Skip to main content

Aktovka pro prvňáčka - máte vůbec někdo?

Obrázek uživatele jarnem
Posted in

Máte někdo prvňáčka a kupovali jste aktovku? Jste spokojeni?
Co vás vedlo ke koupi aktovky? Jaký tip /značku máte?
Díky za odpovědi.

Doporučuji vyzkoušet

Pokud máte možnost u kamarádek co mají školní děti - vyzkoušejte si batoh i aktovku a uvidíte. Jinak zkusit i do obchodu, ve většině papírnictví prodávají právě ten STILL co je skoro stejný jako EMIPO aktovky a batohy, tak zkuste tam.Ale lepší je to u kamarádek - protože tam zkoušíte "plný" batoh či aktovku - tzn. s tím co tam pak opravdu budou nosit :-) My se právě na základě vyzkoušení u kamarádky rozhodly pro EMIPO.

Niko, tak nakonec je to

Niko, tak nakonec je to lepší, než kdyby měli emčata úplně stejný batohy, jak byl původní výběr (ty žluté), protože takhle se jim to aspoň nebude plést.
Katko, pro sportovce opravdu ideální volba, ani jsem si nevšimla, že tam takový mají. No u nás takový výběr nehrozí, můj milovník techniky a tmavých barev vybral jednoznačně tenhle https://www.facebook.com/Topgal.cz/photos/a.10153115638824365.1073741841...
Tak jsem byla spokojená, že už máme vybráno, jen počkáme, až bude, vyzkoušíme a objednáme. ALE tatínek teď přišel s tím, že viděl holčičku, na které batoh plandal, také si vzpomněl na svá dětská léta, a vymyslel, že bude lepší aktovka. No nezabili byste ho? :-)

Mame na poste tento

Obrázek uživatele KaterinaAd

Mame na poste tento http://www.topgal.cz/skolni-sety/set-058/d---blue/ vita je sportovec telem i dusi, nebylo co resit:-). S Kajou cekame na novou kolekci, libi se nam https://m.facebook.com/Topgal.cz/photos/a.10153115638824365.1073741841.1...
Chci radeji mensi, po 2-3 letech obmenime

jj

Obrázek uživatele Janact

Dat vybrat dětem je opravdu někdy o nervy.
Nám aktovky přinesl ježíšek a děti jsou s jeho výběrem naprosto spokojené. :-)

:)ten s motorkou se mi taky

:)
ten s motorkou se mi taky líbí, jako jediný z nové kolekce, byla až jsme měli vybráno. Říkali mi, že bude až o3-O4, ale nevadí

Máme vybráno!!!!!!

Obrázek uživatele Nika1

Máme vybráno!!!!!! Definitivně.

Zavolala jsem do Topgalu. Moc hodná pani a poradila mi :D

http://www.topgal.cz/batohy/skolni/chi-710/a---black/

a druhý je z kolekce 2015 CHI 751 E

Jsou oba tříkomorové, 1. - 5. třída, prostě to co jsem hledala a Máťa bude mít holčičí růžové kytičky a Maty zelenou motorku.

Jóóó

čau Niko,žlutý Topgal, co

čau Niko,
žlutý Topgal, co jste měli vybraný mi prodavačka doporučovala jako nejlepší a nejprodávanější a druhý - ruce, co jste měli vybraný předtím. Prý nastejno, ale nejlepší.

Já kdybych měla 2 kluky, koupím aktovku s tím, že vydrží rok - max 2. Topgal jsem viděla po roce používání - kluk a musím říct, že používání bylo znát, z toho důvodu jsem pro našeho kluka vybrala topgal, holčičí topgal po 4 letech používání - jako nový.
My už jsme nakoupili i s penály a děti jsou spokojený. Řešila jsem hodně a dlouho. Holčičí máme motýlkový, tak doufám, že bude ve třídě jen jeden!
Možná lepší je Ježíšek. Dětem se líbí nakonec vše, sami neví, co si mají vybrat.

:-) Niko, dobrý :-) ono moc

Obrázek uživatele Vladkax

:-) Niko, dobrý :-)
ono moc té demokracie je někdy na škodu :-)
Taky jsem s tím zápasila, ale naštěstí jsem to podchytila zavčas a holkám dala vybrat pouze barvu :-)

Niko, jsme na tom stejně,

Obrázek uživatele jarnem

Niko, jsme na tom stejně, taky už toho mám plnou hlavu. Ale půjdeme do těch aktovek, že za dva roky budu kupovat batoh, s tím počítám (pejskové a kočičky, co si holky vybraly už nemusí být in), ale pro mne je teď nejdůležitější, aby ony měly v aktovkách přehled a relativně pořádek (znám je a pro ně bude lepší na začátku právě aktovka). Nicméně, ještě kupovat nebudeme, nevím, zda třeba nebude nějaká nová letošní kolekce a taky si to chceme nechat uležet v hlavě ty designy (za měsíc se jim může třeba líbit právě motýlek) :-D
Holky si nakonec vybrali aktovku od Stil (protože jsou tam ty kočky a psi, aktovku vyrábí právě Emipo a je úplně totožná se vším všudy jako jejich Emipo aktovky). Našla jsem na netu i nejlevnější desky na sešity ve stejném desingu, plus pytlík na papuče, peněženku. Tak uvidíme, jaké to bude za měsíc, to už bych je chtěla koupit.

http://potreby-skolni.cz/skolni-batoh-stil-cats.htm

http://potreby-skolni.cz/skolni-batoh-stil-twins.htm

Pokud vydrží, tak by to bylo

Obrázek uživatele Nika1

Pokud vydrží, tak by to bylo super!! Ale to by ty aktovky musely vydržet 6 let. To nevím.
Mám pocit, že už mi z toho hrabe. Spokojeně jsem kamarádce říkala, že máme vybráno a ona mi řekla, že dceři koupili fialovou aktovku Emipo a po dvou letech jí kupovali novou, protože jak jí kamarádka čistila, tak odešly nejprve reflexní pásky a po dvou letech vypadala aktovka dost oškubaně. Že synovi pak koupili Topgal a ten vydržel.
Máťa teď už zase žlutý Topgal nechce, chce růžového motýlka Emipo.Poučení? Příště koupím tašky sama. Jenže mě se líbili dvě a tak jsem do výběru nechala mluvit dvojčata a teď z toho mám hlavu jak pátrací balon.

Niko,

Obrázek uživatele jarnem

teď mne napadlo, že u tebe se asi aktovky podědí, ne? Tak ty první tři roky vydrží a pak s nimi půjdou mladší dvojky do školy, ne? To bys měla vystaráno :D

Niko, náš syn je od mala

Obrázek uživatele katyvypl

Niko, náš syn je od mala obřík, nyní v necelých 8 letech měří přes 140 cm a váží 33 kg. A aktovka mu ještě v pohodě je. Vytáhl nejvíc ve školce, teď mi přijde, že roste cca 5 cm za rok, uvidíme, jak mu bude. Počítám, že až naše dvojky půjdou do školy - to starší půjde do 4. třídy - tak pořídím novou aktovku už jen jednu a tuhle zdědí jeden z dvojčat. Staršímu pak koupím nějaký ten batoh.
Katka

u emipa

zustane klopa pri otevreni otevrena. drzi, nezavira se. Zrovna minuly tyden jsem to resila s kamaradkou. Mne se emipo celkem libi, akorat si myslim, ze kdo uvazuje o tasce az do ctvrte tridy, tak ze se emipo nebude detem tak dlouho libit. Muj nazor.

Niko,

Obrázek uživatele jarnem

tady jsou ještě aktovky Emipo a Stil. Jsou naprosto totožné (Stil si je nechává vyrábět u Emipa - to mi napsal na dotaz prodejce), jen je odlišný design. Mně se třeba líbí více design od Stil. Holkám jsem ještě neukazovala, tak jsem zvědavá, kterou si vyberou.

http://www.detskyeshop.cz/index.php?product=-1&function=par_search&categ...

kdybych šla do první třídy já, vybrala bych si tuto:
http://www.detskyeshop.cz/22595-skolni-batoh-emipo-sova-3-dilny-set-q209...

Klopa,

Obrázek uživatele jarnem

no to netuším, ale předpokládám, že aktovka by měla být u pověšení u lavice zavřená, stejně tak když bude u lavice stát, tak by měla být zavřená. Nicméně psali (teď už nevím kde), že klopa drží dobře při otevření a nevrací se, jen se musí po koupi párkrát ten plast klopy ohnout dozadu.

Nepřekáží u aktovky ta

Nepřekáží u aktovky ta otevřená klopa, když je postavená nebo pověšená?

Niko,

Obrázek uživatele jarnem

přečti si tyto testy. Jsou tam i srovnávací testy Emipo batohu/aktovky.
http://www.dracek.cz/menu/srovnavaci-test-skolnich-tasek/

Naše holky jsou větší 125-130 cm, a tyto aktovky jsem zvažovala jako alternativu Topgalu. Mně přijde, že v aktovce to mají přehlednější, spořádanější. Stabilnější, aktovka stojí téměř pořád, u batohu si toho nejsem jistá. U těch testů je napsáno, co se tam vejde a co už ne, tak stejně u batohu Topgalu.
Prvně jsem chtěla Topgal, ale holky si moc neumí vybrat a nechci, aby měly stejný. Takže aktovaka - teda spíš batoh od Emipa mi přijde rozumnější - budou míst stejné, ale odlišné obrázky. A hlavně ony pořád chtějí takové ty dětské vzory - víly, pejsky, koně, kočky apod. Rozhodla jsem se, že jim to splním, do té první, druhé, případně třetí třídy to vydrží a pak koupíme už batoh, to už snad budou preferovat neutrální vzor.
Naše holky pěšky chodit nebudou, budeme vozit. Takže váhu moc neřeším, a učitelka říkala, že si nechávají dost věcí ve škole. Tak snad to do té třetí třídy vydrží. Oni píšou, že je takto i aktovka uzpůsobena, aby pojala učivo do té třetí třídy.

Katko, prosím tě, podívala

Obrázek uživatele Nika1

Katko, prosím tě, podívala jsem se na tvůj odkaz a dvojčatům se aktovka moc líbila, tak jsme se podívali i na jiné a dvojčata si vybrala modrou se čtyřkolkou a růžovou s motýlkem. Mě se taky líbí a jsou si natolik podobné, že to projde. Jen se chci zeptat jak je tvůj syn velký. Naši budou mít v květnu 7 a mají 126 a 130cm. Vydrží jim velikostně ta aktovka do čtvrté třídy? Jsou nižší, ale širší než Topgal, takže objemově je rozdíl minimální. Předpokládám, že učivo třetí, čtvrté třídy se tam v pohodě vejde. A jak sedí na zádech, není malá?U nás ve škole si toho děti moc nenechávají. Prakticky všechno budou nosit v tašce a budou chodit cca kilák pěšky.

dcera je ve druhe tride a v

dcera je ve druhe tride a v prvni tridese mezi detmi nevyskytla jedina stejna taska ci aktovka.jinak rekla bych ,ze vice jak polovina deti ma aktovky,druha pulka batohy.nekteri s obrazky,jini se vzory...a znacky jsou u vsech deti tez hodne ruzne.emipo,herlitz,topgal,karton pp,walker...a nemyslim si,ze by jedna znacka byla horsi nez druha ci jeden typ tasky lepsi nez druhy...jen chci urcite rict, ze to neni samy topgal a nic jineho ci same batohy a ne aktovky...preji pekny vyber

Ahojte, mám syna v druhé

Obrázek uživatele katyvypl

Ahojte, mám syna v druhé třídě a má tuto aktovku. http://www.detska-lehatka.cz/skolni-aktovky/6744-skolni-aktovka-traktor-...
Spokojeni jsme s ní moc. Má dostatek místa, spoustu přihrádek - na penál a na svačinu a boční na pití... Má krásně pevná záda a zkrátka splňuje vše, co by asi kvalitní aktovka měla mít. Do páté třídy ji synovi klidně nechám, pak pořídím batoh. A dvojčatům určitě taky pořídíme aktovku, nejspíše od této značky, když s ní mám dobrou zkušenost.
Katka

Mně třeba zaujala tato

Obrázek uživatele jarnem

Mně třeba zaujala tato sada
http://www.detskyeshop.cz/23272-skolni-batoh-stil-twins--6dilny-set-j152...

vyrábí Emipo, naprosto totožné s Emipo školními batohy. Tady se mi líbí, že jedna může mít pejsky, druhá kočky (což taky tak preferují, mimo princezen)

My holky taky budeme vozit...

Re:

Holky mají cca 125 cm a kolem 20 kg a ty Emipa jim sedí dobře. Ono záleží jak si povolíš nebo přitáhneš ty popruhy, jestli to chceš mít níž nebo výš.
A hlavně nevím jak u vás - ale my je do školy budeme vozit, takže s aktovkou půjdou maximálně do šatny a ze šatny do třídy, možná do tělocvičny, v podstatě ji můžou poponášet někde po škole, tudíž to ani tak moc neřeším.
Jarnem - o svačinovém boxu jsem ještě neuvažovala - to budu řešit v srpnu, možná v září :-)

Zuldo,

Obrázek uživatele jarnem

odkaz na testy jsem dávala já.
Dnes jsem našla toto video - mám právě holky trochu větší (125, 22 kg) a to Emipo mi přijde na tom videu u té holčičky už teda divně posazené, když má aktovka končit v bederní části... no posuď sama..
http://www.detskyeshop.cz/Produkty/696-skolni-aktovky-emipo.html

-

Kamarádka mi taky doporučila Emipo... Ještě váhám,ještě je času dost.
Zaujaly mě ty testy, jak sem někdo dával odkaz. Vzhledem k tomu, že děti měří 115 cm a váží 18 kg, budu vybírat dle doporučení pro drobky.

Dcera má Herlitz. Chrěla

Obrázek uživatele Radunka

Dcera má Herlitz. Chrěla jsem, aby to mělo pevná a prodyšná záda, zapínání na přezku. Podle mě je to přehlednější, drží tvar. Myslím, že do druhé až třetí třídy vydrží v pohodě.

Beruška

Obrázek uživatele jarnem

díky, já taky nad těmi Emipo uvažuji, ale spíše proto, že se holkám líbí ty dívčí obrázky (pejsci, koníci, víly, princezny). Jo, mohu je natlačit do Topgalu, který se mi líbí více (a design vydrží déle), ale nevím, zda je to to správné. Cenu moc neřeším, když tak koupím do třetí, čtvrté něco jiného (kdyby je ty obrázky omrzely). A hlavně bych chtěla, aby pokud možno měly stejný tip, ale jiný obrázek, což u Topgalu moc nejde. U toho Emipa si už vyberou, každá co preferuje.
Beruško, do té kapsy na bok se vleze svačinový boxík, nebo budeš dávat dovnitř do aktovky?

Re:

Jdeme od září a k vánocům dostaly aktovky EMIPO - má je kamarádka co má holku a sousedka co má kluka a u obou spokojenost, holka je ve třetí třídě a aktovka je stále OK.
Jedna z mých holek si vybrala tuto:
http://www.galpos.cz/skolni-batohy/skolni-batoh-emipo-natur-illusion

Já počítám že do 4. třídy už koupíme klasický batoh pravděpodobně od Topgalu, ale na ty první tři roky mi to přijde dobré, kapsy přehledné, je lehká, se zapínáním na přezku holky problém nemají. Do batohů od první třídy jsem nakonec nešla, přijde mi že moc nedrží tvar a nedá se v nich udržovat takový pořádek, stačí mi když mají holky malý batůžek do školky na výlet, jak vypadá odpo po výletě...

Tak snad napíše své

Obrázek uživatele jarnem

Tak snad napíše své poznatky...

Co si vzpomínám, tak

Obrázek uživatele Vladkax

Co si vzpomínám, tak klasickou aktovku měly holky od Toma