Skip to main content

Opět kulháme :-(

Obrázek uživatele jarnem
Posted in

Ach jo... historie se opakuje... loni 3 x, a letos už znovu... od včera malý opět napadá na jednu nožičku. Loni to bylo vše (sono, rtg, kontrolní rtg po měsíci, vyšetření krve v pořádku - žádný zánět, výpotek, revma prostě nic). Po posledním kulhání mi už doktorka říkala, zda to nemá kluk jako zlozvyk.... což mi přijde ale divné. Kdo by ze zvyku kulhal? Celý den?
První kulhání trvalo cca měsíc, dávali jsme nurofen a nosili (ale to vážil tak 8-9 kg), pak měsíc klid a opět kulhání asi dva týdny. Stejný režim. To třetí kulhání se objevilo asi po půl roce (brány všechny možné vyšetření z krve a nic se nestalo). Ustalo to samo (dávala jsem zase nurofen)
Teď je to tady znovu. A udržovat u něho klidový režim a nosit ho (15 kg) ? No nemožné...
Vždy ortoped říkal, že to může být zánět po nějakém nachlazení. A že kluci na to trpí...a že se to rádo vrací... Po prvé nachlazen byl... je nachlazen i teď (nic hrozného, rýma, trošku hlenovitý kašel). Tak snad to zase bude z toho... jen mi je divné, že nikdy se v kyčli žádný zánět neobjevil.

Co by jste dělali vy? Opět sono, rtg, vyšetření krve, zda je tam zánět? Hned jet, nebo třeba týden dva počkat na nurofenu, zda to neustane samo? Nechci zbytečně hysterčit, ale už mi to přijde divné... ale je pravda, že teď nachlazený byl, v podstatě ještě je...

Ach jo... furt něco, není měsíc, kdy by byl klid...

Hipo Praha

Obrázek uživatele Olitwins

My chodíme do TJ Orion v Praze 4 (Braník). Ale jen upozorňuji, že všude po Praze (je např. na Praze 6, pak třeba myslím Toulcuv Dvur) jsou velmi dlouhé čekací doby a pokud opravdu "cvičí" školená fyzioterapeutka, tak si klienty vybírá. My čekali půl roku a to jsme měli štěstí.

Ähojte,

Obrázek uživatele jarnem

na rehabilitaci jsme byli zatím jen 2x, je to moc časově roztahané a jednou nám to nevyšlo. Doma cvičíme, ale ne každý den, jak chtěla rehabilitační sestra, nějak nestíhám a když si vzpomenu, tak malý je unavený, ukňouraný a nechce se mu, tak to raději necvičím vůbec. Cvičí dva cviky na zemi, pár cviků s baloném. Nic náročného, ale on u toho víceméně dělá blbosti a nedělá to správně, takže mně to stojí ohromné úsilí zacvičit s ním ty čtyři až pět cviků a správně. Jsme z toho hrozně unavená, protože on skáče, blbne, schválně dělá opak toho co chci.
Kulhání se zatím nevrátilo, tak uvidíme.

Ahoj. tam kam chodíme na

Ahoj. tam kam chodíme na hipoterapii, chodí i fyzicky postižené děti od menších po velké školáky. Nevím, jak jsou spokojeni, ale některé maminky tam chodí už několik let, takže jim to asi pomáhá, jinak by tam nechodily. platíme 100Kč/ 2x 15 minut

Oli, kam v Praze chodíte?

Oli, kam v Praze chodíte? Doporučila bych kamarádce, hledá něco takového.

Hipoterapie

Obrázek uživatele Olitwins

Chodím s dcerou na hipoterapii v Praze i v Krkonoších. Platí se cca 100-150 Kč za 15-20 min. Moc doporučuji. O.

Jarnem jak jste na tom?

Obrázek uživatele Edalej

Holky zdravím

jarnem: Jak jste na tom? Jak mrňousek válčí? Je to lepší? Jaké je to po rehabilitaci?

lenkasestricka: Díky za tip, vypadá to zajímavě. A nevíš, jestli někdo koho znáš, na tu hippoterapii chodí s dítětem a jaké má zkušenosti?
našla jsem v naší blízkosti: http://www.terapie-pk.cz/
Tam na těch stránkách to je napsáno jako hiporehabilitace, ale to bude asi stejné jako hippoterapie, že? A můžu se zeptat, jak to je u vás cenově na hodinu? A stačí vám na jedno dítko půlhodina? Děkuji
Jak jsme dopadli na neurologii se synem, dám vědět do mého příspěvku. Zatím kluka nejvíc trápí nohy, bolest, brnění a záda...pořád stejné dokola, začíná víc jezdit na kole, tak snad to pak bude lepší a víc chodíme ven se hýbat. Ve škole plavání jednou týdně.
Ewka

holky napadlo mě. nelíbila by

holky napadlo mě. nelíbila by se vašim dětem hippoterapie? j začala chodt s holkama. my nechodíme kvůli fyzickým problémů, ale kvůli psychice, zklidnění, soustředění se na pokyny atd. Holkám se moc líbí a je to fajn činnost, spojená s pobytem venku. dětem to přijde jako ježdění na koníčkovi, a ne jako nějaké cvičení. ale nevím, zda kolem vás něco takového je....

rehabilitace

Obrázek uživatele Edalej

jarnem: Tak by mohlo to cvičení trošku pomoct. Můj kluk bohužel má vtáčené nohy dovnitř stále, už to bere jako normální, je to jakoby jeho postoj, např. na paty si vůbec nestoupne, já myslím, že ty nožky jak má zkřivené od malička, že to je pak problém s tou pánví, zádama atd. + ty monocyty měl stále dříve špatné a proto ty bolesti, takže asi to cvičení, jízda na kole, plavání je pro kluka dobré, ovšem ty bolesti mívá i při těchto činnostech, já myslím, že to bude těma nemocema, co má v sobě už od narození nějaký vliv a že toho se nezbaví, spíše může jen zmírňovat, je to můj laický názor.
Dej pak vědět jak se synek cítí po rehabilitaci, jestli to zabírá, držím pěsti, ať se zadaří!!!
Zdeni, nic se neděje, něco mám už na poště, možná to bude ono. Vyzvednu to dnes.
Ewa

Evi,

Obrázek uživatele jarnem

dnes jsme zrovna byli poprvé na rehabilitaci, kterou doporučila neuroložka. Tak sestřičk říkala, že je teda trošku nestabilní v pánvi a trošku má kolena do X, ale že to cvičením spravíme. Kluk teď nekulhá, zdá se mi, že i nožku nevtáčí... tak snad to bude jen a jen lepší.

Evi, nestíhám, ale včera jsem

Obrázek uživatele Spider17

Evi, nestíhám, ale včera jsem konečně poslala balík. V úterý brali oběma krev, výsledky budou za 7-10 dní. Snad se to nepotvrdí. Potom dám vědět. Pa.

Jak se daří?

Obrázek uživatele Edalej

jarnem: Jak se malému daří? Je to lepší?

Zdeni: Ozvi se jak to dopadlo s dětmi, jsou v pořádku?
Ewa

Evi,

Obrázek uživatele Spider17

tak mi pak hlavně zavolej! Mám toho teď moc, tak jak budeš mít zase čas a vzpomeneš si, cinkni. Už to mám pro tebe nachystáno, jen se ještě dokopat k tomu to zabalit a poslat.

Odkaz

Obrázek uživatele Edalej

http://www.celostnimedicina.cz/co-jsou-chlamydie.htm

jarnem posílám odkaz, já to tak neumím vysvětlit odborněji, kluky na to léčili ATB. Kluci do těch bacilů co chytili, ještě dostali infekční mononukleozu a a předtím ještě neštovice jak měli tohle všechno, tak to byl děs. Stále ve výtěrech a odběrech něco měli a dávali jim stále ATB, brali léky a kapky snad do všech otvorů.
jarnem pokud to nebude ono s tou neuroložkou, tak běžte jinde, já kolikrát zůstávala na stejném místě a měla trpělivost a bylo to ve výsledku špatně.
Ewa

Je to tak jak píše Spider,

Obrázek uživatele jarnem

kluk má z lékařů strach, většinou brečí, nechce se nechat vyšetřit. U té neuroložky jsem ho nemohla ani položit na lehátko, visel na mně jak klíště, brečel, jakmile jsem se snažila ho posadit třeba na lehátko nešlo to, byl okamžitě v křeči a bylo to ještě horší. Nic nepomáhalo (ještě tak pomáhá informace, že až ho vyšetří půjde za babičkou, to většinou pomůže), ale u té neuroložky to prostě nešlo. Dost na tom má vinu i ta doktorka, přestože byla dětská, vůbec se neuměla k němu chovat, žádné vlídné slovo, rozptýlení hračkama apod. Jen stála a furt říkala, že ho takového uřvaného nemůže vyšetřit, jestli mi to dělá všude apod. Byla dost nepříjemná, měla jem 100 chutí vzít to doporučení se slovy, že si najdeme jiného lékaře... fakt, jako vím, že malý je celkem na mne fixovaný, ale vždy se lékařům ho podaří nějak zabavit, rozptýlit a vyšetřit se pak dá za mé asistence. Tam to nešlo. Pak přišla sestra a řekla, ať teda odejdu, že si ho vyšetří sami, že mají s tím zkušenosti z nemocnic, že děti se pak uklidní, když ví, že oni pak zavolají maminku. Servaly ho ze mne a pravděpodoně násilím i vyšetřily, protože celou dobu prořval. Já byla ve vedlejší mísnosti. Nicméně, jak už jsem psala, nevím, jestli takové vyšetření je objektivní. Jsem z takového přístupu dost zklamaná. Chtěla jsem to řešit s pediatričkou, ale ještě jsem tam nebyla a zbytečně tam nepoletím. Máme k té neurožce jít za tři měsíce na kontrolu, tak uvidím, jak to půjde příště. Pokud se to ale bude opakovat, hledám někoho jiného.

Ewi, na chlamydie krev asi nebrali, nebo nevím. Co to vlastně je?

jarnem

Obrázek uživatele Edalej

Ahoj, u nás se stávalo, hlavně ve fakultce když byla dvojčata menší, že nás posílali také do vedlejší místnosti, prý kvůli kvalitnějšímu vyšetření dětí, ale opak byl pravdou, kluci řvali a zápasili s doktory a sestrami( a hlavně jeden z dvojčat měl strach z bílých plášťů a měl panickou hrůzu), tak jsem to razantně odmítala, ať mě takové nesmysly už vůbec neříkají.¨
To vtáčení má Áda u obou nožek dovnitř stále, snad od té doby co začal chodit. Nemění se to, stále má takový postoj, že ty nožky má vpáčené dovnitř a i cvičení nepomáhá, ale bude před jaro léto hodně jezdit na kole a to trochu pomáhá ty nohy srovnat a když už nic, tak míň dole bolí myslím.
9.dubna jdu se synem na ortopedii a ještě jsem dostala tip na dobrého neurologa, já tam syna objednám, když nic, tak aspoň si říkám, že jsem udělala pro syna co jsem mohla.
Zdenka mi říkala o tom, že by mohli syna bolet ty kyčle z třeba z borelie nebo chlamýdie, což je možné, protože synek měl opravdu chlamýdie měl a kdyby jen to, měl toho více, co chytl hned po narození tu MRSA v porodnici, tak pak chytl snad vše, stále stafylokoky, straeptokoky, atd...dělali klukům jednu hexavakcínu z mandlí, nezabrala, pak druhou vakcínu(z nosních mandlí udělali rozbor a našli jim tam kolem asi osm druhů bakterií), první vakcína nezabrala lékaři podcenili a udělali slabou vakcínu a tak pak udělali druhou vakcínu silnější), po druhé vakcíně nastalo chvíli zlepšení v tom, že neměli denní 38-stupňové teploty, ale i jsme poznali teplotu kolem 37 a to bylo pro kluky velké odlehčenní), prostě toho bylo tolik, že už si na vše nevzpomenu, co měli kluci za problémy.
Zdeni: Ve středu jdu se synem na odběry a pak 14 dní mám zavolat na imuno na výsledky.
jarnem: Možná jsem to přehlédla v příspěvcích, dělali na synka nějaké odběry třeba na ty chlamýdie? Držte se.

Ewa

Vlaďko tak to je správná

Obrázek uživatele Spider17

Vlaďko tak to je správná otázka! Jarko proč jsi byla vedle? Jediné, co mě napadá jako logické vysvětlení, je to, že když vyvádĕl, tak tě poslali vedle v domĕní, že se uklidní....

proč jdi u toho vyšetření ve

Obrázek uživatele Vladkax

proč jdi u toho vyšetření ve vedlejší místnosti? Neodvolí ti být u toho????

Tak kontrola na ortopedii -

Obrázek uživatele jarnem

Tak kontrola na ortopedii - vše v pořádku, žádný výpotek, rtg kyčlí normální. Kluk už nekulhá ani nevtáčí nožku dovnitř (dva týdny klidový režim, nurofen). Takže dle mne opravdu kulhal kvůli výpotku. Doporučen ještě klidový režim (což moc nedodržujeme - s ním to nejde). Rehabilitace doporučena - že nám neuškodí, ale podivoval se nad prohlášením neuroložky, že je nestablní v pánvi a má špatný stereotyp chůze - šetří končetinu a vytáčí nožku dovnitř. Prý by to dělal pořád, ale už to přestalo, takže je to divná diagnóza. A on žádnou nestabilitu v pánvi ani nic jiného nevidí. Nicméně, rehabilitace mu neuškodí řekl. Tak jsem zvědavá ještě co řekne rehabilitační sestra - ta by snad taky měla poznat, že kluk má nějaký problém - hypotonii či tu nestabilitu, ne?
Nejsem lékař ani odborník, ale dle mne, pokud vyšetřuje neurolog uřvané, zuby nehty bránící se dítě s touhou utéct za maminkou do vedlejší místnosti, asi moc objektivně ta vyšetření nemohou dopadnout, ne?
Na neurologii jsme chodili s holkami kvůli nedonošenosti a vyšetření teda probíhala v naprostém klidu a holky spolupracovaly a to jim bylo mnohem méně než malému.

nevím jak u starších

dětí, ale u miminek je to celkem běh na delší trať, chce to správně rehabilitovat a cvičit, aby se svaly zapojily...spíš, že si ty výsledky teď trochu protiřečí, asi jít na RHB až zmizí ten výpotek.... Zuzka

Tak oběhala jsem dnes kolečko

Obrázek uživatele jarnem

Tak oběhala jsem dnes kolečko po lékařích...
Neuroložka řekla, že má vadný stereotyp chůze, je nestabilní v pánvi a má svalovou hypotonii. Doporučila rehabilitaci pro zlepšení chůze.
Ortoped na sonu viděl nepatrný výpotek, doporučil opět nurofen, klidový režim a rtg kyčlí.

Jsem z toho trochu rozpačitá... hlavně z té neurologie. Máte někdo zkušenosti s tou svalovou hypotonií?

Tak nějaké info: kluk po

Obrázek uživatele jarnem

Tak nějaké info: kluk po týdnu kulhání kulhat přestal, takže jsem nikde (ortoped, neurolog) nešla, ale žádanky mám. Teď po dvou týdnech se mi zdá že opět pokulhává (ne nijak výrazně, ale prostě nechodí pěkně). A k tomu jsem si všimla, že tu nožku, co na ni kulhá vytáčí dovnitř... to už asi samo o sobě nebude. Takže ve čtvrtek kolečko ortoped a neurolog (fakt se těším :-( ).

U prvního kulhání se to

Obrázek uživatele jarnem

U prvního kulhání se to řešilo jen u ortopeda, bylo to v létě a po nachlazení. Pak za měsíc znovu a v zimě opět. V půl roce 3 x. Při tom třetím už doktorka navrhovala neurologii, ale než jsme se stačili objednat, kulhat přestat. S ročním obdobím to nemá asi spojitost, snad jen s tím nachlazením, teď je taky nachlazen.
Ještě mi manžel řekl, že v sobotu si dali s dětmi trochu delší procházku, tak jestli si to nenamohl nějak při té procházce.
Každopádně já se neurologii nebráním.
Doma je u nás vše OK, věnujeme se mu, stresy nejsou... myslím, že je jinak spokojené dítě.

jarco

Obrázek uživatele Janact

Vim,ze je to otrava,ale ja bych detskeho neurologa vyhledala. U nej jste pri tom prvnim kulhani nebyli?
A nejsou nejake podobnosti pri prvnim a druhem kulhani? Myslim nejaka podobna situace, rocni obdobi, nejaky skryty uraz, nebo nepovyrostl nejak vice?

Me se take moc nezda u tak maleho ditete na psychiku,... jste normalni rodina, zadne stresy, nebo ze by jste se mu nevenovali u vas nejsou...

Dej urcite vedet, jak postupujete.

Ale ja bych po tech doktorech sla, pokud nic nenajdou, tak dobre a zkusila bych alternativu,ale bez vysetreni ne...

Tak fyzioterapeutka mi řekla,

Obrázek uživatele jarnem

Tak fyzioterapeutka mi řekla, že objednat se klidně mohu, ale z jejího pohledu doporučuje nejprve vyšetření od dětského neurologa, aby se vyloučilo jakékoliv neurologické postižení. No tom neurologovi mluvila i naše pediatrička při tom posledním kulhání, že by nás tam poslala, pokud by to nepřešlo. Ale tehdy to přešlo do dvou týdnů...

Placebo

Obrázek uživatele Spider17

Zkusíme vzít probiotika a vyloupeme je do plastové nádobky od Omeprazolu. To jsou stejné tobolky, jen dvoubarevné. Uvidíme, jak to dopadne. Jen se Ewka ještě zeptá u Dr., jestli ten Biopron může.

Čau, je těžký se vyjadřovat k

Čau,
je těžký se vyjadřovat k tomu, co to může být, když člověk pořádně nezná situaci. Já si pamatuji, že jsem měla od dětství urputný bolesti kostí a kloubů. Byli jsme na vyšetření, jestli nemám revma, a nic. Nějak se to řešilo, ale nic z toho nikdy nebylo. Pamatuju si, že jsem v noci brečela máme na klíně, týrala jsem s tím celou rodinu. Asi to byla růstová záležitost, zpětně se zjistilo, že mě to bolelo právě v období růstu, prostě jak se prodlužovaly kosti a zvětšovaly klouby - s tím se asi stejně nic dělat nedalo. Přešlo mě to až na vysoký.
Jarnem, samozřejmě nevím, jestli je to psychikou - nechci to podsouvat, jen si pamatuji, že jsem o tom četla, že se to celkem často stává - a pak je dobrý to zkusit nechat nějakou dobu být, jestli se to samo nespraví. V tý knize Rodina jako sociální děloha byl popsanej případ kluka, u kterýho to vzniklo, když se mu narodil druhej brácha. Rodiče to neustále řešili, až klukovi špatně diagnostikovali nějakou vzácnou nemoc. Psychologové pak zpětně zjistili, že se klukovi vždycky nějaká nemoc nebo úraz objevil v krizových situacích - reagoval mimořádně psychosomaticky (rodiče chtěli na dovolenou - zlomil si nohu, měl dělat maturitu - oslepl! - takových situací tam byla spousta, moc si nepamatuju). A přitom to vůbec nedělal naschvál, byla to otázka podvědomí.
To placebo mi přijde jako dobrej nápad, ale taky se s tím musí opatrně - když to nevyjde, aby kluk neměl nedůvěru i ke skutečnejm lékům...

Třeba

Obrázek uživatele Edalej

Třeba, ale jen dedukuji, mu v tom něco brání blok..co já vím, něco takového...a pak "babo raď" jestli to je psychikou nebo ne...
Já zkusím se synem to placebo, poradila Zdenka a je to dobrý nápad.
Ale když tvůj mrňous je na to ještě malý.

Ewi,

Obrázek uživatele jarnem

jo jo... určitě zajdu pro doporučení k dětské...
Dnes jsem si třeba všimla, že se chce více nosit... tak nevím, třeba ho to fakt bolí. Snažíme se ho nosit a šetřit, nebo spíše si s ním hraji na zemi apod., ale třeba teď od záchodu chtěl vzít do náruče... jindy běží normálně sám.

jarnem, zkus ještě jít k

Obrázek uživatele Edalej

jarnem, zkus ještě jít k dětské, jestli by ti mohla napsat žádanku na k fyzioter. a zavolej na tu pojišťovnu, jaké jsou podmínky, aby ti ty návštěvy proplatili. Třeba ta žádanka nebude potřeba, ale co já vím, třeba ano.

Našla jsem u nás ve městě

Obrázek uživatele jarnem

Našla jsem u nás ve městě fyzioter.a rehabilitační ambulanci v nemocnici, tak tam zkusím napsat či zavolat.

Aha, aha, ale urco bych

Aha, aha, ale urco bych zkusila, myslim, ze lepsi vatianta, nez doktori....muze objevit treba vadne drzeni tela, zad...drzim pesti !

Terko, jsme z Ostravska...

Obrázek uživatele jarnem

Terko, jsme z Ostravska... :)
Zkusím něco pohledat tady..

Fyzioterapeut - pojišťovna

Obrázek uživatele Edalej

Já ty kontroly a vyšetření u terapeutky platila hotově a bylo toho docela dost, prý to pojišťovna neproplácí, ale Zdenka mi řekla, že to tak není, že když je to ze zdravotních důvodů a je to potřeba, tak by to měla pojišťovna proplatit, tak se zkus informovat na pojišťovně nebo u dětské i....?

Ahoj, ta fyzioter. je super

Ahoj, ta fyzioter. je super napad, odkud vlastne jsi ? Mame tu skvelou pani, chodim ja i manzel, a rehab. i deti....Praha vychod

Díky za komentáře... Ewi,

Obrázek uživatele jarnem

Díky za komentáře...
Ewi, máte to teda mnohem těžší... kluk neříká, že ho něco bolí..on ani nemluví, takže to stejně neřekne. Nad tím, že by to mohlo být psychického rázu jsem přemýšlela, ale moc se mi to u tak malého dítěte nezdá, ale kdo ví. Zatím nechávám tak a ještě vyčkám. Lítat po doktorech se mi fakt nechce, zvlášť když zřejmě asi opět nic nenajdou. Spíš uvažuji nad nějakou tou fyzioterapeutkou...nebo něčím podobném...

Holky

Obrázek uživatele Edalej

Viktorka: A co dělat, když dítě si stěžuje, že ho to bolí? Buď kyčel nebo noha, záda, atd..prostě když syn uvádí, že má bolesti a pak i mu tečou slzy, uvádí, že má velké bolesti a říká mi "trojka mami trojka", já pak už nevím co s ním mám dělat, všude jsme za blázny u lékařů, nikdo nám nevěří. Navrhla jsem synovi, že ty bolesti očíslujeme, takže trojka bolí fakt hodně.
Jestli měl tedy syn výpotek kyčle, tak jak jsem teď syna objednávala na tu ortopedii, tak sestřička mi řekla, že pokud měl výpotek, tak nemohl mít výsledky OK, že tam museli z nějakých nálezů něco najít, že to není možné. Máme donést všechny zprávy a doktor se na to podívá. Já si raději nedělám žádné naděje. Dne 12.března tam jdeme, dám vědět, jak jsme dopadli.

jarnem: Můj syn to měl takto od února 2014 začal se školou chodit jednou týdně do plavání, řešila jsem s imunoložkou, dětskou atd., zda může, protože je často nemocný, má imunodefekt, chronické onemocnění horních a dolních cest dýchacích, astma, často míval bolesti zad, nohou, tuhnutí prstů na rukou, byl takový jakoby neobratný, nohy má křivé, on i tak chodí,že dává špičky dovnitř a tak stojí se špičkama vevnitř, chodili jsme každý rok na rehabky, cvičili jsme doma jakoby na kole a více na kole jezdil, na doporučení lékařů ortopedů, aby se mu lépe zpevnily nohy a neměl je tak křivé. Jedna ortopedka řekla, že má uvolněné vazivo v kloubech a proto mají klouby takový velký rozsah, že je může takto hodně vtáčet, že musíme více doma cvičit a jezdit na kole. Takže plavání měl povolené a i doporučené, já byla ráda a kluk se moc těšil do plavání. Ještě u syna proběhl zánět, dětská to zjistila z moče, kluk měl teploty, bolesti v podbřišku atd..po měsíci to bylo OK a mohl znovu plavat. Pak si jednou sedl a už nevstal, nohu měl pokřivenou a nemohl ji narovnat, stěžoval si na bolesti v zádech, té pokřivené nohy, brnění, skončili jsme na pohotovosti, kde nás poslali na rtg a na konzultaci k neuroložce a ona nám řekla, že na rtg něco vidí a bude potřeba kluka hospitalizovat a udělat vyšetření,dala nám zprávu a já se synem jsme šli na dětskou kliniku na přijetí, lékařka tam mi řekla, že z nálezu nic nevidí a že nebude kluka hospitalizovat a že může jít domů, píšu ještě že kluk chodit nemohl, na tu nohu se nepostavil a já ho vozila na nemocničním vozítku, lékařka mi řekla rovnou, že je to z psychiky a mám jít podepsat papír, že nesouhlasím s hospitalizací. Já ji řekla,že nic podepisovat nebudu, že kluka v takovém stavu domů nevezmu, ať ho vyšetří jak uvedla neuroložka a ať něco dělají.Tak po velkém boji syna nakonec přijali....před synem mluvili že si vymýšlí a a pak že i já bůhvíco jsem se synem dělala....v nemoncici bylo peklo....no už jsem to popisovala v mé diskuzi.
Po týdnu kluk odcházel z nemocnice, kulhal, protože noha trochu povolila, ale ještě nemohl normálně chodit, pak byl dva měsíce doma a musel být v klidu, bral léky od bolesti, ibalgin, aulin při velkých bolestech, pak byla dvouměsíční prázdniny. Z psychiky to může být, ale když již ode dveří mi doktorka řekne, že je to z psychiky a ať jdeme domů, ani kluka nechtějí vyšetřit a už rovnou dopředu vědí, že to nic není, tak to není normální.Po té nemocnici jsem navštívila fyzioterapeutku se synem, vyšetřila syna a řekla, že vidí blokaci zad a ukázala nám cviky jak mám syn cvičit a i tu kyčel že měl jakoby vypáčenou nebo tak nějak, dělali jsme cviky doma, trochu to pomohlo, bolesti měl menší. Teď chodíme na rehabku a bolesti má stále, tedy je syn uvádí.

Teď když si kluk stěžuje na bolesti, tak spíše je pokrčený jako celkově, ale nohy, kyčel má ohebný, často si stěžuje na bolesti v podbřišku, záda dole a nohy, třes rukou a tuhnutí prstů a brnění nohou. Po té nemocnici mu byl zjištěn DA dětský autismus a je pro něj stále problém popsat bolest a jaká ta bolest je. Natírám ho arnikou, dávám ibalgin při bolestech,syn mi tvrdí, že ibalgin mu nezabírá.

Zdenka Spider jsme řešili, že by to mohly být ty růstové bolesti, u toho také bolí ta kyčel.
Já nevím ani co poradit, jestli oblítat kolečko vyšetření nebo vyčkat...
Jak jsi psala do diskuze, že máte klid, tak jsem fakt věřila, že to je OK a teď když se to zase vrátilo, je mi těžko za vás.
Držte se!
Ewa

Ahoj, na toto téma jsem již

Ahoj,
na toto téma jsem již několikrát četla následující radu: Pokud se u kulhajícího dítěte nic neprokáže, může to být psychická záležitost - dítě si tím něco řeší, aniž by o tom vědělo. Např. tak - podvědomě - žádá pozornost. Nejdůležitější pak je kulhání nechat být, vůbec na něj neupozorňovat, a to ani v případě, že přestane. Prostě se jen hodit do klidu. Velmi pěkně je to popsáno v knize Rodina jako sociální děloha.
Samozřejmě nevím, jak je to u vás, ale prý to bývá u dětí častá záležitost a časem se to většinou ztratí - nebo to naopak může přerůst do vážnějšího problému, když to rodiče moc řeší.

Marion,

Obrázek uživatele jarnem

já se alternativě nebráním, jenže vůbec nevím, kam se vrtnout, na koho se obrátit.... moc se v těchto věcech neorientuji... nějaký rehabilitační doktor, nebo něco jiného? Díky za rady.

Spider,

Obrázek uživatele jarnem

já Ewce před několika dny psala do diskuse zkušenosti... to jsem netušila, že se to opět vrátí... Ale mám pocit, že její klučina nekulhá, že ho to jen bolí, ne? No, růstové bolesti by to mohly být, škoda, že se to nepozná... Já už nevím co s tím....asi ještě chvíli počkám.

Alternativa

Co vyzkoušet alternativní směry? Nemusí to vůbec pomoci, ale někdo může mít jiný náhled na věc. Už se mi to několikrát vyplatilo, i když ne vždy - samozřejmě.

Jarko právě to řešíme s

Obrázek uživatele Spider17

Jarko právě to řešíme s Ewkou, jestli to nejsou růstové bolesti.

Ahojky, moc neporadim

Ahojky, moc neporadim asi...ale...kdyz jsem byla mala, obcas me bolela kycel...nepamatuju si, ze bych kulhala, ale jednou se i stalo, ze jsem se rano nepostavila na nohu....vsechno mozne vysetreni atd.....na nic konkretniho se neprislo....az pak nekdo vyslovil domnenku, ze bolest pochazi od usazovani soli, a ze mam brat pri bolesti par dni acylpyrin,ze soli rozpusti... a skutecne bolest povolila.....doted nevim co to bylo / je....obcasna bolest trva i ted, treba pri zmene pocasi...vzdy to ale preslo jaksi samo, nebo s tim acylp...