Skip to main content

Miminka a domácí mazlíčci

Posted in

Dobrý den,

jsem ve 12.tt a čekáme dvojčátka. Byl to pro mě celkem šok. Miminko jsme chtěli, ale dvě najednou? Už jsme se s tím smířili a těšíme se. Začínám ale řešit "problém" jménem "2 kočky". Jsou jen doma, ven nechodí, takže žádných nemocí se neobávám - nemáte některá zkušenost s tím, jak se sžijí kočky s novými "vetřelci" - s miminky? Doposud jsme veškerý čas věnovali jen jim, spí s námi v posteli. Mám strach, aby prcky nezalehli (starší má 7,5 kg, mladší 4,5 kg), apod. Nedokážu si představit, že bych je měla dát pryč :/.

Jaké jsou vaše zkušenosti? ;)

re

Ahoj, my tiez mame macky doma este ked som bola tehotna, a ziaden problem s alergiami chlapci nemaju. Ani na chlpy, ani ziadne ine alergie, a hygienu berieme dost navolno, hlavne teda manzel a chalani. Inak nase kocky sa deti od miminka bali, vyhybali sa im, vobec nehrozilo,ze by mohli deti prilahnut. A najhorsie to bolo ked zacali chlapci chodit a nahanat ich, to boli macky riadne vystresovane a v tom obdobi sme im dovolili schovavat sa v nasej spalni. Dovtedy do posteli nemohli. Trvalo to cca 4-5 rokov, kym sa nechali detmi pohladkat, ale ze by sa spolu hravali to sa neda povedat. Takze z mojich skusenosti, vobec sa netreba bat. Ahoj, Martina

někde jsem četla, že pokud je

Obrázek uživatele Vladkax

někde jsem četla, že pokud je těhotná žena v kontaktu s kočkama, tak děti alergie nemají. Nejhorší prý je, mít vše sterilní a zvíře pořídit v kojeneckém (batolecím) věku dětí.
Myslím, že to bude vše v pohodě :-)

děkuji ;)

Ještě jednou děkuji všem za odpovědi. Budu doufat, že miminka žádnou alergii mít nebudou a že naši kočičí kluci budou hodní a ohleduplní ;). Přijde mi, že ten starší (5 let) už něco tuší - neleze mi už na břicho a když mi leží na klíně, tak bříško pořád oňufává :D. S tím mladším (1 rok) to bude asi horší - je to hrozný šídlo, ale snad se ještě zklidní.

k alergii - doplnění

Obrázek uživatele Tomáš D

alergii na kočku našli Janičce taky náhodně při alergologických kožních testech ve 4 letech. Zajímavé je, že angorská u naší mámy Janičce nikdy nevadila a při návštěvě kamarádky, která měla nějakou strakatou malou číču, nám otekla a museli jsme z narozeninové párty předčasně odejít. Druhý rok již alergie v testech nevyšla. Tato alergie bývá pomíjivá.
Držím palce, ať k žádné alergii nedojde, žádné starosti a hlavně ... gratuluji k dvojčecímu těhu! A přeji narození zdravých miminek :-)
Tom

Co se týče alergií

Dceři ve dvou letech našli alergii na psa (neměla projevy, ale léčili jsme se na alergologii, imunologii hlavně díky bráchovi a z krevních testů vyšla tato alergie). Měli jsme v té době dva psy a alergoložka mi říkala, že "vlastní" zvířata většinou nevadí.
Jinak já bych zvířata k dětem už po naší zkušenosti nechtěla (kočky nevím, ale měli jsme psy). Ale pokud už kočky máte a jste zažití a zvyklí, neřešila bych to. A že by dětem ublížily si nemyslím, jsou chytré, mají instinkty.

děkuji ;)

Jéééé, děkuji za tak rychlé odpovědi. Můžu být konečně trochu klidnější ;). Doufám, že vše bude v pohodě a a že se žádné alergie neobjeví. Je moc příjemné si přečíst, že to může fungovat a funguje to.

-

Před dětmi jsem si chtěla koupit vysněnou číču kamarádku, nakonec z toho sešlo, peníze se investovaly jiným směrem. Teď jsem ráda, kluk je na kočky alergický. To by mohl být asi "jediný" problém, který by jste museli řešit radikálně. Když jsem byla malá, měli jsme doma kočky a problém nebyl, lítaly venku, chodily i do domečku, uvidíte. Hodně štěstí, aby byly dětičky zdravé.

Měli jsme a stále máme 2

Měli jsme a stále máme 2 kočky. Nejdřív na nové vetřelce koukaly opovržlivě a dneska nemůžou být děti bez koček a kočky bez dětí. I k babičce je vozím všechny najednou, pokud to jde, protože když děti odjedou, tak s kočkama není k vydržení. Chodí po bytě, mňoukají a hledají je. Nechají si od dětí líbit úplně všechno.

Máme jen jednoho kocoura a je

Máme jen jednoho kocoura a je jen doma. Když byly děti mimina, tak se jim spíš vyhýbal a začal je nějak brát tak kolem roku a půl. Do té doby se tvářil, že se jich snad i štítí. Jejich společnost nevyhledával, až teď (klukům je 3,5 a holčičce 2 roky). Hrají si spolu a co je asi nejdůležitější, dovolí dětem mnohem víc (za některé doteky by mě honil a chtěl mně škrábnout, na děti si to nikdy nedovolil). Jo a miminům lezl do postýlek, ale jen, když tam nebyly děti :-)

No už jsem sem nechtěla nikdy

Obrázek uživatele Sabina

No už jsem sem nechtěla nikdy přispívat.......ale abych ti pomohla se zbavit obav: my máme 3 kočky (jsou doma i venku) a nevzpomínám si, že by byl problém. Samozřejmě jsme museli kočky ze začátku trochu hlídat, ale spíš kvůli hygieně - kočky přítomnost kluků nějak nevyhledávaly. Po 2 letech jsme pak už spíš hlídali kluky, aby jim neublížili ;-). Nikdy jsme neuvažovali, že bychom dali kočky pryč, to bych si asi neodpustila.