Skip to main content

tančící létajicí víla + další dárky

Posted in

ahoj, máte někdo zkušenosti s létajicí tančící vílou http://hrackyzadobrekacky.cz/hracky-pro-holky/tancici-letajici-vila-flyi...?

Dcery se do ní zamilovaly a nevím, jestli to není nějaký kšunt.

Co kupujete k vánocům pro 5,5 letá slečny? Májí napsanou tu vílu, princeznovské šaty až na zem + střevíčky. Chtěli bychom nějakou hru a dále nás budou bombardovat babičky, co jim koupit, budu ráda za každý tip.

Nemáte náhodou nějakého toho štěkacího chodicího pejska, který je dobrý?

díky

díky za odpovědi

Hanka

Asi už máte dárky nakoupeny,

Obrázek uživatele jarnem

Asi už máte dárky nakoupeny, nebo vyhlídnuty... můžete se podělit, co jste teda koupili nebo plánujete koupit?
Ještě mi pořád něco zbývá.... tak jeden dárek pro každou. Zbytek se nějak rozprostřel po babičkách a nám zbyl doma jeden dárek, co si přejí a zbytek překvapení. Snažím se sondovat co by se jim ještě líbilo, co by si přáli, ale mluví stále o tom, co už napsaly Ježíškovi a to už máme. Ještě něco bych jim ale chtěla koupit...

přemýšlím o nějaké panence typu Barbie, Sofie. Líbí se mi ta Nancy, ale je šíleně drahá. Holkám by se určitě nějaká nová penanka - modelka líbila a měly by z ní radost. Ale zase nechci, aby stála více jak 500 Kč a pokud, tak to musí fakt stát za to.
Nemáte někdo tip na něco pěkného, třeba i většího jako je ta Nancy?

Ono to vypadá jako moc dárků,

Obrázek uživatele jarnem

ale vpodstatě mají u babiček dva ( to co si přejí ) plus nějakou drobnost nebo potřebnost- kluk dostane např. povlečení na velkou postel. Zbývající 3 - 4 mají doma. Plus to co potřebují, např. plavky.

Taky málo

Obrázek uživatele Lucka V.

Dáváme taky málo dárků. My dospělí jak kdy a někdy nic a děti jeden velký ( většinou krabice s legem ) a pak knihy a hry. Klukům je 11 a 8 let.

Tučňáky na ledu máme od

Tučňáky na ledu máme od loňska (holkám bylo 8) a tedy dost složité. Příhodnější mě přijde schovej a najdi safari
http://hlavolamy.heureka.cz/mindok-smart-schovej-a-najdi-safari_2/
je to taky složité, ale děti na řešení spíš přijdou

Nebo pak super je hra dobble (pro různé věkové skupiny)
http://stolni-hry.heureka.cz/adc-blackfire-dobble-rodinna-hra/

Dále doporučím hádej kdo extra
http://stolni-hry.heureka.cz/hasbro-hadej-kdo-extra-elektronicka-pro-2-h...
pro dvojky super :-)

Hýbací hračky se holkám taky líbí, ale cenově mě to odrazuje a zatím se bez toho obešly. Takže kokrétně nic nedoporučím. Neteř dostala ke druhým narozeninám furreal pejska a myslím, že to u nich chytá prach. Je na to malá. O rok starší dcera kamarádky dostala kočku http://plysaci.heureka.cz/frf-kocicka-daisy/(a to kočky šíleně miluje) tak to bylo v kurzu ze začátku a teď taky pracholapač.

Asi bych to vyřešila jako jarnem a koupila levnější "náhražku". Např: http://interaktivni-hracky.heureka.cz/hasbro-furreal-friends-interaktivn...

Hlavně se jim líbí vše co je v reklamě páč tam to vypadá vůbec super. V reálu pak je to jinak.

Takže z dopisu ježíškovi to vždycky nějak vyredukuji.

Taky jsem už zastáncem "nadělování" peněz. Přes rok je výdajů až až...

Kluci minule Vanoce dostali 1

Kluci minule Vanoce dostali 1 darek, od prarodicu taky 1 a meli ohromnou radost. My, dospelí uz 3. rok darky nekupujem, kdyz nekdo neco potrebuje anebo po necem touzí, tak to koupíme behem roku. Volno pres svatky si uzívame bez stresu, natlaku, dohadovaní, proste jsme spolu v klidu. Okolí to vníma jako strasny "hrích", hlavne "chudaci deti!"... Aj takto to jde. ;)

Ladi,

vážně dostali každý doma jen tři dárky?to myslíš včetně drobností? prostě 3dárky a nic víc? Víš já mám taky pocit, že jak je těch dárků moc, tak se pro nic tolik nenadchnou nebo jak to říct.Třeba loni říkal náš táta že bylo jakoby nejmíň "juchání" co k nám na vánoce chodí.
PS.dva lyžáky platím už letos+výbavu na lyže-fakt "hustý" :-))

My loni koupili panenku

Obrázek uživatele LadaVac

Mariposu s křídly,což byl taky děsný hit.Dceři bylo 7 let.Jsou to sice krásné panenky,ale opravdu na klasické hraní to není,spíš na vystavení.Vendy si s ní tedy hraje,ale křídla dostávají zabrat,takže v 5,5 letech bych se bála,že 800,- kč bude do měsíce v kýblu.
U nás je to to samé,dárky od nás a ptají se babičky,co mají koupit.Mívali jsme vánoce,že měli 3-4 dárky u nás,pak to samé u jedné,pak u druhé babčky.Ale s manželem nás štvalo,že mají kupu dárků a ani si toho neváží.Takže jsme tomu udělali přítrž.Doma mají tři dárky,u babičke po jednom.Pokud babičky chtějí dát něco víc,jsme dohodnuti na penězích a já jim ukládám.Myslím,že až začnu platit dva lyžáky,dvoje plavání,výlety,budu ráda,když bude kam sáhnout.Loni,co jsme to zavedli jsem měli poprvé pocit,že děti z těch tří dárků měli fakt radost a vyhráli si celý večer.
Dáváme i oblečení,taky první kosmetiku,to byla dcera nadšená,pak má ráda tvořící hračky hodně toho je na stránkách www.vytvarnehracky.cz ,pak lego friends i nějakou knížku.

Hanko,

Obrázek uživatele jarnem

máme stejně staré holčičky :-) plus já ještě dvouletého kluka. Zrovna včera jsme psali dopis Ježíškovi, takže ti můžu skvěle poradit. Nicméně tipy mám už pár měsíců a jen je upravuji, případně upozorňuji holky na to, co by se jim mohlo líbit.
Holkám se ta víla také hrozně líbila - viděly ji v reklamě v TV, ale pak já ji viděla naživo a trochu bych se obávala, že bude hned zničená. Přijde mi to hodně peněz, je to sice krásné, ale já bych to kupovala holkám až tak v těch 10- 12 letech, teď mi přijde, že by fakt bylo zničené. Ony si sice dokážou hrát pěkně, ale podle mne to není pro tak malé holky. Chytá se to uchopením lýtek té víly a nevím, jak by to zvládly, párkrát by to spadlo a 800 Kč je fuč. Teda nevím, jak jsou na tom tvé holčičky s životností hraček, usuzuji jen podle svých zkušeností.
Já je teda pomalu polehoučku překecala na motýlí deník (mají v dráčiku), tam také vyletí víla z deníku, když se zatáhne za šňůrku. Asi to nebude tak efektní jak ta tančící víla, ale jim to stačí. Už koupila babička. V dračíku mají ještě jendu tancující létající vílu, ta stojí 369,- je to snad stejný princip jako ta tvoje, ale není tak pěkná a mě přijde i méně zničitelná. Každopádně mé holky si měly vybrat deník nebo vílu a vybrali si Motýlí deník.

Dále teda si přejí Robovílu (jestli si pamatuješ na roborybu, tak je to podobné, jen je to víla s ocasem, taky to plave ve vaně), je v Dračíku také.
Pak chtějí česací hlavu - což mi přijde praktické, aby se naučily copánky apod. Příští rok půjdou do školy a tak se budou muset česat samy (já je vypravovat nebudu, bude manžel, ale ten bude muset zvládnout malého a pochybuji, že ještě bude holky ráno česat). A holky rády nosí culíky, ale ještě to neumí.
Dále si přejí šperkovnici na prstýnky a takové ty drobnosti.

Přejí si i nějakého toho pejska - chodícího, štěkacího apod. Samozřejmě se jim líbí ty hrozně drahé od Hasbra. Ale po mém zvažování nic takového kupovat nebudu.
Za prvé, holky jsou spíše panenkové, takže by je to bavilo chvíli a pak by to leželo a popravdě 1200 a více je šíleně moc peněz. A u takové hračky bych musela kupovat 3x, protože i malému se takové pohybující zvířátka líbí. Je pravda, že ty kočičky a pejsci jsou sice hezcí, ale podle mne jsou předražené.
Já teda nakonec vybrala pro všechny tři levnější varianty - pejsky - štěkají, chodí, vrtí ocáskem, hýbají hlavičkou, takže funkcemi srovnatelné, a cenou do 350 Kč, malému dokonce pejska do 200 Kč. Jsou na vodítku. Jedna holka budeme mít růžového, druhá bílého a kluk jakéhosi Žeryka.
http://www.maxikovy-hracky.cz/katalog/plysove-hracky/pejsek-sisi
http://www.hracky-4kids.cz/pejsek-kiki-32k1408.html
http://www.funkids.cz/cz/menu/19/neprehlednete/akce-a-vyprodej/clanek-46...

Holkám jsem ještě koupila kreslící projektor - jedné s barbií a jedné s Little pet schop. Rády kreslí a hlavně jedna má tupozrakost, takže je to pro ni super.
Pošlu odkaz - cena taky podle mne fajn. Obrázky se podle mne dají mezi sebou měnit.
http://www.maxikovy-hracky.cz/katalog/vytvarne-a-naucne/lexibook-kreslic...
Ten Little pet schop už tam v nebídce nemají, ale byl za stejnou cenu.

Dále si holky přejí Tučňáky na ledě a po zdejší diskusi budu ještě kupovat hru Veselá farma. Jsou to obě logické hry, které můžou hrát každá sama.

Pak máme už nějakou dobu koupené v akci Lego Friends.

To je asi vše. Ještě zvažuji nějakou Tutu sukýnku, plavky, knížku. Ale to jen zvažuji. Hlavní dárky mám vymyšlené a nekupuji je jen já, ale rozdělím je i babičkám.

Jo a klukovi jsem koupila auto na dálkové ovládání Chicco (někdo tady dával odkaz), jako dárek k předpatnému Sluníčko jsme dostali 2 x vláčkodráhu od Maxim, takže to dostane on, jen dokoupím tunel, most, plus nějaké koleje. Pak dostane toho pejska (jinak by byl řev, že holky mají a on ne) a ještě autodráhu od Wadera ke své garáži. Plus nějaké drobnosti, které mě ještě napadnou.

Tak snad jsem pomohla a inspirovala.

tý jo, co oni dneska

Obrázek uživatele Vladkax

tý jo, co oni dneska nevymyslí! Zajímalo by mne, jak se ta panenka v tom vzduchu chytne :-)
jinak u nás mají doma chodící mňoukací kočky, docela si s tím vyhráli, ale pro mou nervovou soustavu to bylo mnohdy přespříliš :-)