Skip to main content

Vánoční pečení (ach jo)

Posted in

Taťka mi poslal odkaz - neuvěřitelné:
http://www.cukrovi.kvalitne.cz/ukazka_mych_vyrobku2.htm

Byla jsem celá pyšná, že je druhá adventní neděle a já mám hotovo a upečeno (perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky, mrkvová kolečka, skořicová hnízda, mandlové hvězdičky, sychrováčky a pracny) a že s dětmi už budeme jenom "plácat" nepečené kokosové a rafaelo kuličky, vosí hnízda, pudinkové bonbonky, kokosový salámek a čokoládu.
Ovšem po zhlédnutí toho odkazu mám depku.....
Ale třeba to někoho inspiruje.
Milada

Tak to jsem ráda,

Obrázek uživatele LadaVac

že se dílo podařilo.

Karamelové hrudky

Lado, nechala jsem se inspirovat, byla to rychlovka a je jich opravdu spousta. Díky za tip! M.

Lado,

nepokoušej !!!
:-)))

Holky zitra mame besidku ve

Holky zitra mame besidku ve skolce a mame prinest cukrovi, tak vezmu ty svoje nepodarky:-D prekvapily me skoricove hvezdicky, hned jsem se do toho dala, nemate jeste nekdo jednoduchy a vyborny recept? Sem s nim! Diky

Milado,

Obrázek uživatele LadaVac

jsou výborný,nejsou přeslazený a z várky jich je 70.

Lado, ty hrudky vypadají dobře !

Letos už asi ne, ale příští rok je vyzkouším, třeba na nějakou oslavu.
Díky za recept
Milada

Karamelové hrudky a čokoládové sušenky,

Obrázek uživatele LadaVac

letos poprvé jsem vyzkoušela recepty nejen své,ale od kamarádek-jsou luxusní!

Karamelové hrudky :
8 dkg másla rozpustit,20 dkg mouč.cukru - udělat karamel.Přidat 250 ml šlehačky - stále míchat,až se vše rozpustí a znovu zhoustne do lívancového těsta.Přidat lžičku skořice ,10 dkg mletých ořechů a 16 dkg rozdrcených kukuřičných lupínků.Po schladnutí dělat hrudky do malých košíčků,nechat ztuhnout.

Čokoládové sušenky :
http://bistrosezona.blogspot.cz/2013/08/chocolate-crack-cookies-aneb-pop...

Já mám nakonec 6 druhů + perníkovou chaloupku....překvapuju sama sebe:)

Užíváme si to společně !

Stres z odkazu mě dávno přešel, 26 druhů tedy mít nebudeme (to rozhodně klobouk dolů), ale myslím, že letos je to úplně jiné. Nepeču sama po nocích, ale pouštíme se do toho společně a je to moc prima.
Večer jsme s Vojtou uplácali barevné rafaelo kuličky, dám mu je na školní tržíčky a ještě nám zbude. Odpoledne zdobil i s Kačkou perníčky a strašně se jim povedly :-)
Taky to nezbaštíme všechno sami, dávám mamince, manželově mamince a kamarádce, něco beru do práce, děti na besídky do školy, takže toho vždycky nejdřív vypadá strašně moc a pak se jen zapráší.

Záliba

Obrázek uživatele Spider17

Peču, protože mě to děsně baví, cukroví milujeme celá rodina a ještě s ním udělám radost i známým :-)

Vinné hvězdičky :)

Obrázek uživatele fretuska

Ahoj holky, ja toho taky nepecu moc, ale pridavam vyborny recept, ktery milujeme cela rodina. Je rychly a vysledek uzasny. :) Nekolik kamaradek si ho vyzadalo i na svatbu. :)

Vinné skořicové hvězdičky
http://pradobroty.blogspot.cz/2012/12/vinne-hvezdicky.html

He... já moc nepeču, u nás se

Obrázek uživatele verika

He... já moc nepeču, u nás se to moc nejí a kromě toho se po tom dost tloustne :-) A taky máme hezký Vánoce :)
Holky, neblbněte, fakt není potřeba mít 50 druhů cukroví a předhánět se v tom, která má cukroví lepší :-)

Já naštěstí už

Obrázek uživatele Spider17

s cukrovím končím. Nadělala jsem těsta, upekla je, pak malýho začalo bolet ucho, další den malé selhala termoregulace, takže jsem ho dodělávala s jejich asistencí. Ale s maminčinou pomocí jsme to zvládli. Teď už jen malé dodělávky a 26 druhů bude hotovo.

A já jsem si cukroví

A já jsem si cukroví objednala.Protože jinak bychom neměli nic.udělala jsem si těsto na perníčky a pár dní na to skončila s dcerou v nemocnici.10 dní před tím jsem byla v nemocnici sama na operaci.když jsme se vrátily a s dětma jsem se na to vrhla,že to uděláme.nedalo se s těstem vůbec pracovat.Po prvním plechu zbytek těsta letěl do koše.Čokoládové pusinky se roztekly,povedly se jen žloutkové.Takže takhle vánoční pečení u nás.Udělám linecké a v plánu mám ještě 3 druhy pečené a nepečené klasiku.Na rehabilitacích mi řekli,že se Vánocema nemám stresovat a už vůbec né úklidem.Jo,taky mám doma odpočívat,super,vysvětlete to mým dětem.Jinak skončím v nemocnici znova,tentokrát s páteří.Tak takhle letos Vánoce u nás.Ale na koberce,sedačku a lavici v kuchyni jsem si pozvala firmu.Okna uvidím,co zmáknu.Během týdne máme ještě nějaké doktory já i děti,tak nevím,co ještě stihnu.

právě se též pokouším i

právě se též pokouším i pudinkové bonbony, rum došel, tak jsem to nahradila Amaretem a také je to dobré, akorát opravdu strašeně sladké

Pro barusku

Myslím, že ten rum není nezbytný. Klidně bych místo něj dala lžíci vody třeba s mandlovou trestí, možná by šla i lžíce mléka (ale to nevím jistě) a nebo jako nejjednodušší mi přijde dát o trošku víc másla. Asi spíš jde o to, aby se to těsto dobře spojilo, ono to vypadá tak nějak "prašně", jak včera poznamenal Vojtík, když válčil s měchačkou v míse :-)))
Jen pozor - sice je to rychlovka, ale taky opravdu děsná sláďora !!!

Tak to jsem, Ifko, moc ráda :-)

Mrkvové je starý recept po babičce, pudinkovky loňská novinka od kolegyně. Na mě jsou pudinkové bonbonky sice strašně sladké, já mám mnohem radši mrkvové (to je nepoměrně menší sláďora, Deniso :-)), ale děti je právě včera radostně uhňácaly, takže máme čokoládové, karamelové a pistáciové a dneska budou dělat jahodové a vanilkové. Každopádně jsme si u toho užili legraci, Vojtík našel koledy, zpívali jsme si a bylo to super.

pudinkové bonbony¨, dneska

pudinkové bonbony¨,
dneska jsem vyzkoušela jahodové, ale je to na mě příšerně sladké, nemáte někdo vyzkoušeny jiné poměry? dík

-

Tak to tedy klobouk dolů, kdo je ochotný věnovat tolik času právě pečení ... letos jsme zatím udělali doma pouze linecké, a protože jsem nechala v práci formičky kytiček na slepování, vykrajovaly děti různé tvary a nazdobily pak čím šlo, čokoládou, oříšky, kokosem lentilkama ... takže letos máme orig. cukroví a jestli budeme ještě něco dělat, tak jen jako společnou zábavu a pochop. pro Ježíška, když už nám chce přinést nějaké ty dárky .o)

Dotaz na pudinkovky -je nutný ten rum?

Konečně recept, který bych byla schopna zvládnout, ale rum nemám a z rumove chuti se mi zvedá žaludek. Takže jde to bez toho rumu, nebo to nema rumovou chut, nebo čím nahradit? Jestli je nutný alkohol, tak třeba chuťově neutrální vodka? Tu nemám taky, ale tu na rozdíl od rumu zvládnu připadne pak vypít :-)

tak mám "mrkvovky" i

Obrázek uživatele Ifka123

tak mám "mrkvovky" i "pudinkovky" - oboje příjemná práce a chutná mým malým degustátorům :-)
díky moc za inspiraci :-)

Pro Terku, Vlaďku a Denisu

Mrkvová kolečka - máslo místo Omegy jsem nezkoušela, ale už jsem viděla podobný recept s Herou, myslím na MMB, tak by to asi šlo. Pekla Kačenka, myslím, že tam měla nastaveno 170° a asi 10 minut, ale hlídala to jako ostříž (má je taky ráda:-)).

Deniso, já bych ty pudinkové bonbonky do plastu asi nedávala, jak bys to vyklepla ven? Jestli nemáš silikonové formy, tak to neřeš, z té hmoty klidně udělej kuličky a dej je do malých papírových košíčků.

mrkvové rohlíčky

peču už hodně dlouho, vždy z Hery. Vyválím, nakrájím na čtverečky, doprostřed tuhou marmeládu (např. mirabelky) a zamotám do rohlíčků. Někdy cukruji, někdy ne, dobré jsou obojí.

M.

Mrkvová kolečka

Obrázek uživatele jarnem

Dnes jsem pekla dle jiného receptu, kde bylo maslo, já dávala rostlinný tuk (alergie na mléko), pekla na 180 st. 15 minut. Obalovala v moučkovém cukru s vanilkovým a druhou várku ve skořicovém cukru. Kupodivu jsou fakt moc dobré.

Mrková kolečka mě hodně

Obrázek uživatele Vladkax

Mrková kolečka mě hodně zaulala :-) lze dát prosím místo omegy máslo? Nezkoušeli jste to náhodou?

miládko, děkuji za recept,

miládko,
děkuji za recept, dneska jsem koupila ty lepší pudinky pistacii a vanilku tak uvidíme...ještě bych se zeptala na strukturu té hmoty...mám tu srdíčkové formičky na led, ale je to plastové, myslíš, že nebude problém to pak dostat ven, nebo je lepší silikon a nebo je to úplně jedno? díky za inspiraci mrkvová kolečka vypadají také moc pěkně:-))

díky Miladko, to vypadá taky

díky Miladko, to vypadá taky jednoduše, .. že já bych letos i napekla ? :-)) jen ještě prosím na kolik péct a jak dlouho ???

S radostí, je to moje oblíbené cukroví :-)

Mrkvová kolečka:
30 dkg hladké mouky
1x 100% tuk Omega
1 vanilkový cukr
1 pr. do peč.
13 dkg nastrouhané mrkve (na jemno)

Všechno dám do mísy, zpracuji, udělám váleček a nechám v mikrotenovém sáčku lednici odležet (stačí 1-2 hodiny, já si většinou zadělám všechno najednou a pak postupně peču, takže mi tam některé těsto leží klidně i pár dní).
Rozválím na hladké mouce na placku cca 2-3 mm a vykrajuji kolečka. Dřív jsme dělaly s mamkou tvary, ale jak je v tom ta Omega, tak se to stejně tak nějak rozpláclo, takže už kolikátý rok jedu jenom kolečka a přijde mi to nejlepší.
Upeču a ještě horké popráším moučkovým cukrem. V původním receptu od babičky je obalovat v cukru, ale když se to jen posype, tak je to méně sladké a určitě je to rychlejší :-)
Milada

taky poprosím o mrkvová k.

taky poprosím o mrkvová k. ... a kdyby měl někdo ještě nějaké ultrajednoduché receptíky podobné těm pudink. bonbonkům, sem s nima !!! :-)) díky !!! Iv.

Mrkvová kolečka

Obrázek uživatele Hapta

Ahojky, mohla bych poprosit o recept na ta mrkvová kolečka? :) Děkuji

Terko, ano,...

... jenom se tam zapracuje ten prášek. Je to opravdu rychlovka, barevně to vypadá hezky a děti byly nadšené, dělala jsem to už i na dětskou oslavu.

Katko: to jsem ráda, že

Katko: to jsem ráda, že cukroví taky může někoho "nebavit", taky ráda peču buchty, koláče .. ale cukroví nééé :-) ... ale ty pudinkové b. vypadají lehce - zeptám se asi blbě - ten pudink jako jen prášek ??? :-) díky. Iv.

Máte toho hrozně moc! Já

Máte toho hrozně moc! Já začnu až příští týden, ale ne proto, že bych nestíhala, dělám to tak každý rok. Z vánočních tradic si vybírám jen to co mě baví, zbytek mě naprosto nevzrušuje. pečení - baví, okna - nebaví (no podle stavu mé rýmy) dekorování domu - baví.... proto mám vánoce ráda, neberu je jako povinnost a stres, všem doporučuji

Díky pro všechny a recept pro Denisu a Fretušku

Moc děkuju, už jsem v pohodě a spokojená :-)))
Jen pečení nakonec není hotovo, domluvila jsem se s mamkou, že vezme svoje zadělané těsto, večer přijede a upečeme její cukroví spolu. V klidu si popovídáme a moc se na to těším.

Lucko - u nás manželovu pozornost zaručeně získají právě ta vosí hnízda :-)))
Katy - ta hacienda je úžasná !!!
Zadinacek a Alena - hlavně ať jste v pořádku, děti a zdraví jsou přednější než naklizený byt a plná mísa cukroví
Bobeee - co je to za trable, proč si to myslíš? Můžu nějak pomoct?
Pro Denisu a Fretušku:
1. DÍKY !!!
2. Recept na pudinkové bonbonky
(v původním znění od kolegyně, která mi ho poslala loni):
"40g Flora (já dala máslo)
150g moučkového cukru
1 lžíce rumu
1 pudink vanilkový (já dala pistáciový)
Nejdřív se utře máslo s cukrem a rumem a pak se přidá ten pudink. Udělala jsem dvojitou dávku."

Dala jsem taky máslo a udělala dvojitou, jen jsem to rozdělila a do půlky dala pistáciový a do druhé půlky karamelový pudink (koupila jsem Dr.Oetker - tyhle: http://www.premiumpuding.cz/). No a druhý den jsem přidělala ještě vanilkový a jahodový. Je to hned hotové, jen se to nacpe do formiček (mám tyhle - http://eshop.tescoma.cz/eshop-info/silikonove-formicky) a nechá ztuhnout. Vypadalo to moc hezky a chutnalo, takže si je děti vyžádaly letos zase.
Milada

Tak to mě nechává klidnou...

Obrázek uživatele katyvypl

Tak to mě nechává klidnou... :-D Já se letos pustila jen do perníkové haciendy a tím moje pečení hasne. Strašně ráda peču dorty a koláče, ale jakmile jde o drobné věci, do čehož cukroví samozřejmě spadá, začne mi cukat oko. :-))) Nemám na asi povahu, ale naštěstí se do toho letos s vervou pustila tchýně a dostanu i krabičku od učňů z cukrářského oboru. A jelikož u nás se cukroví nabízí prakticky jen návštěvám, protože my dospělí ho nemusíme a děti by se ním cpali od snídaně do večeře (takže ho pečlivě schováváme a dáváme jen v malých dávkách), tak ho moc nepotřebujeme. ;-) Katka

Jasně, já tedy něco peču ale

Obrázek uživatele Lucka V.

Jasně, já tedy něco peču ale zase mám už děti větší, takže jsem více v pohodě.
Takže já se spíš soustředím na to, jak získat více manželovy pozornosti :))

Závidím....

Vrátila jsem se s 17měs.synem z nemocnice se zašitou hlavou a otřesem mozku,přitáhli jsme si navíc neskutečnou střevní chřipku a nějaký bacily,všechno chytla celá rodina a pořád z toho nejsme venku....Nebudu si hrát na hrdinku,není všechno uklizené,poprvé budu cukroví kupovat a co se stihne stihne se,dárky budou v rámci možností,hlavně že jsme živý a doma,u pohádek nám myslím bude fajn jako vždycky.....

milado,no myslim , že na

milado,
no myslim , že jsi super žena, tolik cukroví....určitě se nenech zdeptat nějakým článkem...:-))taky by mě zajímali pudinkové bonbony. díky

Milado, ja myslim, ze jste

Obrázek uživatele fretuska

Milado, ja myslim, ze jste hvězda, máte toho dost a teď si jen v klidu užijete advent. :)

Můžu poprosit o recept na pudingové bonbonky? :)

Ježiš, ale no tak :-). O

Ježiš, ale no tak :-). O množství napečeného cukrovi to přece není, ne...?! Jsem na tom podobně jako Lada - mám upečené 2 druhy, které ještě musím ozdobit a vidím to tak už jen na 2 další nepečené druhy.
Podle mě fakt Vánoce by měly být o pohodě, zážitcích, atd. Když si můžu vybrat, jestli propéct s dětmi víkend, anebo jít bruslit a na adventní akce, tak fakt radši volím to druhý. Děti to pečení stejně baví tak půl hodiny a zbytek je pouze na mě. Jo a okna jsem myla v říjnu a rozhodně to nehodlám aktuálně opakovat.

Pekla jsem pernícky s detmi

Pekla jsem pernícky s detmi pred tydnem. Chutove byli dobre, vzhled nic moc, pri zdobení do mojej ruky furt nekdo strkal :), no a minuly cas proto, ze uz jsme ich dojedli. :) Chystam se pect línecke, ale asi to dopadne podobne a do Vanoc nic nezbyde. :)
Tezkou hlavu z toho nemam, víc ma trapí myslenka, ze deti jsou mentalne zaostalí a nikdo neni schopní to vyvratit anebo potvrdit... Omlouvam se, chtelo to ven. :(

Hmmm...:-( Já nemám ani

Hmmm...:-( Já nemám ani uklizeno, ani napečeno...zato jsme všechny tři neustále nemocné:-( Ty svátky se nám asi opět nevydaří:-(

Tak už jsem v pohodě :-)))

Okna nemám, čekám na sluníčko.

Tak jestli vas to uklidni, ja

Tak jestli vas to uklidni, ja nemam jeste napeceno nic, ale za to mam umyty vsechny okna :-D

Lado, děkuji ti !!!

Je to pravda, každý podle svého. Ne že bych neuměla víc, mám v repertoáru asi 25 druhů, ale časem se to nějak vyselektovalo a peču to, co je nejoblíbenější. Navíc by den musel mít 48 hodin, pořád mám pocit, že nestíhám.
A letos jsem si to strašně užila, Kačenka mi o víkendu pomáhala, nasmály jsme se, popovídaly a ještě bylo upečeno nepoměrně dřív, než když u toho stojím sama po nocích. "Plácání" si nechávám pro Vojtíška, toho pečení moc nebaví, tak spolu koulíme kuličky a on klepe vosí hnízda a hrajou nám k tomu koledy. Jen čokoládu dělám s Kačkou, protože je horká, tak k tomu Vojtu radši nepouštím. Vždycky si k tomu pustíme film Čokoláda a je to prima.
Máš pravdu, že není důležitý výkon, ale pohoda :-))) Díky !!!
Milada

Milado,

Obrázek uživatele LadaVac

tento odkazl jsem dostala už loni.Kde je psáno,že to nedělal profi cukrář a kde je psáno co je co není dobře? Cítíš se fajn,tak je to dobře a máš to dobře,o tom to je.Pro odlehčení pošlu recept,do kterého jdu já.
PS : mám jen perníčky a linecké,ještě nic neozdobeno...a co? V sobotu chci celý den péct a když se něco nepovede,tak nakrájená tatranka je taky prima.Děti se stejně nejvíc těší,že nepůjdeme s manželem do práce a bude s nimi celý den vymýšlet lumpárny.

Prosím vás pěkně, tenhle příspěvek není pro vás úžasné ženy, které máte X druhů, které zvládáte levou zadní a za pomoci dětí si to užíváte. :-)
Tenhle recept je pro nás, co tak tak stíháme si ráno učesat vlasy, a jsme rády když opouštíme byt k dalšímu obíhání povinností, s botami na nohou.
Alespoň jeden druh cukroví, to je velký počin pro člověka, který nestíhá absolutně nic. Jednodruhařům třikrát zdar!!

Na dávku budete potřebovat:
250g hladké mouky
200g másla
100g moučkového cukru
120g nastrouhaných ořechů
vanilku

Vše smíchat, udělat těsto - bochánek. Zabalit do potravinové folie a nechat v lednici přes noc.
Pak ukrojte část, vypracujte váleček, nakrájejte na plátky, vypracujte z nich rohlíčky. S tím na pečící papír, do trouby vyhřáté na 150C. Pečte cca 15 minut. Vytáhnout, nechat vychladit. Pak obalit v moučkovém cukru. A teď to nejdůležitejší - SCHOVAT !