech vinu na druhého, tak raději zvolila dražší variantu.
Klasická studia jako Hanák, Oresi, atp. udělají jen montáž, přípravu musíte udělat sami. Řemeslníci ale i z hrubého nákresu s rozměry poznají, kde udělat vývod plynu, vody, kolik zásuvek, obvodů atp. Blbé je, že pokud budete měnit i podlahy , a zároveň linka povede někde pod oknem, tak studio nebude chtít udělat zaměření pro výrobu, dokud nebudou hotové podlahy, z důvodů, co už tu padly, takže pak můžete celkem dlouho čekat na dodání.
My rekonstruovali byt celý, měla jsem nabídku od Hanáka, ale z časových důvodů jsem to zavrhla. Kuchyni jsme zmenšovali ve prospěch koupelny, navíc byly nerovné zdi, dělaly se se podlahy,atp., takže studio by udělalo zaměření až po končení prostoru, a pak bychom další dva měsíce čekali na dodání, museli posouvat stěhování. Z nabídky Hanáka jsem využili jen hrubý nákres (který byl součástí cenové nabídky) a kuchyň si nechali udělat na míru od firmy, která nám rekonstruovala byt, dělali i nábytek na míru včetně kuchyní. Výhoda byla, že byli schopni udělat i atypický rozměr skříněk, tak, aby to pasovalo do prostoru, koordinovali si vše sami (truhláři-řemeslníci), taky kdyby pak byl problém, řešíme jen s s jedním člověkem a nemusíme se dohadovat, kdo za to může. Cenově to navíc vyšlo o cca 30% levněji než od Hanáka, při stejných materiálech. Tak pokud chceš vše od jedné firmy, zkus tuto cestu nehledat vyloženě studio, ale firmu, co dělá jak stavební práce, tak truhlařinu

komplet kuchyň vám určitě

Obrázek uživatele Vladkax

komplet kuchyň vám určitě někdo dodá na klíč, ale bude to něco stát. Kámoška myslím takto kuchyň dělala, můžu se poptat na kontakt.

Ahoj, teď zrovna takto

Obrázek uživatele Radunka

Ahoj,
teď zrovna takto zgruntu rekonstruujeme celý byt. V kuchyni bude taky všechno komplet jinde. Máme firmu, protože celkem spěcháme. Konkrétně s kuchyní je to tak, že ti to ta firma (studio) přijede zaměřit až poté, co máš podlahu. Zaměření je nutné, aby ti pak nehodili na triko, žes o nějaký centimetr někde ulítla. Řemeslníci už celkem brzo potřebovali nákres, kde co bude kvůli rozvodům. Co jsme kde poptávali kuchyně, tak od zaměření mají na výrobu 6 - 8 týdnů, proto jsme nakonec zvolili Ikeu, která má skoro všechno skladem a když my hvízdne, do týdne máme kuchyň doma a do dalšího složenou. Našim řemeslníkům stačilo, že viděli technický nákres z Ikey + naši malůvku, kde co bude...
Ještě bych poradila, abys nevěřila, že jsou v kuch. studiích všude odborníci, protože nám kolikrát navrhli takovou blbost, že bys to nevymyslela (baterii pod oknem tak, že by se nedalo otvírat, pracovní plochu rozfrncanou na miniaturní kousky, plynovej sporák přímo před okenním sklem a tak). Jsme taky z Prahy, byli jsme v kuchyních Dušek na Novodvorské (ti se mi hodně líbili), ve Scontu, Asku, posílali jsme mailem do více studií a ozvalo se nám jich pár.