Skip to main content

Ahoj maminky,
prosím Vas, ma nekdo zkusenost se zadostí o príspevek na peci pro mentalne postízene díte v prípade "lehke zavislosti"? Podmínky a postup jsem nasla na internetu, prístí tyden to chci probrat i s pediatrickou, ale budu rada za info od nekoho, kdo to ma uz za sebou. Díky!
Hezky den.
Betka

Lado, Zdeni, moc Vam dekuji!

Lado, Zdeni, moc Vam dekuji! Zkusím formulare podat jeste do konce mesíce a uvidíme.
Byla bych radsej, kdybych o takovy príspevek ani uvazovat nemusela, lebo bych nemela duvod... :(
Betka

Zdeni,

Obrázek uživatele LadaVac

částky u dětí jsou 3 tis,6.tis.9tis a 12 tis.Navyšuje se o 2 tis jen v případě 3 .a 4. st a ve věku dítě 4-7 let.

Jojo,

Obrázek uživatele Spider17

tak dobře Ladi... A je to u těch dětí tak, že se dají navýšit o 2000Kč nebo mi prosím napiš, jaké ty částky jsou v případě dětí. Dělám pouze dospělé, ale může se stát, že dostanu i dítě, tak ať jsem chytřejší. Děkuji moc.

Zdeni,

Obrázek uživatele LadaVac

bětce jsem už psala.Jen částky u dětí jsou jiné.

Betko,

Obrázek uživatele Spider17

v první řadě si zajdi na Úřad práce odbor Sociální, kde jim řekneš co potřebuješ. Holky ti tam dají dva formuláře: Žádost o příspěvek na péči, Oznámení o poskytovateli pomoci. Tyto vyplníš a odneseš jim zpět. Poté se ti pracovnice ÚP ozvou, kdy přijdou k vám domů na šetření. Zjistí skutečný stav a odešlou formuláře spolu se svojí zprávou na Správu sociálního zabezpečení. Ta pošle žádost o vyjádření vaší dětské lékařce a zároveň by jste měli být vyzváni i vy, ať pediatričku navštívíte. Já důležité, aby měla paní doktorka všechny lékařské zprávy. No a pak budeš čekat na rozhodnutí sociálky, jestli ti příspěvek schválí nebo ne. Rozhoduje 10 kritérií, v případě dětí pouze 9, ale to posuzují pracovnice ÚP. Ony se tě na vše budou vyptávat u vás doma. Pak se čeká cca 2 měsíce, ale příspěvek na péči se vyplácí zpětně. Jsou 4 stupně závislosti a od těch se odvíjí výše příspěvku: I. 800Kč, II. 4000Kč, III. 8000Kč a IV. 12000Kč. Pokud by jsi měla ještě nějaký další dotaz, klidně piš. Zdenka

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

několik let jsem dělala pnp.Jestli chceš,napiš na Vodna.l@seznam.cz