Skip to main content

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, zda má někdo otevřené police na oblečení, jen police bez dvířek.... Mám jednu místnost jako šatnu. Mám tam skříně typu co dům dal. Ráda bych to sjednotila a investovala do skříní na míru, od podlahy do stropu, plus asi nějaké vychytávky. Aby skříně dětem v pokojíku zbytečně nepřekážely a já mohla večer v klidu oblečení pěkně přerovnat.
Truhlář mě trochu tlačí do otevřených polic. Ale já nevím... prach bude asi více vidět, na první pohled to bude takové neurovnané...
Zase odpadne otevírání resp. šoupání, budu hned vědět, kde co je...
Máte někdo něco podobného? A jaké jsou vaše zkušenosti?
A i za nějaké tipy budu ráda.
Díky
Markéta

Lucko, to mas asi pravdu, ze

Obrázek uživatele Hana H.

Lucko, to mas asi pravdu, ze se to da v tech otevrenych policich dobre zorganizovat. Taky jsme si je delali sami s manzelem, mame drevene sloupky i police, vysoke stropy a az je stropu vyskladane veci, nahore krabice se sezonnim oblecenim, dole je misto i na vysavac a zehlicku s zehlicim prknem... A prakticky to nestalo skoro nic. V policich se prach moc nedrzi, tam to porad koluje, ale treba kabaty mam s takovou tou krytkou na ramenou. Nejvic prachu je pod policema.

Mamka má udělanou šatnu,

Obrázek uživatele LucieR

Mamka má udělanou šatnu, uvnitř otevřené police. Podle mě je to skvělý. Police má dělané doma, takže žádné vysouvací šuplíky, ale lepenkové krabice třeba na spodní prádlo. Má tam i úložný prostor pro menší věci a sezonní oblečení, což já si ve skříni sotva dovolím. Asi v tom lze udržovat pořádek, protože moje máti je opravdu pořádkumilovný člověk a já s mým denním vytíráním podlahy apod. jsem proti ní celkem čuně.

Mame v satne otevrene police

Obrázek uživatele Hana H.

Mame v satne otevrene police a kdybych si mela zvolit, volim uzavrene, alespon castecne. Kvuli prachu. I knihovny mam radeji zasklene kvuli prachu.

Otevřeno

Mám otevřené a většinu věcí na ramínkách, kalhoty na kalhotovníku z ikey, vřele doporučuju, prádlo v šuplíkách. Tohle uspořádání mi max. vyhovuje, nemusím tolik věcí skládat. Jen v šatně máme zemi koberec, aby se tam nevířil prach. Záměrně jsme jí udělaly bez okna, kvůli světlu i prachu. Chystám se nábytek v šatně udělat nový, protože to máme taky poslepované. Jedna uzavřená skříň, ostatní části jen otevřené skříňky s tyčí, nahoře a dole fochy nebo šuplíky.

Pro děti mám otevřenou skříň

Obrázek uživatele Nika1

Pro děti mám otevřenou skříň a jsem spokojená. Je to přehlednější. Děláme šatnu a tam budou taky jen police.

Ahoj, máme v šatně dva dlouhé

Ahoj,

máme v šatně dva dlouhé stojany na věci ramínka a pak soustavu polic. Na spodní prádlo uzavíratelnou komodu. Pro kluky dva stojany tohoto typu http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S69912765/. Máme v nich drátěné koše, na spodní prádlo plastové koše s víkem.

Musím přiznat, že jako celek to působí poněkud neurovnaně, ale to mi nevadí - všichni se okamžitě orientují v tom, kde co je.
Prach se tam samozřejmě drží víc, než v uzavřených skříních. Ale my máme hlavně věci, které se skutečně nosí, takže se moc usazovat nestíhá. Málo využívané věci máme v pytlích na oblečení.
Co jsem zpočátku nedomyslela bylo světlo, které tam šlo oknem - některé věci byly po létě vyšisované. Vyřešily to žaluzie.

Ivona

máme otevřené a bordel mi

Obrázek uživatele Vladkax

máme otevřené a bordel mi nevadí, zavřu vstupní dveře do šatny :-)
Do budoucna uvažuju s uzavřením dolních fochů, tam ten prach pociťuju na oblečení, které často nenosím. vyřešíme to asi šuplíkama. V horních policích problém nemám. Samozřejmě na ramínku, které půl roku nevzal nikdo do ruky prach je.... ale my máme šatnu s oknem, okno nonstop na mikroventilaci, takže to taky dělá své...
jo a dvěře na skříně jsou dodělat u později. taky jsme je měli v rezervě, nakonec je ale dokupovat nebudeme. skříně (korpusy) máme ikeácké

Ja mam rada zavreno. Spis nez

Obrázek uživatele KaterinaAd

Ja mam rada zavreno. Spis nez kvuli prachu kvuli poradku. Ale to zas muzou vyresit ruzne pekne krabice/kose. Taky to bude levnejsi.