Skip to main content

Pokazilo se nám usínání

Všechny moc zdravím!
Pokazilo se nám pořádně večerní usínání. Jednak je u nás dlouho babička, takže děti vycítily slabý článek a zároveň jsme zkusili opět naučit na nočník. Babička u nás zůstala déle, protože dcera má nožičku v sádře a já jsem začala zrovna chodit na výpomoc do práce. Dřív jsem děti potulila, dala spinkat a samy krásně usnuly. Někdy si ještě zavolaly o pití nebo o výměnu plínky, ale v naprosté většině pohodový večer.
Teď při pohledu na postýlku řádí, hned volají, že chtějí nočník, občas se jim dokonce i něco zadaří, takže odmítnout jim ho nechci, ale jsou schopní volat o nočník pořád dokola. Servou ze sebe spací pytel, oblečení, plínku během pár vteřin a tohle by klidně opakovaly donekonečna. Navíc teď s nimi někdo opravdu musí být, protože dcera by byla jinak schopná v postýlce na nožičce skákat, což samozřejmě nesmí.
Doufám, že až bude sádra dole a budu doma zase sama s dětmi, že se to srovná, ale takhle je to strašná změna.

Tak doufám, že to u nás

Tak doufám, že to u nás nebude trvat dva roky jako u Vlaďky :-) Věřím (moc moc doufám), že ještě ten týden se sádrou a pak se to zase srovná. Je znát, jak je u nás babička, která jim prostě víc povolí a jsem i v práci, tak mě pak děti testují, jestli mnou stanovené hranice opravdu platí. Takže trénuju trpělivost, ještě víc než obvykle...

Ja si taky myslím,

Obrázek uživatele Spider17

že je to vývojové. Obzvlášť mají-li děti mezi 1, 5 až 2, 5 roků. Takže pevné nervy a vydržet. Zase se srovnají. :-)

Ahoj, nám kluci usínali do

Ahoj,
nám kluci usínali do 1,5 roku sami, pak se to ze dne na den pohnojilo. Museli jsme tam být (tedy hlavně přítel, já na to kašlu), třeba i hodinu nebo dvě. Teď, po druhém roce je to lepší, dáme je spát a pak se tam musí párkrát zajít, někdy dokonce ne. Mně přijde dobrý to chvíli nechat, když to nejde (noha v sádře je teda dobrej argument, proč je nenechat samotný = a oni to určitě nějak tuší:-)) a zkusit to znova za tejden, dva. Prostě mít kliku a vychytat ten moment, kdy nezačnou úplně jančit hned, jak člověk odejde, a pak se to nějak poddá. U nás to vždycky chvíli funguje, ale pak přijde nemoc, očkování nebo něco podobnýho a je to zpátky - tak to moc nehrotíme a zkusíme za pár dní a najednou to jde. Starší dcera usínala sama až od 3,5 roku, ale taky se to dalo vydržet...

nám toto období trvalo od cca

Obrázek uživatele Vladkax

nám toto období trvalo od cca dvou let do čtyř. Nohu v sádře nikdo neměl :-)
Přtestalo to až poté, co nespali po obědě. Tím myšleno, že nespaly ani ve školce.
Přeji hodně sil, třeba je to u vás tou babičkou a nočníkem a pak to zase zajede do starých kolejí...

Ahoj, nedavno jsem sem dala

Ahoj,
nedavno jsem sem dala pomucku pro nespave deti, ale na trosku jiny problem: http://www.dvojcata.org/node/723234
Napadlo me, ze neco podobneho by si mohla vytvorit pro vase deticky, formou obrazku znazornit cely prubeh vecera od koupaní az po usínaní. Bud nakreslit anebo z internetu stahnout jednotlive obrazky, ktere symbolizuju cinnosti: vana, vecere, cistení zubu, pohadka, nocník, zpívaní, postel, proste vse co delate po porade. Pak do toho deti zapojit, treba pred kazdou cinností aby si vybrali spravny obrazek a na strídacku napíchli na nastenku anebo magnetkou dali na lednici. Pro nasi kluci je to velika zabava a velmi rychle to pochopili a pak uz nemeli tendenci nas zkouset. :)
Hodne stestí!
Betka