Skip to main content

Svačinky ve školce.

Posted in

Zdravím a mám takový dotaz zda a jak mám řešit s paní učitelkou ve školce takový problém skrz svačinky.Mám páreček skoro 6 let-dcerka je od mala nejedlík(spíše vybíravá.-)a chlapeček zase hodně jí,ale spíše polévky a hlavní jídla.No a problém nastal ve školce kde ho jedna paní učitelka nutí jíst svačinky na které mají převážně pomazánkové máslo,samé pomazánky různých druhů a máslo.Proti jídelníčku nic nemám opravdu se snaží a vaří zdravě,ale ty pomazánky malej prostě nejí a nechce.Doma ho nenutím.Jenže ve školce učitelka na něho docela podle mě tlačí a stále nutí aby to jedl a Davídek už je s toho docela špatný a nechce tam chodit.Jak to mám učitelci říct,aby to nepochopila ve zlém?Nerada bych byla za matku,která oroduje za syna.-)Mám si s ní promluvit či to zatím nechat být?Děkuji za odpovědi.Petra

Děkuji dnes si s učitelkou

Děkuji dnes si s učitelkou promluvím nebo jsem za malého sama zoufalá,no dříve jin normálně nechávala suché pečivo na stole a kdo chtěl namazal si kdo ne tak suché,proč to ted´začala řešit a nutit do jídla nechápu a včera už jsem se vztekla nebo Davča mi řekl,že si nemohl jít přidat oběd nebo mu učitelka řekla že nejí svačinu-chudák obědy a teplé jídla sní za dva.

Tohle lze určitě vyřešit v

Obrázek uživatele LucieR

Tohle lze určitě vyřešit v pohodě. Ale mě nepřijde blbý orodovat, tj. bránit své dítě, alespoň do určitého věku a alespoň v těchto ústavech. Dítě si je hodně brzy vědomo, že učitelky tam mají bezvýhradnou moc a že samo nemá žádnou šanci. Rodič je jediný, kdo mu může pomoci.

-

Naše děti ty pomazánky taky nejí. Syn celkově nemusí pečivo, dcera ho má ráda, ale ne namazané. Takže sní kousíček, suché by snědla celý krajíc, u nás ve školce to nikdo neřeší. Děti si nestěžují, že by měly hlad, takže to i já nechávám být. Jinak bych učitelkám klidně řekla, ať jim dávají pečivo suché.

Souhlasím s Janou, ríct to

Souhlasím s Janou, ríct to uprimne v klidu. Nasi taky nejedli, mají tam neustale pomazanku s chlebem, fakt nic jineho a jeden z kluku chleba vubec nejí, druhy jen obcas. Ted svacinu nosíme, ale je to spec. trída, takze nam to umoznili.
Betka

Kluci - taky nejedlíci to

Obrázek uživatele Veronika_473

Kluci - taky nejedlíci to vyřešili tak, že poprosili učitelky, aby jim tu pomazánku z chleba seškrábla a oni to jedli pak skoro suchý. Spokojenost byla na všech stranách. Co se týče obědů, učitelky je vedly k tomu, aby jídlo aspoň ochutnali. Když jim to nejelo, nikdo je do jídla nenutil.

neorodovala bych

Obrázek uživatele Janact

Proste bych ucitelce rekla,ze si nepreji aby maleho nutila do jidla! Protoze mu znechucuje nejen jidlo,ale dochazku do skoly.
Z mych zkusenosti je treba rict jasne co a jak si preji. A udelala bych to hned. Slusne, v dobrem ,ale jasne.

:-)

J.