Skip to main content

Ahoj Tome,
Chci se zeptat, v manželově rodině jsou zvyklí jíst bucek, kůže, krupavky, vnitřnosti apod., vse delane na sadle, jen to píšu, zvedá se mi žaludek.
Naše rodina přímo opačně, naše mami vzdy vařila vše z liboveho, z vnitřnosti pouze játra s ryzí a omáčkou.
Manžel se snaží cpat nasim 5-letym holkam prave ty kuze a krupavky a varene srdicko a ostatni vnitrnosti, to si vari sam, ja bych se z toho ...
Nadavam mu, ať jim to nedává, že to není zdravé, a on že je to dobre na kosti apod.
Co si o tom myslis?
Je mi to vysloveně odporně :-(
Děkuji za odpověď!
M.

-

Ja to mam taky tak. Uvedene bych nepozrela. Od mala nenavidim tluste maso, mastna jidla. Ale nenam problem to dat detem. Syn jednu dobu ujizdel na drstkovce. Dcera tlusty. Klidne jim to koupim, hlavne ze to nemusim jist ja. Takze az si budou dopravat, jdi se projit a mas to s relaxem ;)

matani

Obrázek uživatele Lucka V.

Nejsi sama. Z většiny pochoutek o kterých se tu píše se mi zvedá žaludek taky. Nicméně dětem bych to ochutnat dopřála, když mají chuť to zkusit s tatínkem. Myslím že člověk by měl vše ochutnat a zkusit vše. Nebo skoro vše. Ošklivit dětem jídlo nemá smysl.

A Marta se přidá? :-)

Obrázek uživatele Tomáš D

A Marta se k nám přidá? :-)

Marti, zabijačková polévka :-)

Obrázek uživatele Spider17

Já ujíždím na všem, co je k snědku :-D A víš, že jsou nové marcipánové ledové kaštany? A ještě ořechové! Mňam :-)
Tome, tak dej vědět včas, my byli na houbách v sobotu, donesli jsme hřiby hnědé, dubové, kováře, klouzky, babky a jedno klíště :-D :-D

Prdelačka ani nevím přesně co

Prdelačka ani nevím přesně co je, o dršťkové mám jen slabé ponětí, alkohol nepiju a to žádný :-)
Děcka, tak to si moc nepokecáme :-D
Já ujizdim na sladkostech :-D
Jak říká Halina: nejlepší sport je kafe a dort!

Já třeba nemám rád houskové

Obrázek uživatele Tomáš D

Já třeba nemám rád houskové knedlíky - jsou mi odporné, zvlášť když se nacucají omáčkou. Jedině ke svíčkové si je dám - tam to ani jinak nejde...
Nesnesl bych v puse ani vlašský nebo podobný salát na bázi majonézy, výrobního salámu a sterilované zeleniny. Jedině rybí.
Marto, v klidu, když to dětem chutná... :-)

Znám ale hodně žen, které nemají rády vnitřnosti a tučné maso. Manželka to taky moc nemusí. My chlapi to máme jinak - a víte, proč to tak je? Abychom měli sílu a mohli vás nosit v náručí :-)

Taky nejsem tom

Obrázek uživatele Janact

Ale i my si dáme :-)
drstkova polévka, ovarove koleno, nebo polívka ze srdíček a žaludku, skarkove placky... je výborná věc !
Si myslím, že jednou za čas to neublíží nikomu, ani tvým dětem :-)

Každej máme asi něco, co je nám odporné, ale druhý to může mít rád :-)

J.

Zdeni,pamatuju si dobře, že

Obrázek uživatele Tomáš D

Zdeni,
pamatuju si dobře, že Marta měla v plánu dorazit na nějaký sraz? Musíme to zorganizovat a Martu trochu zkazit :-) Klidně jí můžeme pozvat na oběd, ale podmínkou je, že jako předkrm bude dršťková :-)))
S Nikou máme předběžně domluvený "houbařský sraz" někde kolem Milov na první polovinu října, až spolehlivě porostou. Tak to můžeme spojit! Nebo ne?

Marti, nejsem sice Tom, ale

Obrázek uživatele Spider17

nedá mi to ti nenapsat, že naše Týnka úplně nejvíc miluje držkovou a prdelačku, škvarky a tlačenku, játra a ledvinky..., že všechno vařím z 90% na sádle a děti jsou zdravé jako rybky :-D:-D No a Tom mi mluví z duše. Nebo spíš ze žaludku :-D

Nebyla by lepší sklenka

Obrázek uživatele Tomáš D

Nebyla by lepší sklenka červeného? :-)

Nééééééé!!! Tome! Já na tebe

Nééééééé!!! Tome! Já na tebe tolik sázela!
Jdu si uvařit mátový čaj!
To byl nápad začínat takové téma navečír :-(
:-)

Ahoj Marto, Když já přesně

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Marto,
Když já přesně toto miluju taky - jsem přesně jako Tvůj manžel :-( Z kuřete mi nejvíc chutná kůže, klouby a chrupavky, z vepřového koleno - s kůží samozřejmě, jazyk, srdce, slezina... radši už nemám psát víc, viď?
Ale myslím si, že když se šetrně upraví, tím myslím dušením, vařením, nikoliv smažením, tak by neměl být problém. Nejde to jíst denně, ale jednou za čas, proč ne. Ono to srdíčko má taky něco do sebe. Vitamín B12 třeba... A u dětí, které se teprve vyvíjí to je dokonce menší zlo než u dospělého.
Určitě jsou horší věci, třeba párky nebo buřty. Tam je kromě tučného masa a hromady sádla taky pěkná dávka chemie. Opečením nad ohněm se z toho krásně stává karcinogenní koktejl plný nitrososloučenin.
Já mám rád zdravou stravu, jím hodně ryb, luštěnin, zeleninu, ale proložit to občas bůčkem, kolínkem nebo vnitřnostmi, na sváču tlačenku nebo jitrničku... bez toho bych asi nemohl existovat. Jím to třeba na úkor různých klobás.
Já bych to tak moc neřešil. Jestli děti nemají nadváhu...

Tom