Skip to main content
Obrázek uživatele Nika1

byste vymalovali učebnu. Podlaha je světle hnědá, cca na 1/3 bude koberec ( barvu ještě nevím) ale mám představu, že na něm budou čísla, písmena, světadíly nebo vesmír, na stěnách bude namalovaná barevná abeceda, čísla.V učebně budou psací stoly,lampičky ke každému stolu a poličky na knížky. Lustr bude písmenkový - písmenka jsou řervená, žlutá, zelená a tmavě fialová. Stejná bude lampička na zdi nad kobercem. Na koberci bude něco na sezení. Jen nějaké bobky. Nevím jakou barvou vymalovat zdi aby to nebyla rušivá barva. Máte někdo nějaký tip? A máte někdo nějaký tip na malé přemístitelné bobky na sezení? Děkuji za nápady.

Mám to jako Vlaďka. Bílá by

Obrázek uživatele LucieR

Mám to jako Vlaďka. Bílá by pro mě byla určitě vítěz, max. na nějakou stěnu lehkou šedomodrou, šedozelenou, ale slabý odstín, nebo nějakou tapetu, ale s lehkým vzorem (jednobarevné širší pruhy světlé barvy).
Ještě jsem přemýšlela, možná je to blbost i z praktického hlediska, i kvůli prostoru, ale co zkusit udělat stoly uprostřed místnosti, srazit je všechny k sobě a naproti sobě. Nad stoly pořádné světlo, spíš funkční než designové. Nebyl by pak problém s topením a některé věci by děti mohly mít společné (kelímky na tužky), čímž by se trochu ušetřil prostor na stolech. Nebo je to nesmysl?

koberec bych dala

Obrázek uživatele Vladkax

koberec bych dala jednobarevný (favoritem je pro mne zelená v barvě trávy) , stěny bych nechala bílé, popř jednu (max dvě) natřela studenou barvou. Nebarvit stěnu s oknem, opticky to zmenšuje. Kdysi nás učili, že interier pro studium nemá mít rušivé elementy a nemá se v něm vyskytovat červená. Studovna se nemá zaměňovat s hernou. čím víc strohé bude trvalé zařízení (nábytek, výmalba, koberce) tím víc a nápaditěji lze interier dorvořit dočasnou výzdobou (výkresy, výtvory, mapy, potahy)

a v té chodbě

ho nechcete, že tam vám tam nesedí designově a nebo kvůli místu? Kdyby bylo místo, tak by se dal v té chodbě "zakomponovat" do nějaké vestavné skříně....
Taky máme kola a koloběžky v garáži, ale to vytahování kolem auta...no ale relativně se to dá, ale horší je to s tím ostatním...spacáky máme všechny u holek v peříňáku (ale tam by chtěly ty peřiny), lyžáky a brusle v e skříni v šatně, no a lyže máme v ložnici pod postelí...:-( Na jaře a létě jsem hrdinka a klidně bych se vzdala auta v garáži (i když v těch vedrech vychlazený auto taky šlo), ale teď jak začalo škrabání asi raději zkousnu ty lyže pod postelí....:-) Zuzka

Pod jedněma schodama máme

Obrázek uživatele Nika1

Pod jedněma schodama máme komoru a tam se bohužel nevejde. Druhé schody budou v koupelně, to je mi hloupý. Jinak žádné nemáme. V obýváku bude kuchyňský kout a ten je plný. Problém je, že se mrazák otvírá nahoru a potřebuješ do něho vidět, jinak by se do kuchyškého koutu vešel.
Na spacáky Ríša udělal velký úložný prostor, lezení máme na stěně, kola a loď v garáži, takže to máme vyřešený zase my :)

pultovy mrazak

je dobrý oříšek....co prostor pod schody, tam už máte plno? My máme tento prostor dost využity,akorát bych jich v domě potřebovala víc:-) u nás je zase problém kam se sportovnima potrebama- kola, kolobezky holek, běžky, miliontery lyže, snowboard, ke všemu lyžáky, brusle a pak ještě věci na kempovani....je toho prostě moc sanky a boby můžou být na půdě, ale zbytek ne,tak to máme tak po ruznu, ale štve mě to, furt něco preskladavat....:-(

:D :D nás to všechno čeká.

Obrázek uživatele Nika1

:D :D nás to všechno čeká. Dvě místnosti, kde budou mít dvojčata hračky moc řešit nebudeme. Necháme starý nábytek s poličkama na hračky. V jedné místnosti bude postavené lego a vláčkodráha a skříňky s poličkama na auta a garáže. V druhé budou panenky, kočárky, kuchyňka, prostě všechno pro panenky a holčičky. Pokoj nejstarších dětí chci trochu vylepšít jen že ho vymalujeme a vystěhujeme oblečení dvojčat a starý stůl a dáme jen konferenční. Čeká nás vymyslet obývá s kuchyňským koutem, obě ložnice, ta učebna a chodby. Zatím vůbec netušíme kam dáme pultový mrazák.Chtěli bychom ho dát z chodby pryč, ale nikam se nám nevejde.

to netuším

my nejdřív koupili lampicky....takže bude oboje:-) dejte ty LED pásky a uvidíte, lampicky můžete dokoupit kdykoliv... Dala bych ty stěny kam by přišly stoly těma dvěma vybranyma světle pastelovyma barvama, na to případně nějaký ty písmena a prostor od okna ke zdi bych vyuzíla vždy na knihovnu a pod okno můžete dat nějaký sedací polštáře a pidičtenářský koutek by tam vešel:-) ale každopádně bych dala do "ucebny" plnohodnotný prac.místa a pak doladovala zbytek. Ty jo se mě, že "zarizujete" já bych furt něco vymyslela, ale už nám došly pokoje:-)

Martinka je obouruč, ale psát

Obrázek uživatele Nika1

Martinka je obouruč, ale psát bude asi pravou. Jinak jsou všichni praváci. Ty stoly, jak navrhuješ by šli dát. Vyšli by i levněji. Každý dvojstůl by byl 2,6m. To by pro dva mělo stačit. Nad každým stolem by byla po celé délce police a pod ní led pásky. Přišli by o čtecí koutek, od konce stolu ke zdi zbývá 1,2m. Něco malého by mohlo být pod oknem, ale myslím, že tím, že mají k dispozici další dvě místnosti na hraní, čtení atd., tak to nevadí.
Ještě ke světlu. Velké světlo a led pásky stačí nebo na stůl dát každému ještě lampičku.

a všechny děti

jsou pravaci? Asi se stejně neubranite um.osvětlení i během dne, když stoly nebudou pod oknem,tak přirozeného světla by tam bylo max pro dvě práci.místa a to jen v případě,že by byl někdo levak... nevím jak je místnost na hloubku nebo jak nazvat ten druhý rozměr, ale jestli by nebylo lepší koupit dva rovne dlouhé stoly- vždy na dvě práci.mista a dat je ke zdem napravo a nalevo od okna a doplnit rovnou nějakými LED pásky kvůli dobrému světlu. Mě ty rohové stoly, ač na pohled vypadají pěkně přijdou z hlediska prac.místa pro toho sedícího nepohodlné, ale to může být jen můj pocit... U na naštěstí prac.místa holkam vyšly každé pod jedno střešní okno, ale i tak asi přibude nějaká LED lišta, protože navečer je to jen s lampickou nic moc. Mají jeden velký rovný stůl a na krajich místo noh má každá své supliky. Z.

Místnost je dlouhá 3,7m, okno

Obrázek uživatele Nika1

Místnost je dlouhá 3,7m, okno uprostřed,od boční zdi k oknu je na každé straně něco málo přes půl metru. Stoly budou začínat na bočních stěnách a pokračovat pod oknem směrem k topení. Stoly nesmí zasahovat do topení. To nechce Ríša.

hmmm

těžko radit, ale jen k těm rohovým...máme doma asi ten samý jen v bříze, je ale z dýhy, takže na něm jsou teď po letech skvrny od sluníčka jak kde co dýl leželo...:-( A je fakt, že pro děti mi moc vhodný nepřijde, jako myslím, co se týká toho zničení....no a navíc jsme ho asi před dvěma lety zužovali, protože ty rohy byly vzadu úplně nevyužitý a jen zaprášený a špatně se na ně dostávalo... A nezkoušeli jste si nechat nacenit stůl u truhláře, někdy ta cena nebývá až tak jiná....holky mají stůl z lamina s ABS hranou a zatím (ťuk, ťuk) dobrý...
A délka celé té stěny, kde je to okno a budoucí stoly?

Zuzko,

Obrázek uživatele Nika1

tady jsou odkazy

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S49932175/
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S49932175/

Ke stolům se dají dokoupit šuplíky, ale ty nejsou započítanéé v ceně.
Pak už se to dá upravit, že můžou být rovné stoly už se šuplíkama
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S49932175/
a dokoupili by se jen šuplíky k rohovým stolům
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10192824/

Vejde se do místnosti. Proti dveřím je okno na šířku 2,2m. Uprostřed okna je topení. Stoly by byly: levý roh na který bude navazovat rovný stůl pod okno,z druhé strany bude bude zrcadlově to stejné. Rovné stoly budou spojené nad topením policí š. 40cm.
Jak budou vypadat bílé stoly po pěti letech používání ?? Jinak by se mi ty bílé taky líbili.

Niko,

děj sem odkaz který to jsou.... Je to masiv? Ten by se dál kdyžtak přebrousit... s barvou bych problém neměla pokud by byly u těch barevných stěn, vypadala by bílá dobře...

Tak se mi to trochu

Obrázek uživatele Nika1

Tak se mi to trochu zkomplikovalo. Dneska jsem se byla dívat na stoly a v Ikey mají co potřebuji, ale pouze v bílé nebo velmi tmavě hnědé. Ta hnědá určitě ne. Takže jedině bílá. Dali byste do učebny bílé stoly? Nezničí se rychle? Máme z Ikey bílou kuchyň a po necelých osmi letech se dost loupe a praská. Stoly - jen desky a nohy - by nás stály cca 5500,-Kč ( pro všechny čtyři děti), což je dost a ráda bych aby stoly vydržely.

ja bych se ridila osobnosti deti

Pokud jsou to temperamentni neposedy, dala bych tam bilou, aby se behem uceni uklidnili a dokazali soustredit. A naopak, pokud jsou "od prirody" klidni, pouzila bych neco tepleho, intenzivniho, povzbuzujiciho, treba zlutou. Jen jednu, max dve barvy v mistnosti. Moc barev by na me pusobilo dojmem herny, rozhodne ne ucebny. Volila bych barvy, ktere budou odrazet slunecni paprsky, aby tam bylo co nejdele prirozene, denni svetlo.

Ja bych dala svetlounkou

Ja bych dala svetlounkou zelenou, a k tomu klidně i tu žlutou, a k tomu bilou. Na koberec by se mi líbil takový nějaký bobek, jaké mají třeba na www.lenoch.eu Tam jsou na vyber látky, dalo by se to sladit s kobercem a výmalbou.

Niko,

a jak to tam budete mít dispozičně, myslím jako okno a umístění stolů a klučičí a holčičí stěna a nebo budou podle věku? A nebo to máte tak dlouhý, že budou všichni vedle sebe? Mě by se líbily nějaký světlý pastelový barvy a klidně bych dala právě dvě třeba podle té klučičí a holčičí stěny (pokud tedy jsou) a nedávala bych celý pokoj barevný, ale jen třeba ty dvě stěny a zbytek bílej (to ten prostor jakoby zvětší a prosvětlí), teda ten podklad, jinak bych zopakovala i ty motivy písmenek příp. čísilek z lustru příp. z koberce. Mě by se třeba líbila fialková a zelenkavá na kluky. Tak ať se zadaří:-) Zuzka

já bych udělala světlounkou

já bych udělala světlounkou žlutou