Skip to main content

Ahojky, manžel mi pořídil sušičku Beko (na 7kg) abych nemusela tolik žehlit. Něco musím dělat špatně, protože většinu prádla (trička a kalhoty) musím stejně žehlit a přitom dávám program, který má být rovnou na ramínko. Jaké jsou vaše zkušenosti? Jak perete (otáčky?).
Díky
Hanka

Zdímám na 1200 otáček a je

Zdímám na 1200 otáček a je nutné to vyndat hned jakmile to dojede. Musí to být ještě teplé a nesmí to zůstat v sušičce stát. Pak stačí jen košile nebo trička dát na ramínko a je to v pohodě. Manželovo košile a trička žehlím jen, když to nechám v sušičce dýl a už se to zmačká. Jinak trička kluků jen složím - jsou mírně zvlněná, ale když to dám dospod tak to nálož ostatních triček vyrovná :)
Doporučuji zbytečně do praní nedávat aviváž, ani moc nepoužívat avivážové kapesníky určené pro sušičky. Ono to tu sušičku neuvěřitelně zanáší a kamarádce asi díky tomu zatuchá prádlo. Já aviváž extra vůbec nepoužívám. Ručníky jsou ze sušičky měkké i tak.

-

Suším naprosto všechno, na štítky nekoukám. Žehlím jednou za dva měsíce, máme pár kousků, které se přežehlit musí, ale jde tak o deset pro celou rodinu. Hlavní fígle: sušička nesmí být přeplněná, vyndavat musíš hned po skončení programu, hned skládat, ještě když je prádlo teplé. Nezdržuju se spodním prádlem, to naházím na hromádku, složím oblečení a pak teprve spoďáry a ponožky.

Peru na 1000 otáček, více

Obrázek uživatele jarnem

Peru na 1000 otáček, více pračka nemá. Nicméně, pokud bych měla 1200 prala bych na ně, pak je rychleji usušeno. Kromě manželových košil, riflí a mých pěkných halenek suším vše. Naučila jsem se kupovat věci se štítkem, kde je uvedeno, že je množné sušit v sušičce. Vytahuji hned po skončení programu, rukou užehlím a nechám v komínku doschnout. Jak od žehličky to není, ale to mi až tak nevadí. Zpočátku trička byly taky děs, ale vždy to byly nevhodné do sušičky. Už jsem je vyměnila. :-)

pračka musí ždímat max na

Obrázek uživatele Vladkax

pračka musí ždímat max na 1200 otáček. A trochu zmačkané je to vždy. Za tepla poskládané a vložené dospod komínku ve skříni se to prádlo "dožehlí". Já ale stejně žehlím, ledabyle jen přední stranu. Prádlo je měkčí, mez žmolků, nadýchané a hlavně nemusím nic věšet

Ahoj, nevím, jak hodně to máš

Obrázek uživatele Sabina

Ahoj, nevím, jak hodně to máš zmačkaný, ale jako po žehlení prádlo ze sušičky podle mě nikdy nebude. Když se vytáhne teplý, tak se dá ještě vyhladit rukama při skládání.
Suším většinou na nejvyšší výkon, otáčky tam uvedeny nejsou.
Žehlím jen manželovy košile.