Skip to main content

co kupujete k Mikuláši?

Posted in

tak jsem dnes objela 3obchody, Albert,Lidl a Billu a nevybrala jsem z těch slakostí nic....koupila jsem mýdlo s Mimoněm a druhé šampon Ledové království a tím jsem skončila.
Chtěla bych "kvalitní" čokoládu a měla jsem představu koupit "kvalitní" adventní kalendář.Buď už neměli nebo mi kinder kalendář za cca 500kč přišel moc.
Co jim do těch balíčků s prominutím nacpete :-))
My máme ještě pracovní besídku kde něco dostanou+babičky...takže nechci aby mě to stálo majlant ale něco dostat "musí"...a mimochodem ještě z loňska máme nějaké čokolády v baru.....
navíc 3dny po Mikuláši mají narozky, děláme oslavu v herně kde si myslím že od kamarádů dostanou zase dost sladkého......
díky za tipy..

Zajímavá debata :) I já razím

Obrázek uživatele Halinka

Zajímavá debata :)

I já razím heslo, že doma = bezpečí, takže varianta, že někdo s mým souhlasem půjde strašit děti k nám domů je vyloučená. Za čertama vyrážíme - od dvou let s klukama jezdím mikulášskou jízdu parním vláčkem (během jízdy prochází vlak milulášova družina). Do balíčků dávám ovoce (uhlí a cibule nesmí chybět) a hračku.

Letos se chystám jim dát v rámci balíčku vlastnoručně vyrobený adventní kalendář - koupila jsem každému malou krabičku lego Star wars a papírové pytlíky a každý den budou mít v pytlíčku nějaké dílky a teprve poslední den dostanou návod. Takže asi nic dalšího v balíčku nebude.
Halka

Ahoj tak u nás se kupuje

Obrázek uživatele Lida_3974

Ahoj tak u nás se kupuje ovoce,jogurty,hlavně teda sladkosti(s těma klukům vydatně pomůžu já a manžel).Každý rok dostávají i oblečení.Když byli menší tak nějaké autíčko,puzzle,pastelky. žádný rok nechybí uhlí,cibule a brambora :).Lída

Verčo,

Obrázek uživatele LadaVac

ale tady přeci nikdo neřekl,že je to horší.Já psala,že mě to překvapilo,že u nás to není tradice,zvyk,já dárek k Mikuláši tady slyším poprvé-to je celé.Klidně dětem nějakou drobnost pořídím a zavedeme to,jiný kraj,jiný mrav.
Moc tvému příspěvku nerozumím.:(

V Praze mi taky přišly

V Praze mi taky přišly Mikulášské skupinky střízlivé, i kdyz jsem nikdy s nimi nenavazovala žádnou větší družbu :-)

Nic ve zlem ale kazdy si to

Nic ve zlem ale kazdy si to preci muze udelat jak si mysli zw to je ok.Mikulas nosi sladkosti a ovoce ale proc by tam nemohl pribalit listky do divadla??! Nekdo da sladkosti jiny k tomu neco prida at uz to je modelina nebo listky na cokoli.byla otazka co tam dwtem date a ne proc to tam davate a jaky to ma smysl a nezvykejte deti ze mikulas nosi darky.jen muj nazor ze kdyz to nekdo dela jinak nemusi to nutne znamenat ze to je horsi nwz to moje;)

Vladi,

Obrázek uživatele LadaVac

každá partička není přiožralá,u nás chodí třeba část divadleníků a jsou v pohodě.

tý jo já bych venku nesnesla

Obrázek uživatele Vladkax

tý jo já bych venku nesnesla čerta ani teď, ty přiožralý partičky mi byly vždycky proti srsti....
u nás chodí moc hodný anděl s Mikulášem, co mají čerta , kterej roste s holkama :-) čertík je sousedovic holka, co šla takto poprvé v 5.třídě (holkám byly tři roky) , pravda už nějak vyrostla. Nikdy nestrašili, jen přišli, přečetli z knihy co jak bylo a jak by mělo být, dají holkám balíčky, vyfotíme se s nimi a jdou dál. Holky z nich mají velký respekt, to jo, ale já vlastně taky :-)

Lucko a Lado,

Lucko a Lado,
jsem si myslela, ze jsem divná, když nechci doma Mikuláše a spol. - a koukám, ze nejsem sama :-) Když dorostl syn do věku, kdy začala byt aktuální návštěva Mikuláše, tak jsem si uvědomila, ze nechci, aby k nám chodil. Nevim přesně proč, ale povinné to není :-) takže k nam nechodí. Mají ho v Sokole a někdy se mihne ve školce nebo ho potkáme venku, to se mi líbí nejvíc.
Dárky pak nadeluje Mikuláš za okno, obvykle ovoce, kindervajicko, autíčko a bramboru. Ale nečekáme do rána, dárky si děti vezmou hned, jak slyšíme, ze Mikuláš dárky donesl ( vždy zatuka na okno), nečekáme do rána - bydlíme totiž v přízemí a to bychom je tam rano určitě nenašli :-)

také jsem překvapená z dárků

Obrázek uživatele Janact

my dáváme odjakživa ovoce, nějakou tu sladkost a také nějakou tu brambůrku :-)

pak máme zavěšené adventní kalendáře a tam dáváme tedy i drobné dárečky, hračky, nebo penízky...

Mikuláš k nám chodil asi po 2x, loni bylo velké fiasko, kdy byl čert fakt hroznej a Jára se ho tak bál, že s brekem utekl... Týnka pak za ním...
takže u nás byl naposledy..
Nechápu - čert byla pokaždé známá a loni se chovala fakt hrozně, proč to netuším :-( I když děti už tenkrát věděly, že jsou to převlečení lidé - při jejím "výkonu" si Jára dal nějak dohromady, že to musel být čert opravdový a bál se ho :-( Mikuláš s andělem jen stáli a neřekli ani slovo na povzbuzení - hold divná partička :-)

Letos se chystáme na Mikuláše do zoo, tak věřím, že to bude fajn :-)

Lucko,

Obrázek uživatele LadaVac

tak to máme stejně,domů mi čerti nesmí,od dětství to taky nesnáším.Naštěstí děti je mají ve škole,měly ve družině,občas jdeme ven a doma už o to opravdu nestojí.
Popravdě u nás se nikdy nedávali dárky,pro mě je to překvapením,že píšete,že kupujete i klasické dárky, u nás to byly vždy sladkosti a ovoce a nějaká ta brambora.

To má každý jinak

Obrázek uživatele Lucka V.

To má každý jinak. My třeba jdeme naprosto mimo proud. Nesnáším od dětství návštěvu oblud doma. Doma má mít dítě klid a pocit bezpečí. Takže my chodíme ven. Užíváme si čerty venku a ráno mají za oknem ( na balkoně ) pytlíky s ovocem, uhlím, nějakou sladkostí a někdy i drobným dárkem třeba pero nebo nějakou speciál tužkou, ponožky, dcerám třeba kalhotky nebo punčocháče.

Letos ale naše praštěná rodina žije premiérou Starwars7. Takže jsem se praštila přes kapsu a kluci dostanou Lego SW adventní kalendáře, takže pytliky budou jen s ovocem :)

mně přijdou fixy lepší než

Obrázek uživatele Vladkax

mně přijdou fixy lepší než pytel sladkostí. když si vezmu,že každý den dostanou jeden bonbon (čokoládku, lízátko) v adventním kalendáři, do toho různé Mikulášské akce ve škole a hlavně babička, která má pocit, že když není sladkostí od Mikuláše na kila, tak je to špatně.... tím chci říct, že jestli letos holky dostanou "jen" jeden pytlík sladkostí a k tomu knížku, tak budu fakt šťastná.
Co se týká toho advent kalendáře a mých nedělních "pokladů", tak tam třeba byly sklíčka s vánoční tematikou na domalování, raznice na výrobu visaček k dárkům atd....

Ahoj, asi jsme teda divní...

Obrázek uživatele Olitwins

Ahoj, asi jsme teda divní... ale nikdy žádný hračky. Jednu sladkost asi vyberu, ale my to mo nepodporujeme, doteď máme doma sladkosti z Halloween, který jim já..... Ale už i nám rodiče vždycky někde sehnali nějaký exotický ovoce, co si člověk normálně nekoupí. takže u nás Mikuláš přinese borůvky, maliny, granátový jablko atd. samozřejmě tam bude i mandarinka a oříšky tak a nějaká ta jedna čokoládička nebo sladkost a čokoládovou figurku Mikuláše, pokud seženu a tu stejně nesníme, protože to snad čokoládu ani nevidělo. A bramboru tam taky vždycky dáme.... Hračka bude maximálně Kinder Vejce.

Jak to tady čtu, tak jsem asi sto let za vopicema :-)))))

Obrázek uživatele Spider17

Knihy, vstupenky, lístky... Já se převleču za čerta, na náměstí postraším pár dětí, našim šoupnu brambory, mrkev, uhlí a až druhý den ráno najdou balíček s ovocem, oříšky a kouskem čokolády, kterou stejně strčím do lednice a dostávají ji po čtverečcích jako sladkou odměnu :-))))

U nas nosi Mikulas ovoce,

Obrázek uživatele fretuska

U nas nosi Mikulas ovoce, orechy, bramboru, a nejake ty sladkosti - kinder vajicko a Lindt cokoladicky apod.. :)

Jasně.U mě je to i o

Jasně.U mě je to i o financích.

Abychom si rozumely - neslo

Obrázek uživatele KaterinaAd

Abychom si rozumely - neslo mi o hodnotu, kvalitní cokoska stojí víc jak kdejaká hračka, spis mi přijde skoda zvykat děti na to, ze Mikuláš nosí hračky...

díky za nápady.Objednala

díky za nápady.
Objednala jsem krásné látkové pytlíky velikost 23,5/38cm ..a tam se to prostě vejde...líbí se mi popcorn do mikrovlnky ,vytisknu k němu nějaký obrázek čerta a bude to čertovský popcorn.
zbytek doladím....
Kači, já se snažím být při zemi.fakt to vše stojí dost peněz a ty děcka to ani neocení, ve smyslu není jim to vzácné.U těch mých to tak cítím, ale každý to máme samozdřejmě jinak.
Vladi, tvůj nápad s kalendářem je super, škoda že nejsem tak tvůrčí, to by se holkám určitě líbilo!

Vlaďko: Hm, tak zní to

Obrázek uživatele LucieR

Vlaďko: Hm, tak zní to náročně, ale je to takový hezky tvůrčí :)

Káťo protože Zuzi byla dlouho na dietě, klasickou čokoládu jsme se snažili skoro nedávat, takže fixy, protože strašně rády malují se zdály jako dobrá náhrada a stali se mikuláškou tradicí. Taky máme takový ten kyblíkový adventní kalendář, ve kterém je denně nějaká sladkost, i když jen malá, ale to není k mikuláši, bo ten je o pár dní později, taky proto, že dostávají balík čoko figurek ve školce, babičky, mikulášská s divadlem...prostě toho je dost. A modelína není nic extra :) stála méně než čokoláda http://www.papirnictvidekorace.cz/vyrobky-k-tvoreni/modelina-12-barev-mo...

Katko

Obrázek uživatele PetraN

Napadlo mě to stejné, co tebe.....u nás vždy balíček s kvalitními, byť dražšími cukrovinkami a nechybí nikdy jedna brambora, přeci jen občas zazlobi jako každé dítě a toto jim to ma priponenout.... Dárky na Mikuláše nevedeme

Takové "prvni" Vánoce?

Obrázek uživatele KaterinaAd

Takové "prvni" Vánoce? Nekamenujte me, ale neprehani se to? Mikuláš ma přinést nejakou sladkost a kdo zlobí, uhlí nebo brambory. Rozumné mi přijdou adventní kalendáře, at uz s drobnými hračkami nebo čokoládami, ale proc dávat k Mikuláši plastelínu, fixy, lístky do kina apod?

jo jo, padlo na to naše

Obrázek uživatele Vladkax

jo jo, padlo na to naše zánovní zelené povlečení na peřinu :-) polepila jsem tím velký strom z lepenky. Každou neděli jsem kolem půlnoci vymýšlela tajemku na další týden, psala kartičky s čísly ve tvaru baněk, na ty lepila suché zipy, stromek visel na chodbě s puntíky z těch druhých půlek suchých zipů.
Znovu do toho nejdu, každou neděli ráno holky vstávaly okolo šesté, aby našly v adventním kalendáři poslední písmena, pak to seřazovaly podle čísel a luštily. Poté hledaly "poklad" , takže okolo půl sedmé byl celý barák na nohách ....
zlatý čokoládky od Milky :-)

Od nás tradičně mega balení

Obrázek uživatele LucieR

Od nás tradičně mega balení fixek, pak dostanou modelínu Monster Higt, holky milují hlavně lentilky, takže nějaký set tří vajíček s lentilkama - to je ze sladkostí vše. Pak dostanou menší výbavičku na nové psací stoly. Od mamky pravidelně snídaňové cereálie, knížku. Ségra třeba ráda kupuje Marťánky a oni vždy na zimu vydávají nějaké drahé balení s dárkem (loni snad lampička), tak to kupuje synovci, taky dobrý, až na to že my Marťany neže...Od druhé babičky si určo přinesou nějakou čokoládu, ale i ta je rozumná, většinou přibalí pěkné tričko.

Vlaďko bojovka zní dobře, jen asi nechápu - potřebuji na to speciální stromek, nebo to byla všechno tvá práce?

Moje děti dostanou nějaké

Moje děti dostanou nějaké sladkosti, dcera pouzdro na brýle (líbí se jí moje, tak koupím ještě jedno) a syn dostane bylinkový polštářek na spaní (docela často v noci straší a nespí). Pouzdro budu mít, ale nevím, jestli do Mikuláše dorazí ten polštářek. Tak to když tak dostane později. Dětem je 10 a vědí, jak je to s Mikulášem a Ježíškem :-).

Naši tři dostanou pár sladkostí,

Obrázek uživatele jarnem

a zakrslého králíčka. :-) Jen doufám, že si ho od Mikuláše převezmou. Minule řvali všichni a pro baliky jsem musela já :-)

Kinder kalendář (v Lidlu byl

Kinder kalendář (v Lidlu byl za 299) - minulý rok měl velký úspěch - a pak také lístky na lední revue:-) Na Mikuláše jsme na horách a vracíme se až v neděli večer, takže už nebudu mít nachystaný klasický košík s ovocem aj.

tak mě napadlo, nebudou to tu

Obrázek uživatele Vladkax

tak mě napadlo, nebudou to tu už ty naše děti co nevidět samy číst? :-)

naše holky dostanou obaly na

Obrázek uživatele Vladkax

naše holky dostanou obaly na svačiny a v tom pár laskomin. U babičky každá knížku a taky pár laskomin. Advent.kalendář taky řeším, loni jsem to pojala bojovně, měly v každém balíčku vždy jeden bonbon a jednu (vyjímečně dvě) kartičky s písmeny. Ty lepily na adventní stromek a každou neděli byla tajemka s popisem, kde najdou "poklad". letos by mě to mohlo ohrát :-)

sladkého jen trochu

Ahoj Jiřko, taky to máme koncem roku nabušené - narozky, mikuláš, svátek, do toho všechny ty akce ve škole, takže k Mikuláši dávám hlavně ovoce - čerstvé i sušené, kvalitní čokoládku, nějaké sponky, gumičky, a určitě holky dostanou i nějaké oblečení, protože toho jsem nasyslila fakt dost a pod stromkem by snad nerozbalovaly nic jiného :)

Dobrý nápad je i ta knížka nebo lístky do kina.

Babička z Pardubic jim přivezla adventní kalendář, až jsem se divila, babička doma prakticky nevede sladkosti a vozí nám spíš rakytníkový čaj s pohankou, semínka, ap. :) Našla jsem ho teď dokonce i na MMB - je to tenhle http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=85602589. Podíl kakaa 37%

já koupila

adventní kalendář od Lega....a co k tomu ještě nevím, buď nějakou knížku (máme další 2 díly Aničky-ale ještě váhám jestli k Mikuláši a nebo až pod stromeček) nebo nějakou maličkost. Zuzka

kromě jedné či dvou věcí jako

kromě jedné či dvou věcí jako třeba kinder mikuláš, sušené ovoce, lízátka z hroznového cukru, ale třeba i knížky nebo lístky do divadla, letos tam budou mít víkend v předvánoční Vídni:-)

my kupujem oblíbené jídlo

my kupujem oblíbené jídlo (čokoládu a ovoce mají tradičně od babičkek) takže mi kupujeme třeba oříšky, popcorn do mikrovlnky, oblíbené snídaňové cereálie, ochucené mlíčko, džus, sušené ovoce,... a k tomu třeba každé kinder vajíčko.
pro holky je možné ještě sponečky, gumičky, korálky apod.

letos netradičně

Ahoj, my máme doma fakt hodně sladkostí, děti měly nedávno narozeniny, navíc tchyně a prababička nás neustále zásobují. Tj. kromě adventního kalendáře (u nějž kvalitu neřeším) a pár Lindt čokoládiček, ovoce, sušeného ovoce a žvýkaček dostanou lístky na lední revue.

Kupuji

Obrázek uživatele LadaVac

ovoce i to netradiční, sladkosti mají od babiček.