Skip to main content

Zdravotní pojišťovna

Posted in

Ahoj, jsme s dětmi registrovaní u VZP. V minulosti jsem vystřídala již několik zdr.pojišťoven. Výhody jsem nevyužívala, pojišťovnu jsem vybírala podle svých lékařů. Proto jsem teď již několik let pojištěná u VZP, s tou mají smlouvu téměř všichni.
Můžete mi prosím poradit, kterou pojišťovnu případně vybrat a jaké výhody lze využívat pro děti (a pro sebe)...

Česká průmyslová pojišťovna

dříve Metal Allianze. Spojili se a ČPZP je nyní druhá největší.
Výhody obdobně jako popisuje Lenka. My si vybíráme příspěvky na cvičení, plavání, očkování. Max. částka je 1500/rok. Plus bonus program, kde se připisují body za preventivní prohlídky a za body se dá čerpat další příspěvek.
Pokud chceš změnit ZP, musíš přeregistraci provést do 30.6. a pojištěná u nové jsi od 1.1. Takže máš času dost.

Od ledna jsem přešla k

Od ledna jsem přešla k Vojenské poj. taky mají s ní téměř všichni lékaři smlouvy.
všechny výhody nevím, jen to , co si pamatuju , že se nás týká, příspěvek pro děti na vitamíny, na očkování (např. klíště), na cvičení dětí, na plavání (pro všechny), na solnou jeskyni(pro všechny), na děti chrániče a helmy (na brusle, lyže, kolo apod), na rovnátka, pro dospělé na tělesnou regeneraci (masáže, možná nějaké fitness nebo tak něco), hodně příspěvku je tam pro batolata a těhotné, všechno nevím,najdi si na stránkách VOZP, v sekci benefity pro pojištěnce a ppak program zdravá rodina (nebo myslím že se to tak jmenuje a to pokud byste tam byli všichni).