Skip to main content

Plané neštovice - očkovaní

Posted in

ahoj, chtěla jsem se zeptat, když jste nechali očkovat děti na plané neštovice, dostali jste je, popř. v jakém průběhu? My jsme očkovaní, ale zrovna je dostala holek nejlepší kamarádka a tak se bojím, jestli to chytly, máme jít 31.3. na operaci hemagionu, tak se mám strach, abychom to nemuseli odsunout a měli to už za sebou.

Díky

Hanka

-

Hani,
tak kluci byli očkovaní Priorixem Tetra a ačkoliv ve školce byly neštovice několikrát, tak je kluci nedostali. Ťuk, ťuk. Nechala jsem je právě naočkovat na doporučení naší dr. vzhledem k plánovaným operacím.
Také se mi stalo, že jsme byli u dr. na předoperačním a vlezla tam nezodpovědná maminka s holčičkou s neštovicemi a poslala jí hrát si mezi děti. Tak jí hned jedna maminka vynadala a já se přidala, byla jsem totálně vytočená (kdybychom tam byli s nemocí, tak jsem v klidu, ale my byli na tom předoperačním). No a maminka byla ještě dotčená.
Tak držím pěsti. Nás teď také čeká další operace. Pa. Š.

Dala jsem očkovat a dostali

Dala jsem očkovat a dostali jsme neštovice.
Staršího syna jsem nechala očkovat myslím ve 3 letech kvůli tomu, aby od něj případně neštovice nedostala malá dvojčata (Varilrix 2 dávky). Dostal neštovice ve školce ve třetí vlně neštovic, které tam proběhly, a podle mě proto, že je měl jeho nejlepší kamarád, se kterým spolu po sobě v rámci chlapeckých zápasivých her pořád lezli. Ale průběh měl velmi slabý, bez teplot, celkem na sobě 5 neštovic, a bylo mu úplně dobře, dvojčata to od něj nechytli. Dvojčatům jsem dala jednu dávku Priorixu Tetra a zatím neštovice neměli (ale asi se s nima zatím nikde nepotkali). Priorix Tetra pokud vím stále k dispozici není, tak budu k normálnímu Priorixu dávat ještě jednu dávku Varilrixu.