Skip to main content

elektronická žákovská

Obrázek uživatele Vladkax

Ahojte, je tu prosím někdo, kdo má ve škole u prvňáků nebo druháků elektronickou žákovskou knížku? Máte k tomu i papírovou žákovskou nebo ne? Pokud ne, jakým způsobem ty děti získávají přehled o svých známkách?
Nebo je u někoho el. žákovká od druhého stupně a první má papírové?
Díky, V.

taky máme

Obrázek uživatele Hanoušek

ahoj - taky máme elektronickou, ale děti k tomu normální "žákajdu". Mne se to líbí také z toho důvodu, že tam učitelka zapisuje denně co v jakém předmětu probírají - což doma z nich nedostanu :-)

Veru, díky za info, to že je

Obrázek uživatele Vladkax

Veru, díky za info, to že je u toho popis té známky jsem objevila až nyní :-)
Já mám s tímto problém jen jeden, a to, že ta děcka si nemůžou ty známky kdykoliv samy prohlížet, nemůžou je ukázat babičce, učitelkách ve školce atd. Nelze tam zadávat jedničky podtržené nebo s hvězdičkou, což ti maloši u nás hrozně prožívají. Je to ale asi prokotina, zajímalo mě, jak je to zavedené jinde. Díky za odezvy

My teda máme psanou vždy váhu

Obrázek uživatele veruna

My teda máme psanou vždy váhu známky, čím vyšší, tím težší a když najedu myší na známku, je tam psáno i z čeho to je (např. diktát, čtení, příklady do 20 atd.)

ahoj Vladi, kamarádka řeší na

ahoj Vladi, kamarádka řeší na gymplu, není spokojená, učitelé píší známky zpětně, týden i déle, navíc prý není značeno z čeho a za co.

U nás papírová, první třída, ale způsob známek do žk zapisování nechápu, mají hodně známek v sešitě, knize, v žk něco občas, jeden den oba ve škole, jeden má známku z výtvarky a druhý jen z prvouky, nechápu, ale nemám odvahu se ptát. Určitě oba měli dobře oboje, jedno test, druhé výrobek.
Ani neříkala, jaké budou mít známky.

Vladi u nás je elekt. od

Vladi u nás je elekt. od 2třídy.já jsem za ni ráda, jde o zvyk.Martin /7třída/ mám přehled co dostal dřív jak přijde ze školy, žádné zatloukání že nemá žákajdu ať u učitele nebo doma./to nestihl dělat ale pamatuju si sama ze školy/
A přehled děcka mají sice z písemky to vím třeba dřív doma já ,než on než jim to pak učitel rozdá opravené,ale já se koukám každý den, někdy i odpoledne jak to tam učitelé dopisují.
skvělé na 1/4 napíši známku a nemusím obíhat všechny učitele ze všech předmětů.jdu tam kde může být problém.
já jsem spokojená.
a vaše holky taky musí mít trochu přehled, pokud je zkouší u tabule, známku jí přece řekne, pokud píší diktát nebo jinou písemku tu jim po opravení rozdá, ne?i když druhý den.

-

Jo jo Vlaďko, mají i papírovou. Š.
PS: Nevím tedy, zda i starší děti, ale naši ano.

U nás od druhé třídy jen

Obrázek uživatele veruna

U nás od druhé třídy jen elektronická, holky přístup nemají, vše jim říkám já. Koukám denně, nekdy ob den. V první třídě měli obojí - papírovou i elektronickou. Teď sice mají taky notýsek, ale tam se píšou jen sdělení rodičům a omluvenky. Kdo nemá přístup na net, tomu učitelka 1x za 14 dní vloží papírek s klasifikací do notýsku.

Šárko, takže mají i tu

Obrázek uživatele Vladkax

Šárko, takže mají i tu papírovou, chápu to dobře?

Díky, u nás totiž nastal

Obrázek uživatele Vladkax

Díky, u nás totiž nastal problém, že papírová není, děti mají svoje přihlašovací údaje, ale nemají je jak uplatnit v praxi (počítač nemají a tablet jen o víkendu, bez přístupu na net). Nejsem s tím úplně ztotožněná...

-

Ahojky Vlaďko.
Kluci (2. třída) mají již od 1. tř. obě žákovské. Myslím, že p. učitelka před rokem říkala, že i u nás mají děti vlastní přístup, ale takhle malým se hesla nedávají. Pa. Š.

U nás je elektronická

Obrázek uživatele PetraN

U nás je elektronická žákovská až od druhého stupně

Mám děti ve čtvrté třídě. Od

Mám děti ve čtvrté třídě. Od první do třetí měli oba papírovou ŽK, ale od druhého pololetí třetí třídy byla zkušebně i elektronická ŽK. Teď ve čtvrté mají jen elektronickou.
Já se dívám každý den v půl třetí, co jim přibylo a hned jim to hlásím. Navíc děti mají i svůj přístup do ŽK (jiné přihlašovací jméno a heslo) a to z důvodu, aby neviděly případnou komunikaci rodičů a učitelů. Předpokládám, že to mají i prvňáci a druháci. Jestli mají k tomu i papírovou, to netuším. Nemám se koho zeptat.