Skip to main content

Bachovy květové esence

Obrázek uživatele LucieR
Posted in

Ahoj. Jedna z našich holčiček (5 let) má problém se spánkem. Trápí jí strach a špatné sny. V noci skřípe zoubkama, což je podle naší doktorky projev neklidného spánku. Nemívá žádné velké hysteráky, spíš nás hodně nahlas zavolá, zaječí, a pak pláče, ale lze jí snadno probudit. Nechce usínat sama a když už, tak při světle. Ráno vypráví své sny - zlý pes, někdo z rodiny umřel...v reálu se nikdy nic z těch snů nestalo. Má to skoro každou noc. Jinak je to poměrně živé dítě a rozhodně nemá problémy v kolektivu. Přemýšlela jsem, že by jí mohly pomoc Bachovy květové esence. Jenže já nevím, které koupit. Dle popisu působení bych jich koupila vícero. Máte někdo zkušenost s nějakými konkrétními? Nebo se mám raději poradit s nějakým lékařem, třeba neurologem?

:-) stačí necelých 8 let, to

Obrázek uživatele Vladkax

:-) stačí necelých 8 let, to je nebe a dudy!

Jako můžou chodit dřív, právě

Obrázek uživatele LucieR

Jako můžou chodit dřív, právě zaběhnutí té jakékoliv změny režimu je náročné hlavně pro mě :). To spaní už jsme zkoušela a zase zavrhla, přes únavu dělají v posteli jen binec, oni i v těch půl sedmé vstávají většinou samy, dobrovolně i ve volnu, přesto jsou večer ko. No sedíme u stolu, malujeme, děláme listy, hrajeme karty...ale blbě se mnou, už aby jim bylo 15 :)

no a nemůžou teda chodit spát

Obrázek uživatele Vladkax

no a nemůžou teda chodit spát dřív?
mně právě přijde hodně demotivující pouštět televizi v okamžiku, kdy je dítě otravné a hádavé, vlastně si v sobě zakoření, že čím víc bude prudit, tím rychleji bude odměněno televizí. nám už pár let zabírá, že pokud je dítě otravné a neumí se zabavit, vyfasuje koš s netříděnýma ponožkama. Nevěřili byste, jakou rychlostí se jeho nálada změní :-)
ale to odbočuji... za mě bych je dávala spát v sedm (nebo klidně i o půl), pak by mohly lépe zvládat i tu absenci spánku ve školce

Vlaďko

Obrázek uživatele LucieR

U nás se taky stále čte, ale je pro mě náročný vyplnit čas před odchodem do postele. Jasně že by si mohly normálně hrát, ale k večeru bývají protivné, plouží se po obýváku, hádají se a to do postele chodí v osm a vstávají v půl sedmé. A ve školce začali děti trénovat režim bez poledního spánku do školy (běžně mi aspoň jedna usne pár minut po příchodu domů).

Market díky, na to se ani nemusím ptát :)

s tou televizí to je moje

Obrázek uživatele Vladkax

s tou televizí to je moje řeč, bojkotuji ji už dlouhá léta :-) U nás se neustále před spaním čte, je to klidná tečka na závěr dne

Ahoj, kdyby se to třeba zase

Obrázek uživatele marketad

Ahoj, kdyby se to třeba zase zhoršilo, zkus rybí tuk Eye Q. Od té doby, co ho holky berou, tak říkám, ze mam doma jine deti. A neurolog ti ho určitě schválí ;)

Vrátím se k dotazu na

Obrázek uživatele LucieR

Vrátím se k dotazu na kapky.
Nakonec jsem to přeci jen probrala s naší neuroložkou. Tak kapičky mi nebyly doporučeny :)), spíš podle předchozích poznatků jí byla zakázána televize (+ pc...) a to hlavně večer a samozřejmě právě večer zkoukly pár pohádek na déčku a šly spát. Těm, kterým to mozek nestihne zpracovat to pak řeší v noci. Částečně je to normální. Takže se poupravil režim a musím říct, že buď já tvrději spím, jelikož večery se staly náročnějšími, nebo ona je opravdu více v klidu.
I tak všem moc děkuji za snahu!

-

Moc diky za info. Porad tápu, kde objednat :) Hned jdu na to.

ahoj,

Obrázek uživatele Iris05

:) tak já kapky raději

Obrázek uživatele LucieR

:) tak já na sobě kapky raději zkoušet nebudu, jak je něco na spaní nebo uklidnění, působí to na mě 2x tolik a šíleně dlouho. Jednou jedinkrát jsem v devět večer spolkla Zyrtec na dlouhou bolestivou rýmu, druhý den v práci to bylo peklo. Ale bolesti dutin přešly :).

Bobee děkuji, o víkendu zkusíme vyrobit lapač a když to nepůjde, seženu nějaké kapičky.

Ahoj, jednu dobu jsem klukum

Ahoj,
jednu dobu jsem klukum davala kapky http://eshop.bachovaterapie.cz/zbozi/3550/RESCUE-Night---kapky-20ml-pro-... Meli hodne neklidny spanek a kapky zabrali okamzite.
Betka

.

.

Používám pro děti při nočním

Používám pro děti při nočním děsu. Poradila mi je jedna poradkyně, mohou se dávat i preventivně každý den při dlouhodobém stresu, vyčerpání.
Pokud máš možnost si nechat namíchat, tak využij, pro děti i pro sebe. Není to drahé.

Wall

Obrázek uživatele LucieR

Používáš je ty? Sny si pamatuje, nemá zřejmě klasické noční děsy. Smůlu vidím v tom, že já mám od malička také zlé sny a mám je dodnes. Už je neřeším, usnu kdekoliv, kdykoliv, takže o nevyspání se nedá mluvit, ale jí mi je líto. Navíc ten strach přetrvává i po probuzení, takže pak řeším přesuny.

Ahoj, mohou se použít i

Ahoj, mohou se použít i krizové kapičky, jsou i dětské. Také používám na zlé sny.
Určitě je ale lepší namíchané, pokud je kde. Také jsou homeopatika, ale ty jsou na předpis.
Holčička si sny pamatuje?
Lapač snů můžete vyzkoušet, už jen pro dobrý pocit, když to holčičce vysvětlíš.
Určitě je lepší a lépe funguje vlastnoručně vyrobený. :)

Jani, Radunko moc díky za

Obrázek uživatele LucieR

Jani, Radunko moc díky za kontakt.
Barusko, koukala jsem na odkaz - díky, nemusí to být marný, kdyby to fungovalo, byla by to nádhera. Sice jsem antitalent na cokoliv plést, ale asi to o víkendu zkusím. Vám to funguje?

tak ten u nás nefunguje :)

Obrázek uživatele Radunka

tak ten u nás nefunguje :)

A co lapač snů, o něm byla

A co lapač snů, o něm byla diskuse pred rokem. http://www.dvojcata.org/node/718348

Paní, co je míchala mně, je

Obrázek uživatele Radunka

Paní, co je míchala mně, je Hanka Skálová, tel. 605 371 542, mail hankaska@gmail.com. Daly jsme si sraz, cca 1,5 hod si povídaly a ona mi je rovnou tam namíchala podle toho, co jsme spolu usoudily, že je pro mě.

Ahoj, dávám odkaz na ten

Ahoj, dávám odkaz na ten obchod, kam chodím já. Je to na metru I. P. Pavlova:

https://www.udzoudyho.cz/

Zavolej si tam a zeptej se, jestli tam ještě chodí ta paní, co míchá bachovky. Já si nemůžu vzpomenout, jak se jmenuje, ale když jsem se tam na ní loni ptala, tak mi všechno řekli. Myslím, že ta paní funguje i někde jinde v Praze, zřejmě někde na Starém Městě, ale nevím to jistě.

Jsem z Chomutovska, ale

Obrázek uživatele LucieR

Jsem z Chomutovska, ale klidně bych do Prahy zajela. Poprosím vás tedy obě o kontakt, zkusím se tel. objednat. Díky moc!!

Ahoj, já je beru, ale je

Obrázek uživatele Radunka

Ahoj, já je beru, ale je lepší si je nechat namíchat rovnou, po rozhovoru s někým, kdo je míchá. Já dostala kontakt na jednu paní, když jsem se na ně ptala v takovém tom eko bio obchůdku. Ale nevím, odkud jsi, my jsme z Prahy.
Může se namíchat až asi 7 různých druhů dohromady - já potřebovala na vyčerpanost, hněv, neschopnost říct ne a tak. Paní mě vyslechla - náročná stresující práce, tři děti, z toho jedno dost náročné, pocit, že je všechno na mě - logistika rodiny atd. Bylo mi jedno, jestli je to placebo, rozhodla jsem se tomu věřit a funguje to. Stálo to asi 200 nebo 250 Kč, už moc nevím, ale vydrží to. Kontakt kdyžtak najdu.

Ahoj, odkud jsi? V Praze se

Ahoj, odkud jsi? V Praze se nechá domluvit na konzultaci, že Ti paní ty bylinky namíchá tak, jak potřebuješ. Napsala bych Ti, kde to je.
Já jsem koupila dvoje. Jedny na stres, brala jsem je před soudem (dvě jednání), byla jsem fakt hodně klidná, i když trochu nervózní jsem byla taky (jinak jsem docela nerv). Další mám na hněv, pro syna i pro sebe, ale teď zrovna to nebereme.
Myslím, že by mohly Tvojí holčičce zabrat, ale nechala bych jí je namíchat přímo pro ni.
Možná by to šlo i z Prahy poslat někam poštou, ale to nevím jistě.