Skip to main content

Fotky pokojíčku pro dvojčátka - holky

Přidávám fotky sem, abych nemusela jednotlivě posílat:-) Pokojík jsem plánovala poměrně dlouho, nechtěla jsem velkou šatní skříň protože pokojík je jakoby úzký a vysoká skříň tam fakt moc nevypadala. Rozměry pokojíčku jsou 3,3m x 6,9m, na dvou stranách jsou šikminy - na jedné z nich po celé délce, dveře jsou zhruba uprostřed té jedné dlouhé zdi. Na spaní jsem chtěla pro každou aspoň trochu "soukromí" proto jsou mezi postelama ty šuplíky - časem se ukázaly jako "výborná" průlezka, takže ne jen palandy jsou z hlediska bezpečnosti hrozbou, naše dvě "veverky" lezou (teď už mě to nechává celkem klidnou) a hlavně lezly, pokojík dostaly k 1. narozeninám, úplně všude, dokonce jsem jedné lovila nohu z otvoru na šňůru od lampičky, který je právě na tech šuplíkách mezi postelama... Na fotkách je pokojík ještě bez matrací a čerstvě hotovej, tak je takovej "nezabydlenej", křeslo tam tehdy jaksi zbylo, už tam není a holky mají u stolu rostoucí židle. Díky rozměrům a umístění oken (vždy je něco proti světlu)se špatně fotí, ale snad si to nějak poskládáte:-) Fotky jsou poskládané směrem od dveří doleva, naproti a pak vpravo. Zuzka

šatní skříň

skříň na oblečení je vlevo za dveřma (ta první fotka, uprostřed šuplíky) má rozměry 250cm x 130cm x 60cm a každá holčička mí 1m s policema (4 police) a 1m na věšení a k tomu 2 šuplíky...no teda tak jsem si to myslela, ale prozatím je to vše jakýsi pomíchaný:-) Ty sezóní věci máme buď v druhé řadě na těch policích, v první řadě jsou věci, co se aktuálně nosí a taky dávám nějaké věci do krabic (ty teda máme v jiným pokoji) - ty vyloženě letní na zimu a naopak. Myslím, že prostorově by to snad mělo stačit, ale uvidíme:-) tu "klasickou" vysokou šatní skříň jsem tam prostě nechtěla...

Moc hezké,

Obrázek uživatele LadaVac

já hračky třídím.Něco nosím k doktorce,něco k nám do práce,aby si děti klientů mohly hrát a nenudili se,když rodiče něco vyřizují,zničené vyhodím a ty hodně pěkné nebo hry už kupím do krabice na půdu pro svoje vnoučata:)

Šatní skříň

Pokojík je moc hezký. Jak jste ale řešili šatní skříň? My ji budeme muset přeci jen do pokojíku "narvat", i když se hrozně zmenší prostor.

Nepotřebné hračky

Nepotřebné hračky a oblečení na donošení vozíme do místního azyláku. Posílám tam i svoje oblečení.

Ty malý blbiny třeba z kinder

Obrázek uživatele Radunka

Ty malý blbiny třeba z kinder vajíček apod bych klidně dala k zubaři nebo pediatrovi, ať to rozdává místo obrázků nebo prstýnků...

ahoj, já jsem na fcb našla

ahoj,
já jsem na fcb našla skupinu naděje pro tebe a ty sbírájí hračky a těmi potěší onkologické malé pacienty v nemocnicích, už tu mám také připravenou krabici a jsem ráda, že hračky ještě někoho potěší, vyhodit je mi to líto a inzeráty ... prosím darujte... již jsem jednou naletěla, tak nemám v ně důvěru:-((

Ahoj, větší hračky odnáším a

Ahoj, větší hračky odnáším a vyměňuji, máme málo místa, hodně hraček je i v obyváku.
Plyšáky a např. nepotřebné kinder a pod . bych darovala do nemocnice, dávají je nemocným dětem a děti potěší. My vždy něco dostali, třeba i samolepku, kartičku atd.
Takovýto od vietnamců vyhazuji nenápadně do koše, protože neznám nikoho koho by potěšilo nebo se mi zdá nezdravé, pěkné kvalitní hračky darujeme kamarádům a podobně, drobné a plyšáky do nemocnice.

Hračky je možné dávat do těch

Hračky je možné dávat do těch kontejnerů na oděvy - typu charita Broumov, Potex atd. Na ty "neplyšákové" hračky bych se zeptala třeba ve školce, jestli je nechtějí.

Holky,

Obrázek uživatele jarnem

co vlastně děláte s hračkami, které už děti nebaví? Máme doma snad 100 plyšáků (hrají si tak s 5 oblíbenými), plno panenek (od prďavých až po velké), krabici zvířátek (se kterými si už nehrají).... mám už ve sklepě dvě velké krabice plyšáků a takových těch miminkovských hraček... ale nechce se mi to nechávat v tom sklepě pořád. Co s tím? Prodávat to nechci, nemám čas to fotit a dávat na net. Uchovávat pro vnoučata je to asi taky blbost, kdyby to byly nějaké hodnotné hračky (lego, vláčkodráha apod.) ale takové kraviny, které nakupují babičky a dědečkové, tetičky a strýčkové, které baví děti tak týden.... co s tím? Ve sklepě nám to taky zabírá místo... nehledě na to, že holky půjdou v září do školy a pokojíček se bude muset tomu přizpůsobit více, tzn. spousta hraček půjde zase pryč...

PS: velké hračky (kočárky, auta, hrací stolečky) ukládám v chodbě na skříně..chvíli to tam je, ale pak to zase chtějí, takže to je různě po chodbě či v pokojíku. Ale mají extrémně malý pokojík na hraní, takže to stejně lifrují na chodbu.

:-)

Stůl zatím problém není, rozměry přesně nevím, můžu změřit - tipuju cca 230cm (ale ještě nejsme školáci, no a na ničí bordel se vymlouvají naprosto kdekoliv...), spíš pořád řešíme to osvětlení nad ním, za denního světla není díky střešním oknům problém, ale teď v zimě, když je tma brzy tma to problém je...:-( koupili jsme jim LED lampičky a není to ono, měly by být výš a toho světla není podle mě úplně dost, svítí opravdu jen na ten papír na který píšou a to si myslím, že není úplně ideální....líbila by se mi LED lišta nad stolem, ale kam li úmístit, když tam jsou ty okna...takže zkusíme nějaký lepší lampičky a nebo holt LED lišty vždy zleva (jsou obě pravačky) každého střešního okna...i když nevím jak by to vypadalo...ale funkční by to snad bylo.

Niko, tak přesně s těma samejma hračkama máme taky problém....zkusím nafotit"zabydlený" pokojík...až se tedy někdy dostaneme domů za světla....:-( Dřevěný domeček pro panenky je místo toho křesla, kočárky a skákací koníci jsou naskládaný mezi stolem a skříní, ale ta pak nejde otvírat, sice to není skříň, kam potřebujeme každý den, ale i tak, kuchyňka je teď v prostoru od okna směrem do středu pokoje, no a roztažená autodráha a psací tabule jsou v jiným pokoji...:-( taky mě ty velký hračky neba....jo a vlastně ještě část hraček a jejich věcí je v té "šuplíkové" polici z Ikei dole v obýváku, protože tam si taky hrají...taže je děcák prakticky po celým domě:-(

Niko, já zatím ty velké

Niko, já zatím ty velké hračky dávám do toho spodního šuplíku, který je vysoký asi 60 cm a hluboký na šíři postele, takže cca 90, takže se tam toho vleze dost :-)
Ale do budoucna by to mělo být na peřiny, aby je kluci neměli na postelích. Ale zatím tam schovávám právě ten velký bordel :-)
Renata.

Jarnem

Obrázek uživatele Lucka V.

Nic dramatického. Jen jsou bordeláři, navíc mají odlišné úkoly protože jsou rozdělelní. Míchají si sešity a bordel není ničí :)
Dva stoly by byly lepší ale nelze mít vše ideální :)

Ještě dotaz. My máme největší

Obrázek uživatele Nika1

Ještě dotaz. My máme největší problém kam dát v pokojíku takové věci jako kočárky, velká auta, kadeřnický stolek pro holčičky, pokojíček pro větší panenky, montovací stolek pro kluky, obchod atd. Je teda fakt, že 3/4 jednoho pokoje zabere vláčkodráha a lego, ale takové ty velké hračky mi pořád někde překáží. Kde to máte schované? Ani v jednom pokojíku nic takového nebylo vidět.

Lucko,

Obrázek uživatele jarnem

co je za problém se společným stolem? U nás to asi budeme muset také řešit jedním dlouhým stolem (kvůli místu).

Moc hezký, říkala jsem si, že

Obrázek uživatele Nika1

Moc hezký, říkala jsem si, že tam jsou ještě vajíčka.

Pěkné, to mají jeden stul

Obrázek uživatele Lucka V.

Pěkné, to mají jeden stul dohromady? Jak je velký?

Naši mají společný stul - 2.5 m, oddělené plochy pořadačema ale s nástupem do školy se to ukázalo jako ne moc dobré.