Skip to main content

14 mesicni dvojcata + miminko

Mate prosim nekdo zkusenost,da se to zvladnout?

Asi je opravdu dulezite si o

Asi je opravdu dulezite si o tu pomoc rikat..porad mam pocit,ze vsechno musim zvladnout a jeste byt happy a uklidit a uvarit a vsechno. Ale fakt to nedavam. Ted se jeste budeme stehovat,takze pomoc bude nezbytna. Dnes hlidal hodinu deda.Kdyz jsem se vratila,byl uplne vyrizeny :-)Ale tesili se na dvojcatka,tak tady to maji.
Dekuji za prispevek :-)

O jeeje kdo vi, co nas ceka

O jeeje kdo vi, co nas ceka jeste :-)Rada bych aby splynuli a bylo vse jednoduche..a hlavne abych ja byla v klidu. Rika se (hlavne manzel mi to porad opakuje,ktery je v praci cele dny a s detmi travi cas jen o vikendech),ze deti citi kdyz mama neni v pohode..ale mama by byla v pohode,kdyby dite bylo v pohode..takovy zacarovany kruh :-)
Dekuji za tvuj prispevek a zkusenost :-)

Dekuji moc za uklidneni :-)

Dekuji moc za uklidneni :-) Prislo to dost brzy a necekane,snad bude miminko za odmenu :-)

Katko

jako přes kopírák :)

Ja mam mezi detma 21 měsíců.

Obrázek uživatele KaterinaAd

Ja mam mezi detma 21 měsíců. V těhotenství jsem byla unavená, ale dalo se to. Malej byl oproti dvojčatům zlaté miminko (i kdyz možna zdánlivě, pac oni se v pláči střídali a on neměl s kým). Nez se narodil hodne jsem brecela, ze to nezvládnu, ne fyzicky, ale psychicky a taky kvůli vycitkam, ze na ne nebudu mít dostatek času apod. Prvni dva roky byl vcelku klid, ale od te doby mi projde, ze je hůř a hůř:-(. Momentálně je jim 6 a 4, a soupeři spolu naprosto ve všem, závidí si i nos mezi očima:-(. Prvnackum jsem musela koupit razítka do školy, dostaly klíček od šatny, malej všechno chce, je hrozne zurivej a částečně i agresivní. Starší Vítek je zas těžce precitlivelej, zvažují i psychologa...proste se nám kupi den co den konflikty a kolikrát si říkám, jestli by byli povahove stejní, byt mezi nimi větší rozdíl. Kazdy kdo ho zná říká, ze Vítek potřeboval byt sám...a ja mu k segre jeste nadělila brachu:-)
Zvládnout se to dá, ale chce to pevné nervy. Ja nemám:-(

.

Budes to mit urcite narocnejsi nez jsem to mela ja. Dvojky akorat zacnou chodit, budou te dost potrebovat... ale mimco bude dost spat. Krmeni a prebalovani je chvilka. To zvladnes. Jen ti chci rict, abys nedelala stejnou chybu jako ja, a naucila si rict o pomoc. Ja to neumela, porad jsem zvladala a pak se hroutila. Nedavno jsem se o tom obdobi bavila s rodinou a vlastne nikdo netusil, jak mi bylo. Moje blbost. Nedavala jsem to hlavne fyzicky v těhotenství, jak uz jsem psala. Ujit pul kilometru pro me bylo jako bezet maraton. A s tim souvisela i psychika...

:) ahoj, gratuluji k těhu!

Taky mám. Dcerka se narodila 20 měsíců po dvojčatech. A neboj se, zvládnout se to dá. První rok jsem měla pocit, že mám jen dvojčátka. Do tří let to je hukot. Ted druhá a první třída. Pohoda, děti si krásně vyhrají, prostě časem jsou jak trojčátka. Neměnila bych, je to úžasné. I finančně se to zvládá. Bydlíme v bytě, deti chodí do kroužků i na výlety často jezdíme. Kdyby jsi něco chtěla probrat, klidně se mi ozvi na mail :-) Jo a i do felicie se vejdou tri autosedačky, a do kufru dva kočárky, Takže se neboj, šetři se co nejvíce a na mimi se těš! :-)

Dekuji za prispevky a

Dekuji za prispevky a podporu. Dvojcata (kluk+holka) budou mit 14 mesicu,kdyz se mimi narodi..ted maji jakesi plactive obdobi,mozna i zuby nevim..a chteji hodne pozornosti a to nejlepe oba najednou..hruza :-) Nastesti mi neni extra spatne,unavena jsem byla i pred otehotnenim,takze to ani nevnimam..pomoc extra taky nemam.Manzel od rana do vecera v praci.Babicky a dedeckove pomuzou jen kdyz si reknu a to jeste mnohdy nemuzou.
Takze spis mam strach, ze to nebudu zvladat psychicky.

-

Dvojčatům (kluk, holka) bylo 22 m, když jsem otěhotněla. Od mladší dcery jsou od sebe cca 2,5 roku. Těhotenství bylo krušnější, protože mi bylo dost blbě, a dvojky přestali spát po o. Tenkrát jsem si sáhla na dno. Od 5.m mi začalo být lépe a postupně se to zlepšovalo. Po porodu už úplně pohoda. První rok malé byl jakobych měla jen dvojky. Postupně se to měnilo. Aktuálně je dvojkám skoro 7, malé 4 a 2m, a nejhorší jsou jejich hádky, rvačky :) Ty by ale byly tak jako tak :) Jinak nevidím velký rozdíl, jestli dvojčata nebo 2 + ještě třetí dítě. Čím je mladší dcera větší, tím víc se rozšiřují možnosti aktivit (kolo, výlety, apod.). Vy budete mít děti ještě méně od sebe, což je do budoucna plus. Zvládnete to jako každý. I finančně se to dá, jelikož mladší téměř vše dědí. Hlavně větší investice - boty, odrážedla, kola. Kupuji jí jen sem tam nějaké oblečení, spíš pro radost.

:) Moc gratuluji. My máme

Obrázek uživatele Nika1

:) Moc gratuluji. My máme dvoje dvojčata. Starším dvojčatům bylo přesně 3 roky a pět měsíců když se narodila mladší dvojčata. Partner si na to že máme dvoje dvojčata zvykal, babičky ani nikdo jiný nebyl. Byla jsem jen já a čtyři malé děti. Navíc mladší dvojčata byla hodně uplakaná a nespavci. A zvládla jsem to a hlavně VŠECHNY TY DĚTI STÁLY A STOJÍ ZA TO. Zvládneš to, neboj :)

Zatim mam ty dvojcata a jsem

Zatim mam ty dvojcata a jsem tehotna a uz ted si pripadam nekdy zrala na blazinec :-)

pokud máte

Obrázek uživatele niccina

nemáte na výběr....prostě musíte....