Skip to main content

m kreditka - mBank

Posted in

Nemáte někdo zkušenost s m kreditkou?Včera nás kontaktovala nějaká pracovnice z mBank a nabízela tuto kartu - m kreditka se to jmenuje - že nám z každého nákupu vrátí 1%.Karta že je zdarma, za předpokladu, že se z ní utratí min.500,-Kč měsíčně, navíc sleva na pohonné hmoty apod....nemáte to někdo? Jsem v tomto nedůvěřivá - nepotřebujeme žádnou půjčku...

díky. Žádost jsem stornovala

díky. Žádost jsem stornovala - opravdu to umí pěkně podat a vychválit, ale za nějaké oplétačky potom mi to nestojí.

tak kvůli 1% měsíčně a

ještě platnosti jen půl roku bych se taky určitě neobtěžovala.... Toto mi na M-bance vadí, dost často vyvolávají a nabízí "skvělé" produkdy...od minulého hovoru, už mi teda posílají "jen" maily, tak snad jim to vydrží...:-)
Ale zpět ke kreditkám, za mě je to fajn věc, tedy myslím ty s těmi benefity....jinak ji taky nemám proto, že bych potřebovala peníze od banky...ale nám vrací 2% z utracených peněz, tím, že máme tu kreditku každej svou a k jednomu účtu, tak to měsíčně už celkem něco udělá...bezúročné období "hlídáme" tím, že máme z běžného účtu u té samé banky nastavené inkaso ke kreditce...ale pravda, za ty cca 4 roky se povedlo manželovi vybrat (naštěstí jen jednou) z bankomatu kreditkou a ne obyč kartou...ale u nás to není úročený, taky to spadá do bezúročného období, ale je tam vysoký poplatek za výběr. Zuzka

-

Údaje o tobě mají beztak. Kreditka není špatná věc, jako jistota super, nicméně dost ošemetná. Pokud člověk není disciplinovaný, utratí víc. A oni to mají sakra dobře spočítané a psychologicky nastavené. Dřív nebo později dojde na každého (nebo určitě na hodně). Počítají, že se buď člověk dostane do jiné fin. situace, třeba MD, neschopnost,apod. Nebo že se utrhne a utratí víc, než může, a nesplatí. Pak jsou úroky šíleně vysoké.
Když splatíš v termínu, neplatíš nic.

Irčo, to mají tak i tak když

Obrázek uživatele Tomáš D

Irčo, to mají tak i tak když tam máš účet, neřeš to. Na kreditku se vyflákni a zbytek neřeš :-)
Tom

díky. Kreditku brát nebudeme

díky. Kreditku brát nebudeme - paní to podávala jako úplně super věc...jak to prostě umí....ale co by bylo potom po uplynutí bezúročného období?Nemáme problém vyjít, takže to fakt nechám plavat.Akorát mě štve, že jsem jí nadiktovala údaje o sobě, které prý potřebuje...ještě jsem nic nepotvrdila, ale nechala jsem si zaslat podmínky a info a jakýsi návrh smlouvy, který když prý nepotvrdíím, tak se nic neděje.....no,ale údaje o mě již bohužel mají.

Míšo, dovolím si nesouhlasit

Obrázek uživatele Tomáš D

Míšo, dovolím si nesouhlasit s tvrzením, že žádnou kreditku nebrat. Když si uživatel umí pohlídat bezúročné období a má nějaké to procento zpět z každé platby, tak na tom může jedině vydělat.

Vlaďko, na internetové platby

Obrázek uživatele Tomáš D

Vlaďko,
na internetové platby si můžeš nastavit limit, třeba ty 2 tisíce. Brát na to kreditku je nesmysl, právě na kreditce tím, že čerpáš peníze banky do výše úvěrového limitu, je větší riziko škody v případě zneužití. Spíš bych si zařídil u té debetky možnost plateb po internetu s omezeným limitem. Já mám nastaven limit trvale na 0, pokud potřebuji něco zaplatit na internetu, tak si v IB nastavím limit jen na tu jednu platbu a ihned po provedení platby ho změním zase na 0.

když jsme u těch kreditek,

Obrázek uživatele Vladkax

když jsme u těch kreditek, mám poddotaz :-)
mám debetní kartu, která neumožňuje platbu přes internet. Lépe řečeno, nechci u debetní karty, aby se sní mohlo platit přes internet. Ale "něčím" bych občas platit potřebovala - to je podle všecho ta kreditka. Není nějaká karta, na kterou si " uložím" cca dva tisíce, tyto peníze mi tam třeba "leží" půl roku, ale když potřebuji zaplatit např. jízdenku na vlak, tak to s ní přes internet zaplatím?

Pokud nepotřebujete úvěr a

Pokud nepotřebujete úvěr a nemáte problém vyjít s penězi, tak žádnou kreditku nebrat.

To bezúročné období je až 54

Obrázek uživatele Tomáš D

To bezúročné období je až 54 dnů, což znamená, že např. v říjnu celý měsíc platíš kartou a když všechny útraty za říjen splatíš do 24. listopadu, nezaplatíš na úrokách ani haléř a ještě Ti banka vrátí 1% zpět z každého nákupu. Může si to dovolit, protože banka od obchodníka vyinkasuje 3% z každého nákupu a 1% z toho věnuje Tobě :-)
Jinak taková karta je JEN na bezhotovostní platby. Pokud bys ní vybrala z bankomatu, tak Tě banka oškube. Nevztahuje se na to totiž bezúročné období a úrook je tučný. takže bys měla karty 2 - debetní na výběry z bankomatu (zadarmo) a kreditní na platby, ze kterých by Ti šlo to procento.

Ahoj Ireno, je to nezajímavý

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Ireno,
je to nezajímavý produkt. Procento zpět je jen na půl roku. Kreditka není bezkontaktní - u menších plateb je to otrava. Já mám jednu co vrací 2% zpět (Kooperativa), je bezkontaktní a je zadarmo, mám to čistě jen kvůli těm bonusům (vrátí mi to tak 350 Kč měsíčně). Ale prý ta 2% dlouho nevydrží.
Nechal bych to plavat. Mně už volali tak 30x. Máma jim na to skočila, ale ta úvěr potřebovala, nastavili ji automatickou splátku tak, aby z toho neplatila úroky. To procento zpět jí nepřipsali, budeme to muset reklamovat.

asi jsem v tomto ohledu

asi jsem v tomto ohledu hloupá-můžete mi to někdo vysvětlit trochu polopaticky? Jsem zvyklá platit kartou, ale je to taková ta klasická karta, co je k běžnému účtu a kterou se vybírá v bankomatu.
To jako když bych si zřídila kreditku-má to nějaké výhody? Nepotřebuji platit penězma banky a půjčovat si, abych pak platila nějaké úroky...bezúročné období-tomu rozumím, prostě po určitou dobu (u mBank 54 dní)se za tuto službu nic neplatí...a co potom?Sice mi vrátí 1% z nákupu,ale já jim jako budu muset zaplatit nějaké úroky?

-

Klasicka kreditka. Rekla bych ze podminky maji banky dost podobny. Rozdil bude asi jjen v delce bezurocneho obd. A úrok.sazbe.