Skip to main content

program na vkládání fotek,aby se mohly překrývat........

Posted in

Nevíte někdo náhodou, v jakém programu-resp.do jakého programu se dají ukládat fotky a pak různě upravovat-zmenšovat,otáčet,aby se třeba i částečně překrývaly? Chtěla bych si udělat cewe knihu-sama a pak si ji dát pouze vytisknout v tiskárně...vím,že existují různé programy (např. v Happy foto je na to myslím přímo program,ale musí se to tam potom i vytisknout...to á nechci...) Nevím, zda se to tak dá dělat třeba do wordu....

Já nemám zas moc velké

Obrázek uživatele LucieR

Já nemám zas moc velké zkušenosti s tiskem z Power pointu, ale u těch "negrafických" programů je problém kvalita obrázků. Jednak (třeba u i Wordu), tam jsou možnost nějakých úprav, třeba zvětšování, ovšem metod zvětšování je několik a ty negrafické pr. používají ty nejlevnější. Navíc bych si dala pozor při tisku, v tiskárně bych upozornila na zvýšení kvality, výchozí bývá dost nízké.

Mě ještě napadl Gimp. Je volně ke stažení a z těch volných určitě nejoblíbenější.
http://www.slunecnice.cz/sw/gimp-windows/
...do vyhledávače piš dotazy (...jak změnit velikost gimp....)určitě ho nakonec s přehledem ovládneš
video: https://www.youtube.com/watch?v=2Um5G54lwL4

klidně bych zkusila power

Obrázek uživatele verika

klidně bych zkusila power point

Jo a ještě můžeš zkusit zajít

Obrázek uživatele LucieR

Jo a ještě můžeš zkusit zajít se podívat do prodejny s časopisy. Bývají v nich vložená CD s grafickými programy. Jsou k nim i nějaké rady, ale to záleží na štěstí, jaká se zrovna objeví. Často tam býval třeba Zoner, taky dobrý, hlavně na fotky, možná už jsou lepší, letěl kdysi, ale ani s tím ti nepomůžu, pár jsem jich zkusila a vždy se vrátila k programům Adobe.

Já ten Photoscape neznám.

Obrázek uživatele LucieR

Já ten Photoscape neznám. Vložila jsem první, který se dá volně stáhnout.

Ve Photoshopu jsou pravítka a vodící linky, jimi si můžeš vytvořit formát, který pak budeš chtít tisknout a hned dle toho upravovat. Nebo si při výběru "nový" ("ctrl+n" což může být v různých programech stejné) rovnou vybereš požadovaný formát papíru a pak ho jednoduše nepřesáhneš. Dál je tam velikost obrazu. Obvykle bývá v rozbalovací nabídce možnost měnit velikost jak v bodech, tak v centimetrech.
Ty programy na fotoknížku jsou právě dost jednoduchý, lze jí udělat za pár minut, jinak je to na dlouho. Ale možná (opravdu možná), by šly poskládané fotky z nějakého Cewe programu exportovat v připraveném formátu.

ufff,tak jsem koukala na ten

ufff,tak jsem koukala na ten odkaz...jsem na tohle docela antitalent.....upravit fotky umím,ale jak je dostat a poskládat na papír tak,jak bych je chtěla vytisknout?nevím,ten program z odkazu mi zatím nejde stáhnout v češtině,....

Můžeš zkusit třeba tohle

Obrázek uživatele LucieR

Můžeš zkusit třeba tohle http://www.photoscape.cz/co-program-umi/
Osobně používám prostě Photoshop. Ve Wordu by v podstatě šly také poskládat, ale zbytečně složitě - musela bys je změnšovat či zvětšovat (převzorkovat) v nějakém grafickém programu, Word taky neumí ořezávat a Bůh ví kolik problémů by se ještě našlo.
Jinak na youtube určitě seženeš i nějaký tutorial, tak možná pořídit program podle použitého na videu.