Skip to main content

Jaký penál pro trojhranné tlusté pastelky a tužky?

Obrázek uživatele jarnem

Momentálně řeším nákup penálů pro holky do první třídy - budou mít narozeniny, tak jako dárek. Chci koupit prázdný penál a do něj dát pastelky a tužky stabilo trio (škola nemá na pastelky a tužky žádné zvláštní požadavky). Všude kde jsem se dívala, mi připadají ty gumičky hrozně malé na tyto pastelky. Nemáte doporučení jaký penál koupit? Vydržely vám gumičky při používání těchto tlustých pastelek?
Preferuji jednopatrový, s max. jednou klopou (ani nemusí být). Prostě nic velkého a nic těžkého. A samozřejmě takové ty dívčí motivy.

Koupila jsem penály Emipo

Obrázek uživatele jarnem

s obrázky jako mají na aktovkách. Pastelky se tam vejdou bez problémů, ale osobně si myslím, že po roce budu kupovat nový penál. Žádná extra kvalita to asi nebude.

Naši kluci mají penály

Obrázek uživatele Petra13

Naši kluci mají penály herlitz - kupovala jsem prázdné do 150 kč. Pastelky používáme trojhranné Maped jumbo - vejdou se do gumiček dobře. Nicméně i tak mají kluci penál po téměř roce docela zničený, takže do druhé třídy už jsem pořídila další.

re

Pokial by vam to nevadilo, da sa kupit aj penal bez gumiciek kde su ceruzky iba volne nasypane. Moji chlapci neboli spokojni s penalom s gumickami, ze ich to zdrzuje, a aj tak tam mali tie ceruzky iba nahadzane, pripadne vysypane v taske. Teraz maju puzdra na zips, bala som sa ze sa im tam tie ceruzky budu lamat, ale je to v pohode. Ahoj, Martina

Díky za info. Já teda budu

Obrázek uživatele jarnem

Díky za info. Já teda budu kupovat obyčejné penály za cca 150 Kč, takže pokud vydrží gumičky půl roku či více, budu ráda. No a pak když tak koupíme nový penál. Asi to moc řešit nebudu.

Kupovala jsem stejné pastelky

Kupovala jsem stejné pastelky o kterých píšeš. Penály jednopatrové jsem kupovala do 1. třídy společně s taškami zn. Topgal. Pastelky se vešly, ale časem některé gumičky popraskaly. Psala jsem to i v diskuzi, kde jsem řešila jaké pastelky koupit. Stabilo trio swano píšou super, nelámají se, ale jsou bohužel dost široké. Do třetí třídy jsem kupovala už nové penály (dvoupatrové). Stabila v nich jsou nacpaná stejně, tak jsem nakonec tento měsíc koupila Kohinoor triocolor trojhrané, ale slabé. Jak moc jsou kvalitní jako stabilo ještě posoudit nemohu. Snad jen, že píší hezky.

Syn má druhý rok Topgal, má

Obrázek uživatele Jana_4447

Syn má druhý rok Topgal, má tam slabé i silné trojhranné pastelky a v pohodě, gumičky díky silnějším trochu povolily,ale nezničily se.

Máme jeden Topgal a jeden

Obrázek uživatele PetraN

Máme jeden Topgal a jeden Herlitz. Tebou zmǐnované pastelky se do obou vejdou bez problému