Skip to main content

aku velku chladnicku?

Posted in

Ahoj, mohli by ste mi prosim napisat, aku velku chladnicku s mrazakom doporucujete pre dvoch dospelych a dve deti (momentalne 7 rokov). Teraz mam chladnicku cca 213 l s mrazakom 48 l (co nam ako/tak staci - po tyzdnovom nakupe vzdy nadavam, ale nejako sa to tam vzdy napcha) a k tomu samostatny truhlicovy mrazak, ktory chcem zrusit, lebo zere vela elektriky, je poloprazdny, resp. su tam na dne zapadnute aj nejake niekolkorocne zvysky, ktore stale odkladame, ale urcite ich uz jest nebudeme. Ale nie som si ista, ci nam len jedna chladnicka bude stacit, a aku minimalnu velkost zvolit pre styri osoby. Ahoj, Martina

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

my máme vestavou lednici i s mrazákem o celkovém objemu 240l.Vestavné spotřebiče jsou vždy menší,ale taky nám stačí.Občas o víkendu je toho tam víc,ale už jsem se naučila to rovnat a v zimě využívám na potraviny i jeden regál v dílně,kde není problém,aby vydržely.Z mrazáku mám ráda věci do půl roku zpracované,pak mi to už přijde přemrzlé,takže pravidelně obměňuji.
Jediný problém vidím v létě s chlazením nápojů,ale máme v plánu mít malou lednici v zahradním sezení s krbem.

Ahoj Martino,my máme Gorenje

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Martino,
my máme Gorenje kupovanou v roce 2005 a netto objem lednice je 211 l a mrazáku 118 l. Zatím jsme neměli problém, že by se nám nevešlo, i když před nějakou oslavou nebo okolo vánoc jsme museli "přerovnávat".
Jídla vaříme do zásoby jen o víkendu (spotřebujeme do středy), ale nikdy neskladujeme v hrncích, nýbrž v plastových hranatých dózách. Většinou máme lednici zaplněnou tak z poloviny, po víkendu tak z 80%. Mrazák po letní sezóně, když jsou borůvky, ostružiny a houby, praská ve švech, ale jinak se vejdeme. Lednice má 4 police, jedna je rezervovaná jen pro jogurty a mléčné výrobky, dole jsou ještě 2 zásuvky na ovoce a zeleninu.
Máme taky čtyřčlennou rodinu, děti 9 let.
Tom

řekla bych, že to záleží od

Obrázek uživatele Vladkax

řekla bych, že to záleží od toho, jestli vaříš dopředu a potřebuješ chladit jídlo v hrncích. my mále jakousi vestavěnou, oproti samostatně stojící dost malou, s mrazákem a pak ještě samostatný mrazák. Hrnce nechladím, mrazák pod lednicí je víceméně na pečivo, samostatný mrazák na zeleninu, maso, atd