Skip to main content

Tip na kvalitní postele do ložnice

Prosím, nemáte někdo tip, kde bychom koupili pěknou a kvalitní manželskou postel?
Chystáme se na vybavení ložnice a chceme s mužem hlavně novou postel. Doteď jsem spali na rozkládací pohovce, ale už to nejde, Radka bolí záda a když máme po 20 letech manželství konečně svoji ložnici, tak chceme nějakou dobrou postel.
Já jsem původně myslela, že to vyřešíme v IKEA, ale už mě od toho několik lidí dost důrazně zrazovalo, tak se obracím na vás s prosbou o nějaký tip.
Předem moc děkuji !!!
Milada

za nás klidně IKEA

tak u nás i po 8 letech používání postel Malm z Ikei úplně v pohodě, nevrže a ani se jinak nerozpadá....máme ji slepenou i sešroubovanou..... Co se týká úložných prostor, těch není opravdu nikdy dost, ale přeci jen postel by měla zespodu aspoň trochu větrat.... Zuzka

Domestav

Já mám už asi 10 let postel od domestavu, domestav.cz - masiv dubový, plné čelo, vnitřní úložný postel pod oběma lůžky - delenou matraci tj. každé lůžko zvlášt. Matrace mám tuším Sára od Jelínka. Postel přežila už asi 4x rozebrání a složení, nevrže a drží jak přibytá. Ošetřuje klasicky vodou s přípravkem na dřevo, a všechno v pohodě. Levná nebyla, ale všichni kdo mají podobnou tak jsou spokojení, myslím z okruhu kamarádů.

Já si právě pamatuju, jak

Obrázek uživatele marketad

Já si právě pamatuju, jak jsem čistila prostory mezi šprušlema u dětských postýlek a stačilo mi...
žaluzie jednou za 3 měsíce vezmu hadrem namočeným ve vodě s alkohol.roztokem (clin na okna)a jednou za rok je čistím "tříprsťákem" od tchiba. Je to pakárna, ale jsou pak opravdu čisté.
Topení, žebrové i to šprušlové v koupelně, beru také tím roztokem vody a Clinu a mám na to kartáč na topení od Spokaru. Případné nedostatky dotřu hadříkem.
Sama jsem zvědavá, jak to dělají ostatní.

Markéta má pravdu,

Obrázek uživatele jarnem

já bych taky nebrala takové čelo. Už tak nadávám na žaluzie, jak se na nich usazuje prach. A na topení v koupelně (takové ty vysoké šprušle), hrůza. Jak to holky čistíte? Je na to nějaký fígl?

Asi je to blbost,

Obrázek uživatele marketad

ale já to teda řeším :) taky teď vybíráme novou postel a pro mne je dost důležité, aby čelo postele bylo plné, v jednom kuse. Žádné škvíry, žádné mezery mezi prkny - viz třeba postel Eliška od Montero. Postel vypadá úžasně, ale myslím si, že se tam bude usazovat prach, který by se mi nechtělo vůbec stírat ;)

Postel rozhodne z masivu,

Obrázek uživatele be.st72

Postel rozhodne z masivu, nejlepe od truhlare. Ten masiv je dulezity, v drevotrisce vzdy povoli srouby.Nase postel nevrze ani po peti letech, delal ji otec a je smontovana napevno, ze by ani nesla rozebrat, proste je v loznici nafurt

Děkuju !!!

Díky moc za všechny tipy a odkazy.
Nenapadá vás ještě něco, na co si dát pozor nebo co je při výběru postele důležité?
Milada

toto http://www.loznice.cz/uv

Na Smíchově ?

To je to Sladké sny nebo tak nějak, že?
Milada

Máme x let ze studia zdravého

Máme x let ze studia zdravého spaní i zdravotní matraci jsou na Smíchově. Manželskou postel bych si z IKEA asi nevzala...

No právě !!!

Radši chceme i třeba dražší, ale kvalitní postel. Manžel je vysoký, má skoro 2 metry, tak bychom chtěli i delší postel (220cm). Vždycky mu všude trčí nohy a chápu, že ho to už otravuje.
Oregonka trefila hřebíček na hlavičku - úložný prostor, ten určitě chci, protože to je jako mít dvě velké skříně !!!
Jarko, my jsme to kanape měli také 140 cm široké a děs běs, už se prostě chceme a potřebujeme vyspat pořádně.
Díky moc za tipy !!!
Milada

Ahoj,

Obrázek uživatele jarnem

známí mají také ložnici z Ikea a nadšení po pár letech oprchalo. Vrže, musí utahovat šrouby, jako za ty peníze dobré, ale příště by raději investovali raději do kvalitnější postele.
Další známí mají masivní postel od této firmy
http://www.montero.cz/postele-z-masivu-prehled.aspx
Jsou moc spokojení, postel je krásná, kvalitně provedená. Myslím, že mají postel Sára. Mají prodejnu v Praze a tuším že v Brně. Známí ale kupovali naslepo přes net.
Záleží kolik chcete investovat. My spíme s manželem na 140 cm široké posteli, nějaká futunová postel či jak se to jmenuje a také hrůza. Zatím se to dá, ale časem určitě chci pořídit kvalitní postel, nejlépe něco podobného jako prodávají v montero.

Blanář

My jsme si kupovali asi předloni od české firmy Blanář a moc velká spokojenost - www.blanar.cz
Na výběr bylo množství typů, roštů i matrací, nohou, potahů a tak, takže se tam dá vybrat.
Kupovali jsme právě po posteli z Ikei, ale tam mi nevadila ani tak ta kvalita (měli jsme Malm), jako spíš to, že neměla úložný prostor, který se vždycky hodí :-)