Skip to main content

Ahoj všichni!
Co prosím používáte na skvrny od ovoce a zeleniny? Suším na poledním sluníčku, zkoušela jsem žlučové mýdlo, zázračný přípravek od kamarádky (jí funguje, mně ne) a po několikerém vyprání jsou skvrny sice méně vidět, ale pořád jsou. Jak dlouhý máte prací program na dětské prádlo?
Nejvíc se mi zatím osvědčilo mít na oběd a ovoce děti hanbaté nebo mám už vyloženě krmící super zaskrvněná trička, když je doma chladněji.

-

Na žlučové mýdlo slyším chvály ze všech stran, mě nevypralo nikdy nic. Mám špatnou zkušenost i s různými odstraňovači skvrn. Přestože kamarádkám funguje, mě ne. Jednu dobu jsem už měla nakročeno koupit novou pračku, ale pak jsem najela na namáčení prádla, a od té doby většinu vyperu. Radili to i v testu MF, podle kterého odstraňovače nefungují víc než prášek. Takže namočím do prášku, když je více zašpiněného prádla najednou, stopnu program v půli a nechám namočené třeba přes noc + naplňuji pračku tak z poloviny. Vše peru na 40, případně na 60.

-

Ahoj, na většinu skvrn stačí obyčejný jar. Nakapat na skvrnu, chvíli nechat působit a pak dát normálně do pračky. Š.

Pouzivam toto:

Pouzivam toto: http://m.heureka.cz/odstranovace-skvrn/missiva-permon-b-odstranovac-skvr...
Je to genialni, vzdycky jsem vsechno vyprala

já prala v prášku z DM

já prala v prášku z DM (DenkMit) nebo v Persilu sensitive, téměř vše jsem vyprala, jo prala jsem na 40 nebo 60st, program nemám speciální dětský, prala jsme na program cca hodinu a půl. jo a jako bryndák jsme dávala klasickou látkovou plenu, která pokryly vše od krku do rozkroku, ale i ty jsme vyprala.