Skip to main content

1.třída a učení ve vlastním pokoji

Posted in

Ahojky,
je tu vůbec někdo, kdo se od první třídy učí (píší úkoly) v pokojíku dětí?
Mám asi trochu ideální představu, ale chtěla bych, aby si děti zvykly psát úkoly v pokoji, rovnou připravit dle plakátku věci do školy. Dcera nemá ráda změny, takže mám z toho obýváku strach.
Děkuji

Moje děti mají společný

Moje děti mají společný pokoj, každý má svůj psací stůl. Úkoly dělaly děti vždy ve svém pokoji. Nejdřív najednou, pak ve druhém pololetí první třídy jsem vždy jednoho nechávala dělat psací úkol a druhý mi šel číst do kuchyně, pak se prohodili.
Teď jsou ve třetí a úkoly si dělají samostatně.

U nás bylo ze začátku každé

Obrázek uživatele PetraN

U nás bylo ze začátku každé dítě v jiné místnosti, protože měly různá tempa práce a dost se rušili, resp. rychlejší rušil pomalejšího. Výhodou bylo, že dcera v podstatě dozor nepotřebovala, jen jsem podepisovala úkoly, takže ta byla v pokojíku, se synem jsem musela ze začátku pracovat více, takže ten byl v kuchyni, jednak tam měl víc klidu na práci, než v pokojíku (máme ještě mladšího syna s kluci mají pokoj společný), jednak jsem si při tom dělala, co jsem potřebovala. Postupně se i syn přesunul do svého pokoje, někdy naopak dcera si šla dělat úkol do kuchyně, když si se mnou chtěla povídat a já měla jinou práci, šlo to tak nějak přirozeně, žádný problém s tím nebyl.
Já bych dopředu žádnou variantu nezavrhovala, protože nevíš, jak to dětem půjde, kolik času budete muset přípravě věnovat, zda jedno dítě nebude rychlejší a nebude třeba rušit to pomalejší, pokud budou spolu (pokud teda nemají oddělené pokoje)

Kluci píšou úkoly taky v

Obrázek uživatele Veronika_473

Kluci píšou úkoly taky v pokojíčku, každý u vlastního stolu. Pokud spolu čile komunikujou a blbnou, vezmu jednoho do kuchyně číst ze slabikáře a pak to prohodím. Penály a další veci do školy si kluce dávají do pořádku taky u svého stolu.

taky tak.... Každá ve svém

Obrázek uživatele Vladkax

taky tak.... Každá ve svém pokoji, občas poté "soutěžíme" u jídelního stolu (matika, psaní). Holky dělají úkoly nejraději samy, nechtějí být rušeny :-)
Podle mě je to výhoda, protože ta co je hotová dříve, neruší tu pracující. Já kolikrát taky ještě sedím u počítače.....

Ahoj, my to tak máme. Holky

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj,
my to tak máme. Holky píšou úkoly ve svém pokoji, každá má svůj stůl. Pak si přerovnají tašku podle rozvrhu a teprve pak je zábava. Nevidím na tom nic neobvyklého...