Skip to main content

Krabičky - boxy na svačinu

Ahoj všichni,
prosím o zkušenosti s krabičkami na svačinu. Jsme v první třídě, zatím používají takové obyčejné starší. Ale chtěla bych koupit něco s "přepážkou" na ovoce a tak, líbí se mi tyto typy - viz odkazy níže - máte někdo - spokojenost či ne? Nebo doporučíte jiné? Případně jak řešíte ovoce,zeleninu (pokud dáváte)... Dávala jsem v krabičce zvlášť a bohužel už jich pár nepřinesly zpátky...
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=83366232
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=84427319&tab=4
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=76678827&tab=1

je v tom něco jako pevný

Obrázek uživatele Vladkax

je v tom něco jako pevný šusťák. Ušít by to nebyl problém, přesně to jsem si taky říkala a dokonce mám v plánu, že by si je po novým roce mohly holky ušít samy :-)

Holky,

a co je uvnitř těch ubrousků a jednorohlíkovek za materiál? My jsme zatím ve školce, ale příští rok už nás to taky čeká....ubrousky nesnáším, jak se to pak trhá a zůstává to nalepený, takže když potřebuji balím do fólie, ale pravda, moc ekologický to není....:-( jednou za čas...ale každý den... Jak jsem koukala na ty obrázky ubrousků, tak by nebyl problém si je ušít, ale nikde jsem nenašla, co je uvnitř... Díky Zuzka

no... koupila jsem od všecho

Obrázek uživatele Vladkax

no... koupila jsem od všecho něco :-) něco dostanou hoky od Mikuláše, pak máme po novém roce pár narozenin kamarádů, tak je všechny podělíme.
Jednorohlíkovka je dobrá na ten rohlík, banán atd. Vzala jsem ty ubrousky, velké kapsičky a malé kapsičky. A jednu tu jednorohlíkovku. Co a jak do toho budu dávat ještě netuším, dám vědět po tom Mikuláši, jo,? :-)

Vladi, určitě budeš

Obrázek uživatele veruna

Vladi, určitě budeš spokojená. My je máme (ubrousky) druhým rokem a jsou pořád jako nové. Koupila jsi ty jednorohlíkovky? Ty mě lákaj, ale manžel mě odrazuje, že když rohlík rozpůlíš, tak se normálně vejde do ubrousku (což má pravdu :-) ). Kámoška ale třeba používá ty jednorohlíkovky na ovoce nebo mrkev a tak. On jak je vevnitř ten materiál, tak to ani prý nemusíš bali a neokorá to.

Vladi, cos objednala? ty

Vladi, cos objednala? ty jednorohlíkovky? nebo ubrousky? u nás taky ubrousky nikdo neřeší, netuším teda jak to v té třídě po svačině vypadá,ale myslím že dobrá polovina třídy chodí na svačinky do jídelny....
Jinak my máme doma krabiček "mraky" různých, kvůli Lucčiné dietě, balili jsme svačiny i do školky a to rovnou dvě.
O prázdninách jsem já "deb.." koupila v hypernově nízkou ale vekou krabičku se třema přihrádkama i s termovakem /na co jí bude ve škole termovak???/ stála snad 400kč.
Do školy ji párkrát měla/ale špatně se jí otvírá/ samozdřejmě bez toho termovaku na co by jí tam byl na rohlík termovak,že? při koupi mi to vůbec nedošlo, je to tak na donešení nějakého obědu....líbil se mi design...a po nějaké době chtěla stejnou jako má segra od topgalu.
Takže momentálně nosí obě tyhle krabky, rohlík do toho balím do alobalu a k tomu dám třeba cherry rajčata na volno.ostatní pokud dávám ovoce nebo zeleninu tak další krabka.
Starší kluk, jen rohlík do alobalu.v pondělí dostal zelenou ! krabičku se štrůdlem a prý bude trapnej.....ale donesl ji prázdnou :-))

Děkuji za tip na Magsbags,

Obrázek uživatele Vladkax

Děkuji za tip na Magsbags, dnes mi došla objednávka domů, všechno to vypadá moc dobře!

BeruškaNO1

Jak ses ptala na tu vodu z omytých hroznů. Dávám je tam, omyté a nevšimla jsem si, že by to přeteklo vedle a to jsem z tama dala pryč ty růžové vršky.
I ta velikost, co jsem posílala, je dostatečná. Do té větší přihrádky se vejdou 3 půlky rohlíku. Do těch malých přihrádek dávám zeleninu a ovoce.

Mám již druhým rokem pro

Mám již druhým rokem pro kluky klasické krabičky z plastu-jednooddílové.

Co se mi hodně osvědčilo je toto:
http://www.potravinovafolie.cz/

Používám od půlky první třídy a zabalím do minima folie za pár sekund.

jo jo, objednávala jsem přes

Obrázek uživatele veruna

jo jo, objednávala jsem přes jejich stránky, byly jsme na to dvě, takže jsem měly poštovné na půl. Praktickou jsem myslela barvu ;-). Balím si do toho svačiny i já do práce a fakt spokojenost.

U nás také kontroluje

Obrázek uživatele Ifka123

U nás také kontroluje učitelka.
Naši jsou tedy zvyklí z domova, že se jí jen a pouze u jídelního stolu(v létě u stolu na zahradě a pod jídlo "něco" mají - talíř, prostírání, ubrousek. Ve škole ale prý spousta dětí nenosí a učitelka opakovaně zapisuje PŘINÉST...

Halko, tak to smekám, u nás

Obrázek uživatele Vladkax

Halko, tak to smekám, u nás toto nikdo neřeší....

Vladko, tak jestli svaci nad

Obrázek uživatele Halinka

Vladko, tak jestli svaci nad krabickou, tak to jo. U kluku ve skole musi mit povinne ubrousek, ktery si prostiraji na stul a ji se jen na nem. Ucitelka na to dohlizi a kdo si zapomene ubrousek, tak dostava kus trhaci uterky na ruce. Kluci tak ubrousek s drobkama sbali a hodi do kose.

no, praktický mi to teda

Obrázek uživatele Vladkax

no, praktický mi to teda úplně nepřijde, ale design se mi líbí moc :-) napadlo mě, že by to mohl být dobrý dárek na případné narozeninové oslavy. Objednávala jsi to přímo na těch stránkách z odkazu?

Vlaďko, stačí otřít vlhkým

Obrázek uživatele veruna

Vlaďko, stačí otřít vlhkým ubrouskem, nikdy se jim nic nerozmačkalo. Dávám tam hlavně chleba, rohlík se právě do ubrousku špatně balí, ale taky se dá ;-). Peru tak jednou za 3 měsíce, ale jak říkám, kombinujeme dost s krabičkou, takže ho denně nemají. Vevnitř je právě takový omyvatelný materiál, nepropustný, takže svačinu fakt udrží čerstvou, neokorá a dá se lehce omýt. Je mi sympatický, že si ubrousek rozloží na stůl a drobí si na něj a pak jen vysypou do koše.
Máme přesně tenhle:
http://www.magsbags.cz/shop/svacinovy-ubrousek-kocky/
...ten je praktický barevně, není vidět špína :-)
Druhý máme růžový s velrybami (nemají ho v nabídce) a ta růžová je fakt nepraktická :-)

:-) u nás by to určitě lítalo

Obrázek uživatele Vladkax

:-) u nás by to určitě lítalo luftem :-) navíc jim zdůražňuju, že tu svačinu mají jíst nad tou krabičkou, aby nedělali kolem sebe binec, takže u nás by bylo na zemi buďti jídlo nedo drobky :-)
Je ale zajímavý, jak se ty krabičky vyvíjejí, rozhodně se nechám inspirovat

Vlaďko, no zatím se jim

Obrázek uživatele Halinka

Vlaďko, no zatím se jim nestalo, že by otevírali všechny přihrádky naráz :) a ony se zaklapávají opravdu velmi lehce a jednoduše.

zaujaly mě ty jednorohlíkovky

Obrázek uživatele Vladkax

zaujaly mě ty jednorohlíkovky - to je po každé svačině perete? A nerozmačká se jim to v té tašce? Přijde mi to hrozně nepraktické... ale hezké :-) A jak vypadá ten svačinový ubrousek? Tuším, že se to tu už kdysi probíralo, ale napamatuji si to a jsem líná to hledat :-)

Halko, u té vaší krabičky se musí sypat obsah těch malých (nezavřených) přihrádek v případě, že dítě bere něco s hlavního prostoru, ne?
V krabičkách tápu, máme jakési letité z tchiba, jednu větší na pečivo a jednu menší na ovoce. Zatím to funguje bez problémů, ale krabičky už mám "ohleděné" :-)

Ahoj, kluci mají tuto dělenou

Obrázek uživatele Halinka

Ahoj, kluci mají tuto dělenou krabičku:

https://sistema.prodeti.cz/svacinove-boxy/krabicka-se-4-oddily-a-lahvick...

jen upozorňuju, že je větší než klasické krabičky. Do horních oddělených prostor jim dávám ovoce, zeleninu a směsy oříšků, mandlí, sušených rozinek, brusinek atd. Používám tuto krabičku právě proto, že by mě trefilo vše zvlášť balit, takhle jen omyju, nakrájím a vložím a zaklapnu. Tu krabičku, na kterou dávala odkaz Maklinka máme doma také, ale kluky nebaví to oddělitelné víčko a ty malé přihrádečky jim ne vždy jsou hladce otevřít. Halka

Magsbags máme a mohu jen

Obrázek uživatele veruna

Magsbags máme a mohu jen doporučit, máme teda svačinový ubrousek a super. Ale i tak kombinujeme s krabičkou. Stačí obyčejná, ovoce balím do folie.
...teď koukám, že na stránkách magsbags mají ty sáčky levnější než na fleru, ale nevím, jak je to s poštovným...
http://www.magsbags.cz/kategorie-produktu/jednorohlikovky/

Já neporadím, my jsme

Obrázek uživatele fretuska

Já neporadím, my jsme předškoláci...

ale nedávno mě zaujal tenhle "obal" na rohlík :)

http://www.fler.cz/zbozi/jednorohlikovka-opicaci-6016226

-

My používáme klasické krabičky. Kousek chleba nebo rohlíku balím do alobalu, ovoce do potravinové folie. Utrhnu prostě, kolik v tu chvíli potřebuji. Š.

no a co balit do svačinového

Obrázek uživatele Radunka

no a co balit do svačinového papíru? my máme jeden box, v děleném se nevejde třeba rohlík na délku...

Holky - díky moc za tipy - na

Holky - díky moc za tipy - na Ikeu jsem úplně zapomněla :-) Já právě nechci používat tolik sáčků a jiných obalů, hlavně z eko důvodů - s dvojčatama je to min. 10 sáčků týdně, násobit to raději nebudu...a nejsem typ který sáčky vymývá a používá opakovaně, snažím se používat kde to jde aspoň jednorázové papírové. Líbí se mi ten odkaz od Maklinky, že ty malé krabičky jsou samostatně zavírací - neproteče z toho třeba voda (z umytých hroznů nebo tak...)?

taky

Obrázek uživatele LadaVac

vše do jedné,balím do folií,ubrousku,popř. alobalu,co zrovna máme.

Taky dávám

Obrázek uživatele Spider17

vše do jedné, zabalené zvlášť do fólií. Děti si pak berou postupně, na co mají chuť. Chodí do družiny, takže tam taky svačí. Do fólie balím i hrozny. Do boxu se jim vejde v pohodě i Pribináček...

My máme tyto a jsou super

Ikea

Máme z Ikei a jsou super, syn je jedlík a vejde se tam fakt hodně, přepážky lze vyndávat dle potřeby...

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/70284651/

Ahoj, já dávám vždy do jedné

Ahoj, já dávám vždy do jedné krabičky, nejčastěji jablko ,l/2, vše balím zvlášť do folie nebo do sáčku. Někdy děti nestihnou sníst. Když jsem dávala hrozny, dám je do krabičky, tu vložím do boxu. Mám takové boxy z lídlu, dají se vkládat do sebe, jsou fajn.