Skip to main content

recenze na detskou cyklistickou helmu - 8let

Dcera dostane velke kolo, tak bych rada nejakou poradnou helmu ( zatim mela takovou na prvni pohled skorapku ) ..studoval jste nekdo vysledky testu ? Chtela bych kvalitu, ovsem ne za premrstenou cenu :) diky. Iveta

Souhlas

Obrázek uživatele PetraN

s holkama pode mnou, musí sedět, u nás máme každý člen rodiny jinou značku, prostě nesedí všechno všem, já sama jsem si zkoušela si 20 přileb, seděly mi dvě (obě od stejné značky, jen jiné modely). To samé děti.
Obecně bych řekla, že ve sportovních potřebách případně specializované cykloprodejně nenarazíš na vyloženě nekvalitní, já kupovala v Intersportu a výběr byl široký.

přesně jak píše vlaďka,

Obrázek uživatele Iris05

nezáleží ani tak na značce, ale na tom, jak dítěti sedí. Helma se nedá kupovat podle značky, testů ani recenzí, ta se prostě musí odzkoušet na hlavě toho kterého dítěte. Vím o čem mluvím, nákupy s dětma nesnáším a tak jsem to taky nejdřív zkoušela podle zaručených supertipů - neseděla ani jednomu :D .

myslím, že v cyklo prodejnach

Obrázek uživatele Vladkax

myslím, že v cyklo prodejnach nebo sportovnich potřebach jsou dobre všechny, asi vyjma těch nejlevnějších. Důležitý je, aby helma seděla. I kdyby byla vítěz testu, ale dítě tlačila, nebo neseděla na hlavě, tak je na houby.....

Scot

My jsme letos koupili holkám tuto http://cykloelem.cz/prilby-scott/prilba-scott-spunto-junior-1.htm a maximální spokojenost.

Giro mam ja cyklo i

Giro mam ja cyklo i lyzarskou:-) Ono asi hlavne zalezi, jak detem sedi, dobra bude i treba uvex apod. Holkam ty alpinky sedely od mala a prave nam je doporucovali i ve specializovanych prodejnach...tak uz ted mame druhou sadu a uvidime, jak se to bude vyvijet dal.

My kupujeme zasadne znacku

Obrázek uživatele Olitwins

My kupujeme zasadne znacku Giro, velmi kvalitni, i pro dospele. Manzel jezdi dost na kole i se o to zajima, takze vybral tuhle znacku.

Alpina - máme cyklistické i

Alpina - máme cyklistické i lyžařské.

Např....Alpina Rocky je populární a hlavně velmi bezpečná dětská cyklistická přilba. Je to vítěz testu společnosti ADAC (Německo 05/2008), který byl zaměřen na dětské přilby na německém trhu! Tohoto vítězství dosáhl díky velmi kvalitním materiálům (např. plastová vrchní skořepina je z polykarbonátu, který se používá jako folie do neprůstřelných oken), zpracováním a také konstrukci přilby. Velmi bezpečným prvkem je protažení zátylkové části přilby, která je ještě k tomu vyrobena technologií double in-mold. Je to absolutní špička v současné celosvětové nabídce dětských přileb! Helma je odvětraná pomocí 17- ti větracích otvorů, v přední části přilby je ochranná síťka proti hmyzu. Seřizování velikosti pomocí „Run System“, který se dá ovládat velmi pohodlně i za jízdy pouze jednou rukou. Alpina Rocky se vyrábí ve velikostech 47-52cm a 52-57cm. Hmotnost přilby je 210g.