Skip to main content

Prijimacky do vyberove jazykove tridy

Obrázek uživatele Hana H.

Ahoj, kluci chodi do 2.tridy do skoly s rozsirenou vyukou jazyku (od 1.tridy 2x tydne anglictina). Na teto skole se od 3. tridy deli tridy na normalni (s rozsirenou vyukou jazyku) a tridy vyberove, jazykove, na ktere ale musi deti jak z nasi skoly, tak z ostatnich skol v regionu delat prijmacky. Trochu jsem ted na rozpacich, jestli jsem udelala dobre, ze jsem je sem dala a na prijmacky prihlasila. Tim jak jsou dva, jsou dost soutezivi, vsechno srovnavaji, sice se oba uci dobre, maji same jednicky, ale jeden preci jen trochu lip. Minimalne ma sebevedomi, ze zkousky zvladne. Druhej je nervak a uz ted chodi jak telo bez duse. Predstava, ze jednoho prijmou a druhyho ne, je pro me nepredstavitelna. Nevim, jak jim to usnadnit, stravime tam s detma oba s manzelem cele dopoledne, jedno dite ma mit jeden dosp. dozor. Jak je povzbudit?
Premyslim, ze to je dalsi uskali zivota s dvojcaty. U starsiho syna me tohle vubec nenapadlo, protoze nemel to srovnani. Proste bud se dostane, nebo ne.

pokud jsou takto v pohodě,

Obrázek uživatele Vladkax

pokud jsou takto v pohodě, tak by pak i případné přijetí jen jednoho neměl být problém. Hledala bych pak asi přednosti toho druhého, aby se měl čím vyšvihnout před přijetým bráchou... no a pokud jim ty jazyky jdou oběma, tak bych se pomalejšího tempa nebála. Pokud nebude vystresovanej a nenadělá tam chyby, pak třeba bude jen o pár stupínků níže na seznamu přijatých. Přeji vám to....

jinak u nás prý ty třídy taky pak překopávali (roztříďovali tedy jen ty děti, co chodily od 1. třídy, nikoho nového) ale nedělalo to prý dobrotu, zrušili těm dětem vždy kolektiv, tak prý posledních pár let to řeší jen v rámci těch jazykových hodin. Což jsem ráda, protože jedna věc jsou vazby mezi dvojčaty, ale obdobné jsou i vazby na kamarády.... sama jsem zvědavá, jak to bude u nás, jestli budou po mě, tak budou rády, že prolezou v té základní jazykové třídě :-)

Vladko, u nas je to podobne,

Obrázek uživatele Hana H.

Vladko, u nas je to podobne, jazykova trida ma vic hodin jazyka a rychlejsi tempo, jakozto vyberova. U nas je rozdil, ze od treti tridy uplne prekopou ty tridni kolektivy a maji i jine ucitelky. Rozdeleni do 1. tridy jsem taky zvazovala, ale oni kluci na sebe nijak vazani nejsou, sedi kazdej jinde, kazdej ma jiny kamose, nechali jsme je v jedne tride spise z praktickych duvodu.

Chteli sami, jde skoro cela

Obrázek uživatele Hana H.

Chteli sami, jde skoro cela trida, s tim uz se pocita tak trochu v 1. tride, kdyz na tuhle skolu jdou. Na jazyky jsou oba sikovny, jen ten levak mi proste prijde treba v psani pomalejsi, a o tom psani cele ty prijmacky budou... Ale mas pravdu, musim jim rict, ze kdyz nejde o zivot, jde o ... (jak se to rika slusne ? :-) )

tohle je přesně ted důvod,

Obrázek uživatele Vladkax

tohle je přesně ted důvod, proč je mám rozdělené. Kdyby se jedna dostala a druhá ne, tak by byly obě vklidu. Z příjímaček by asi byly na nervy, to jo..... jak to uděláte v případě, že se dostane jen jeden?
Jinak naše základka to má tak, že ty co zkouškam projdou budou mít jiné tempo a víc hodin jazyka navíc, kolektiv třídy zůstává. Jen u těch jazyků jsou pak rozdělení....

Hani,

Obrázek uživatele LadaVac

tak neporadím,ale soucítím s tím,co není soutěživý.Taky nejsem a už vůbec nejsem tip na jazyky.Chtěli kluci sami na ty přijímčky?Kdyby fakt chtěli,tak je to lepší varianta jim vysvětlit,že nejde o život,jen zkusí co sami chtějí.Ale jestli to bylo vaše rozhodnutí,měla bych z toho strach,abych toho méně úspěšného nezakomplexovala.
Naši hrozně srovnávali a pamatuji si to dodnes.
Být takhle vynervovaný už na tvůj pohled syn ve 2. třídě mi přijde hrozný.Možná to moc prožívám,ale já pořád dětem opakuju,že mi je jedno,zda budou mít skvělé výsledky ve škole nebo průměrné,že mi jde hlavně o to,aby byli v životě šťastní.Flákat je nenechám,ale fakt mi bude fuk,když syn bude vyučený kuchař,ale bude v tom spokojený.Možná je to špatně ,že nejsem ambiciózní matka,ale nejsem a nebudu,to vím jistě.V životě jsou mnohem důležitější věcí a mě jde o to,jaká z nich bude osobnost.
Asi bych si s tím,co je vynervovaný promluvila a vykašlala se na to,jestli je to pro něj stres.