Skip to main content

bradavice na noze

Obrázek uživatele Hanoušek

ahoj poradíte mi něco na bradavice? Klukovi jsem našla 2 na noze na prstech - jedna je vedle nehtu na palci a druhá na bříšku prstu. K dr. se mi zatím nechce - máte někdo zkušenosti koupit něco v lékárně?

Ahoj Michalo tak na bradavici

Ahoj Michalo tak na bradavici aplikují kyselinu dusičnou. Prý je to stará metoda a dneska jí téměř nikdo nepoužívá.

Kristýno, když bys zjistila

Kristýno, když bys zjistila název metody, bylo by to fajn. Já tam volala minulý týden a řekli mi, že čas mají jen dopoledne. My to máme 1,5 hodiny z domu:-(

Jani, odkaz by se mi hodil.

Jani, odkaz by se mi hodil. Díky

Dcera chodila na kožní kousek

Dcera chodila na kožní kousek od Výstaviště, paní doktorka odstraňuje bradavice laserem. Ale platí se to. Dcera odešla po svých a neměla žádný puchýř. Není ale jisté, že se léčba nebude muset opakovat. Dcera laser absolvovala 2x. Můžu dát odkaz, jestli je to ještě aktuální.

Ahoj Michalo, my chodíme až

Ahoj Michalo, my chodíme až odpoledne. Holky chodí do 5. třídy takže abych s nimi šla dopoledne k doktorce taky není možné.
Co 14 dní se chodit nemusí. Nebo ne x měsíců vkuse. My byli před pár lety 1x aplikace pak asi za 14 dní další a pak už nebylo potřeba.
Teď jsme byli znovu 1x aplikace, pak za 3 neděle opět aplikace a další jdeme za 14 dní. Je fakt, že tahle bradavice je větší než ta před pár lety takže to bude chtít vícekrát.
Zkus tam ještě zavolat, že dopoledne prostě nemůžete. Případně ho vzít třeba o hodinu dřív z vyučování? My takhle plánujem zubařku, která prostě odpoledne neordinuje. Takže je beru třeba když by měli mít výtvarku nebo jiný "nedůležitý" předmět.
Já se ptala na kožní v parníku na Černém mostě a doktorka mi tvrdila, že nic jiného než vypalování není.
Musím se zeptat v Běchovicích jestli se ta jejich metoda odstraňování nějak jmenuje a dala bych to sem, aby se to dalo u jiných doktorů "poptat".

Nevíte prosím někdo, jestli v

Nevíte prosím někdo, jestli v Praze odstraňují bradavice nějakou bezbolestnou metodou? Syn (8,5 roku) u doktorky hysterčil a ta ho odmítla ošetřit (vypálit). Bradavici na chodidle má obrovskou, domácí léčba vůbec nezabírá. Volala jsem i do Běchovic (díky za tip @Kristýna_3153), tam by ho vzali, ale musí se chodit co 14dní a bradavice dělají jen dopolko. Což by pro nás znamenalo zameškat celý den. Obvolala jsem všechny dermatology v okolí (Praha 13) a nikdo to tu jinak než vypalováním nedělá:-( Předem díky za rady.

Me taky kozar doporucil

Obrázek uživatele LucieR

Me taky kozar doporucil mechanickou namahu, tedy nohy na boso. Ale tehdy uz bradavice dostavala dost zabrat cesnekem. Mmch., ja s nim teda nemela problem. Ackoliv se okolni kuze odstranovala spolu s bradavici (ne v takove mire), nebolelo to. Ptala jsem se denne, bylo mi ji lito, ale bradavice by casem bolest urcite zpusobila.

Bradavice

Obrázek uživatele Janact

Jsem jako dite pravidelne chytala na bazenu.
Prijde mi,ze uz jsou snad na vsechny ty dnesni masticky a vypalovani imunni :-)

Me je doktor jako diteti vyskrabaval to pomohlo 100%.

Jako dospela jsem mela mela na kloubech prave ruky snad 5 vedle sebe a snad 2roky s tim bojovala, vypalovani, masticky . ruka vypadala hrozne rozleptana do krve, prelepovala jsem to naplasti,aby to nebylo videt :-) a doktor to chtel uz vyrezavat a jak se lekly bradavice do tydne byly pryc.

Od te doby nikde zadna....

Az nyni manzel na plosce nohy, urcite ji chytil taky nekde v bazene, nebo ve sprse v praci ci na saune. Imunitu ma jako skala,zadna nemoc ani nachlazeni.
V lednu jde na vypaleni tak jsem zvedava, zda mu to pomuze.

naše dvojčata baští hlívu od

Obrázek uživatele Ifka123

naše dvojčata baští hlívu od 1 roku, ale i tak se bradavice objevily.
Nám pomohlo celodenní běhání u moře naboso, pak se samy v písku odlouply - asi drahá terapie :-)
jinak kvalitní koupelovou nožní sůl a postupně odlupovat

Kovářská voda a hlíva ústřičná

Ahoj.byla jsem se synem 2x na vypalování bradavic- měl jich na ploskách nohou asi osm- pak jsme nohy začali máčet v kovářské vodě(voda, ve které kováři chladí rozpálené železo) a na doporučení lékárnice jsem synovi koupila hlívu ústřičnou na imunitu(pro děti se to jmenuje asi Hlívák Jack nebo tak nějak). do třech týdnů bradavicím začaly vystupovat kořínky. Vyrejpávala jsem nůžkama, ostřihávala kůžičku okolo. Dneska jsem vyloupla poslední bradavici.Dělala jsem to vždy po napaření nohou.
K tý hlívě mi lékárnice řekla, že by měla zastavit další výskyt bradavic a někdy prý i dopomůže k mizení stávajících.
Kovářskou vodu vyrobil přítel s pomocí kotle, kdy celý den poctivě žhavil kus železa a chladil ho ve vodě.
Asi nám pomohlo i to vypálení, kdy se pod bradavicí udělal puchýř a trochu jí vytlačil ven.
Snad to někomu pomůže

Je doplním, k dermatologii

Je doplním, k dermatologii Běchovice, že už se nejedná o placený zákrok. Mudr má smlouvy už i s VZP tzn. ošetření je zdarma.

-

Ahojky všem,
tak jsme se také dopracovali k parádní bradavici. Byli jsme vypalovat, teď jí klukovi mažu Kolodiem, ale o moc lépe to nevypadá. Vyzkoušeli jste někdo ty babské rady (kromě česneku a vlaštovičníku)?
Tome, pak dej, prosím, vědět, co Dračí krev.
Díky. Š.

Ahoj, dceři se udělala jedna

Ahoj,
dceři se udělala jedna bradavice na plosce nohy. Občas jsme vyzkoušeli nějakou vodičku z lékárny. Kousek odpadl. Jenže já v takovéto léčbě neumím být poctivá. Po tom, co se dceři objevila další bradavice, tak jsem ji objednala na vypálení. Stejný den jsem zkusila i naši homeopatku, jestli na to náhodou něco nepomůže. Napsala mi dvoje homeopatika, které má malá užívat a že možná nebude co vypalovat. No a po 3 týdnech jsme sice ke kožní na vypálení šly, ale bylo mi jasné, že se nejspíš nic pálit nebude. Na noze sice ještě bradavičky jsou, ale tak pidi, že očekávám, že jsou do týdne pryč. V případě zájmu napíšu o jaké homeopatika se jedná. Jsou běžně dostupné v lékárně, kde aspoň nějaké homeopatika mají.

My jsme zkoušeli kolodium,

My jsme zkoušeli kolodium, cibuli v octu a česnek. Kolodium něco vytáhl, ale pořád bradavici máme. Česnek pálil takže se nedal použít. Cibule udělala holce puchýř kolem jak to vyžíral ten ocet (lepila jsem napevno, ale stejně se to dostalo i mimo bradavici. Co můžu doporučit tak je
http://www.praha-bechovice.cz/80_Dermatologie

není to žádné vypalování ani laser.

Na špejli se nanese roztok, který se pak přenese na bradavici. Byli jsme 2x na aplikaci a bylo po bradavici.

A co je super při ošetření je možné chodit do bazénu. Někdo tu řešil, že má zaplacené plavání.

Je to placený zákrok, ale stál za to.

škoda, že sem nejdou dávat

Obrázek uživatele Vladkax

škoda, že sem nejdou dávat fotky, vložila bych ji. Mě ta síla toho česneku teda překvapila hodně. Ani nevím,jestli byl český :-)

Asi jsi měla slabý česnek :-P

Asi jsi měla slabý česnek :-P beztak čínský... :-)nám se sice vyloženě puchýře netvořily ale bylo to takové žluté nabobtnalé.

Vladi, zajímavý je, že klukům

Obrázek uživatele Veronika_473

Vladi,
zajímavý je, že klukům se kůže okolo bradavice nikdy nijak nepoškodila - vůbec mně nenapadlo, že by mohl mít někdo takovéhle problémy. Ale hlavně, že to nakonec zafungovalo.

kůži puchýře jsem odsřihla

Obrázek uživatele Vladkax

kůži puchýře jsem odsřihla (myslím, že už v pátek) a vypadá to, že je bradavice pryč. Za mě teda česnek super, příště ho použiju znovu, jen zacílím jen na tu bradavici, díky za detailní popis postupu!

"igelitová" náplast

Pod česnek je potřeba použít náplast ne látkovou ale takovou jakoby průhlednou lepící pásku aby to nepoleptalo právě zbytečně tu zdravou kůži kolem, prodává se to v lékárně - do té vystřihneš to kolečko jen kolem bradavice a na to dáš jen kousíček toho česneku z octa - jen na tu bradavici, pak jsem to upevnila normální náplastí bez polštářků a ještě jednou přelepila tou igelitovou - neprodyšnou aby se bradavice udusila. Po týdnu a cca 1-2 odstřihnutí horního puchýře byla pryč. Jo a ještě dost pomohlo, protože měla z ustřihávání toho puchýře strach jemně to obrušovat pemzou - tu odumřelou kůži - každý den před novou aplikací česneku. Pemzu samozřejmě potom vyhodit...Měla to na palci u nohy.

ten puchýř je neskutečně

Obrázek uživatele Vladkax

ten puchýř je neskutečně nateklej, myslím, že to holce bohatě stačí :-)

Delala jsem to tak, ze do

Obrázek uživatele LucieR

Delala jsem to tak, ze do naplasti jsem udelala kolecko a do toho maly tenky kousek cesneku a zase prelepit poradnym kusem. Ja bych to jeste pojistila jednou noci ☺

na té noze má teď puchýř jak

Obrázek uživatele Vladkax

na té noze má teď puchýř jak hrom. Bradavice je u kraje toho puchýře, ale tajně doufám, že po odpadnutí kůže to odpadne i s bradavicí. Bradavice má asi milimetr, puchýř centimetr. Hledím, jakou má ten česnek sílu....

pokud je takhle malá, tak je

Obrázek uživatele veruna

pokud je takhle malá, tak je česnek opravdu nesmysl ;-)

Imunita

Obrázek uživatele Spider17

Každé onemocnění a jeho průběh souvisí s imunitou. Malé děti bývají častěji nemocné, protože mají vzhledem k růstu a vývoji občas oslabenou imunitu. Papillomavirus, který bradavice šíří, se může dostat do krve. Pak záleží, jak se s ním popere imunitní systém. Někomu zmizí samy, někdo je má i několik let, jiný zase nosí virus v sobě, ale bradavice nemá žádné. Já bych to nějak nehrotila, měli jsme je snad všichni :-) Prostě nosit k bazénu žabky, dnes to není nic neobvyklého, a k léčbě využít alternativní medicínu...

Vlaštovičník

Obrázek uživatele Spider17

Už jsem to tu psala - ráno a večer mazat vlaštovičníkem, fakt pomáhá. Dcera měla u nehtu, 2x ji chirurgicky odstraňovali, vždy dorostla. Zničil ji až vlaštovičník. Ráno, když šla do školy, si ji cestou namazala a odpoledne, když šla z družiny, také. Mně je zmrazovali. Bolestivé, a stejně se vrátily. Jako dítěti mi je naši natírali jakýmsi leptacím přípravkem, ale bylo to dlouhodobé, pořád zalepovat náplastí, která mi stejně vadila na prstu. Nakonec jsem taky přešla na vlaštovičník a byl klid....

díky!

Obrázek uživatele Vladkax

díky!

přeposlala jsem ti to

Obrázek uživatele Lucka V.

přeposlala jsem ti to

jo jo, s česnekem končím, to

Obrázek uživatele Vladkax

jo jo, s česnekem končím, to jsem už pochopila :-)
Jani, taky prosím o ten kontakt. Díky!

Pro Lucku V.

Je v Holešovicích. Poslala jsem Ti odkaz na mail.
Jana

Na takovou bradavici bych

Obrázek uživatele Lucka V.

Na takovou bradavici bych česnek nedávala. Akorát jí to požere kůži okolo a bude to horší než puchýř z vypálení.
O laseru jsem taky nevěděla. Jano Se kde jste na tom byli? Abych věděla pro příště.

hm, má tu bradavici tak pidi,

Obrázek uživatele Vladkax

hm, má tu bradavici tak pidi, že nemám šanci umístit ten česnek jen na ni... a je zarovnaná s tou kůží, nic nevystupuje, nemám co odstřihnot

Vladi, malou po česneku

Obrázek uživatele veruna

Vladi, malou po česneku nebolelo vůbec nic. Tam je důležitý, aby se česnek nedostal mimo bradavici, to pak bolí... Jak jsem psala, my dávali denně česnek na noc a teď z jara, když jsem viděla vlaštovičník, jsem ho z nouze vyzkoušela. Ten jí teda pálil, dala jsem ho dvakrát a bradavici jsem zcela bezbolestně odstřihla... Jinak druhá dcera měla taky větší bradavici na dlani, tu jsme nijak neřešili, protože jí nebolela a teď když jsme léčili tu Amálky, tak mi Natálka ukazuje, že bysme to mohli vyzkoušet i na té její a ona byla pryč! Nechápu, taky jí tam měla cca rok a řekla bych větší a najednou beze stopy zmizí. Někde jsem četla, že jsou bradavice dost často spojeny i s psychikou.

hm, díky za info, netušila

Obrázek uživatele Vladkax

hm, díky za info, netušila jsem o laseru....
česnek je asi pěknej driák, holka dnes nemohla chodit, jak ji to bolelo :-( a to jsem jí ho dala teprve podruhé. Asi vyrazím někam k dr

Já jsem byla v Praze s dcerou

Já jsem byla v Praze s dcerou na ošetření bradavic laserem. Po dusíku říkala paní doktorka, že bude mít dcera puchýře a po laseru ne. Dusík se neplatí, laser ano.
Byli jsme tam celkem 4x. Poprvé jí ošetřila 3 bradavice, podruhé jí ošetřila dvě z nich, potřetí jí ostříhala zatvrdlou kůži a počtvrté konstatovala, že jsou bradavice pryč. Takže dvě opakování. Nicméně ani laser nemusí zafungovat hned. Dcera z ordinace odskotačila sama a po svých (před ní šel starší kluk a ten odpajdal po dusíku). Dcera je měla velké, nechtěla jsem, aby chodila po puchýřích. Sama sobě bych taky nenechala dělat zbytečně bolest, když bezbolestné ošetření stojí pár korun. Zákrok nebolí a ani potom jí to nebolelo.
Na kontroly jsem chodili přesně po čtrnácti dnech.

jo jo, zázraky se dějí :-) za

Obrázek uživatele Vladkax

jo jo, zázraky se dějí :-)
za mých mladých let, když jsem závodně tancovala, jsem měla posetou bradavicemi celou plochu příčné klenby. Nevím jak to popsat, ale celou tu plochu, která je nejvíc zatížená při stoji na špičkách. Na obou nohách. Věděla jsem, že když půjdu na kožní, tak mám od tréniků min na měsíc utrum a to jsem si nemohla dovolit. Bolelo to hrozně, furt jsem to sříhala, tím se to samozřejmě víc roznášelo, bylo to hrozný... po nějakém čase jsem tančit přestala, řešila jsem nějaké jiné věci ,na nohy zapomněla a ono tam nic nebylo.... že to byly bradavice, jsem měla potvrzené z vícero stran, furt jsem je lepila, abych to neroznesla.... no, ale nyní se mi u holky teda na zázrak čekat nechce :-)
od včerejška jsem pár článků přečetla, prý kdo má bradavice, tak je to signál o jeho špatné imunitě. Moc mě to teda nepotěšilo...

Vlaštovičník mi taky nikdy

Obrázek uživatele Veronika_473

Vlaštovičník mi taky nikdy nefungoval. Ten česnek jak jsem psala níže, žádná kombinace. Ale věřím, že to bude fungovat každýmu jinak.
Brácha měl bradavici v dlani, fakt obří. A máma ho vzala k jedné paní, prý "čarodějnici". Za čokoládu mu nad tím přejela rukou. Do tří dnů byla badavice pryč. Brácha nechápal, absolutně tomu nevěřil. Já taky ne, ale tu bradavici jsem viděla na vlastní oči. Stejně jako to, že tam pak nebyla....

Podle mě vlaštovičník nic

Obrázek uživatele Lucka V.

Podle mě vlaštovičník nic nezkazí a kdykoli jsem měla možnost ho namazat čerstvý tak jsem to udělala ale podle mě neléčí a jestli ano tak je to opravdu na dlouho. Pokud je bradavice zašlapaná tak bez dusíku to je na měsíce. Ten česnek leptá a je podle mě agrasivnější a bolestivější než dusík. Já měla bradavice na obou nohách jedna s dusíkem vyléčená do měsíce, druhá s česnekem silně poleptaná a v ráně bradavice krásně narostla. Asi je to individuální ale za mě česnek ani omylem

známých holka byla na dusíku

Obrázek uživatele Vladkax

známých holka byla na dusíku už několikrát, vždy se to vrátilo,navíc ve větším množství, takže mou důvěru to teda nemá :-)
Verčo, ten vlaštovičník jsi kombinovala s česnekem, nebo ten česnek vyřadila?

Za děti zkušenost nemám, ale

Obrázek uživatele KaterinaAd

Za děti zkušenost nemám, ale mne se udělalo "cosi" na maličku u nohy, nejdříve to bylo jen nepříjemné, pak už to došlo do stadia, ze jsem nemohla chvílemi chodit. Myslela jsem, ze je to otlak, trpím na ztvrdlou kůži, takže jsem se k doktorce styděla jít, ale pak už to neslo. Doktorka koukla, prý bradavice jak vyšitá, vypálila mi ji dusíkem s tím, ze za měsíc mam přijít jeste jednou, ze je hodně hluboká a asi nebude promrazena komplet, ze odumrelou část odstrihne a znovu spali. Ten den to bolelo jak čert, ale už druhy to bylo mnohem lepší a po měsíci po ni nebylo památky. Stačila jedna aplikace.
Takže po své zkušenosti bych se vykaslala na babske rady i drahé pripravky z lékárny, zasla ke kozarce na dusík a budete mít pokoj.

Čerstvě jsme se jí zbavili

Obrázek uživatele veruna

Čerstvě jsme se jí zbavili ;-). Dcera měla opravdu velikou a taky jí bolela. Zkoušela jsem kolodium na bradavice, to nám nepomohlo vůbec- dávala jsem podle návodu 2 kúry. Mojí mámě pomohl, takže proto jsme ho zkoušeli, asi to bude individuální. Pak jsem najela na česnek. Vždy jsem nejdřív bradavici oblepila náplastí, česnek trochu rozdrtila (zmáčkla nožem), aby tekla šťáva, přiložila na bradavici a zase přelepila náplastí. Vždy na noc. Tohle jsme dělali asi měsíc, možná déle. Taky nic moc, ale aspoň začaly lézt kořeny- ty černé tečky. V nouzi jsem vyzkoušela vlaštovičník, po vystřihání hrubé kůže jsem jí tam čerstvě utržený opravdu dost natlačila, teda řvala, jak to pálí, ale vydržela. Pak jsem to udělala ještě jednou a pak při vystřihávání hrubé kůže jsem vystřihávala a vystřihávala, až odpadla úplně celá. Bradavici měla nejméně půl roku a fakt velikou. Nevím, jestli zabrala ta kombinace či co, ale nám tohle prostě zabralo :-)

holka má malou tečku, tak

Obrázek uživatele Vladkax

holka má malou tečku, tak snad to bude rychle venku. V noci jsem jí tam už lepila česnek :-)

my chodili na vypalovani,

my chodili na vypalovani, takze s alternativou moc neporadim...jen nenechat dlouho, pomerne rychle to roste ! Cim vetsi, hlubsi, tim se hure zbavuje ..

Lucko, moc díky, už je mi to

Obrázek uživatele Vladkax

Lucko, moc díky, už je mi to jasný. Zítra naložím česnek :-)

No je to dost zmatený, to ty

Obrázek uživatele LucieR

No je to dost zmatený, to ty rychlosti :D
Takže doktor už nezasahoval, já v té poslední fázi začala mít pochyby, jestli jsem vůbec léčila bradavici. Momentálně se nemůžeme shodnout, jak dlouho jsme tu bradavici řešili. 2-3 měsíce zhruba, zkoušela jsem všechno možné od vlaštovičníku, přes náplasti, po tinktury. Česnek to měl vyřešený nejpozději za měsíc, ale bradavice už byla načatá. Například ten Vlaštovičník jí pouze obarvil :)
Vlastně pro jistotu mi dal recept na nějaká antivirotika, ale měla jsem vydržet, pak jsme jeli na dovču a tam to odpadlo.

Lucko, úplně tomu nerozumím

Obrázek uživatele Vladkax

Lucko, úplně tomu nerozumím :-) ten česnek zabral nebo dr musel ještě nějak zakročit? Jak dlouho jsi ten česnek na to dávala?

Vlaštovičník je na nic.

Obrázek uživatele LucieR

Vlaštovičník je na nic. Česnek ujde, já plátky ještě louhovala v octu. Bradavice začala vypadat děsivě, nakonec jsem jí vzala k doktorovi, prý jsem jí dala pěkně za uši. Kolem se srazila krev, vypadalo to jak štěnice. Měla jsem jí nechat být na nechat holku běhat bosou, což bylo na léto v pohodě. Bradavice vyschla a mechanickou námahou odpadla. Citlivé to trochu bylo.

ahojte, obnovuji diskuzi,

Obrázek uživatele Vladkax

ahojte, obnovuji diskuzi, holka už ji má na plosce taky.... Verčo, za jak dlouho to bylo tím česnekem pryč?
Bolí ta bradavice? Přišla s tím těsně před spaním, tak jsem ji zahnala do postele, že to budeme řešit od zítřka, ukazovala mi to při špatném světle a jak jsem to pomačkávala, tak vřískala, že ji to bolí.... je to možné? zítra to prohlídnu pořádně na světle
Tak mě napadlo, že bych kombinovala vlaštovičník s tím česnekem. Česnek na noc, vlaštovičník během dne. Minulý týden jsem holkám zaplatila týdenní pobyt s plaváním. V srpnu, do té doby se toho musíme zbavit.

nám se taky likvidace nedaří,

Obrázek uživatele Tomáš D

nám se taky likvidace nedaří, už s tím bojujeme od jara.

-

To je zvláštní, nám stačí namazat párkrát kollodiem a je pryč. Zrovna nedávno jsme takhle zlikdivodali synovi na chodidle. Namazala jsem jí fakt snad třikrát, pořád na to zapomínám, a je pryč. Asi máte nějaké odolné potvory :)

Ahoj, obnovuji diskusi. Jak

Ahoj,
obnovuji diskusi. Jak pokračujete? Co pomohlo???

Z bazénu jsem chytla bradavici na prst, nejdříve jsem mazala kolodium forte a když se zdálo, že půjde vyloupnout, tak jsem to zkusila, ale 2x neuspěšně, vždy mi tekla krev a zůstal jeden černý vlásek.
asi se to rozneslo, do prasklinek v patě se mi asi začínají dělat, jak je pata prasklá, tak to bolí. Mám vidět ¨pár černých tečiček, asi zajdu k dr, ale i tak, hledám radu. Díky.