Skip to main content
Obrázek uživatele Lenka Zámečníková
Posted in

Tak jsem dneska úplně bezvadně nakoupila zimní oblečení v Lidlu :-) a co můžu úplně nejvíc doporučit,jsou ty chlupaté mikiny na zip za skvělou cenu,holky je nechtějí ze sebe sundat,jak jsou hřejivé..takže kdo je ještě nemá ať pospíchá :-)

No já třeba netvrdím, že "ty

Obrázek uživatele LucieR

No já třeba netvrdím, že "ty věci" nenakupuji a taky mi jasný, že ten kolotoč sebou veze mnohem víc problémů, jinak už by to někdo zatrhl. Ale místa mi to přišlo jako bagatelizování, prostě o čem se nemluví, nikdo nevidí.

Helenko,

Obrázek uživatele Tomáš D

No, nakonec proč ne... já jsem třeba tohle vůbec nevěděl a díky této rozvinuté diskusi jsem se aspoň dozvěděl pravdu. Ale dávám za pravdu, že ty podmínky jsou nelidské. Akorát je to v mnohem větší míře než si myslíme a vybírat zboží podle toho prostě nejde. Nakonec i značkové oblečení ze značkového butiku je kolikrát Asie... kdo ví, v jakých podmínkách se ty rifle za 2000 Kč vyráběly a kdo se na nich posléze nakapsoval...

Tome, obavam se, ze takto

Tome, obavam se, ze takto alibisticky se tvari i firmy kt. si v techto krajinach nechavaji sit a vyrabet veci. A my spotrebitele vlastne take.

Je pravda, ze tato debata se zvrtla v neco uplne jineho a do dalsi filozoficke debaty bychom museli zatahnout i historii a ekonomii a to asi cilem tohoto fora uplne neni.

můj pohled

Obrázek uživatele Tomáš D

ještě je otázka, jestli to samé není s elektronikou "Made in India, Taiwan, Indonesia...". Kdybych tohle všechno měl řešit, asi bych toho v dnešní době moc nekoupil.
Další stránka věci je, jestli by ti lidé, co tu otročinu dělají, bez ní nezemřeli hlady...
Tom

-

určitě je dobré, že se o těchto problémech mluví, i když málo. Ale říct, že kvůli tomu nenakupuji v Lidlu je alibismus, protože je to jen kapka v moři. Prostě taková je dnešní doba. A nejde jen o výrobu oblečení, je to např. i třídění odpadu. Dětská práce. Štve mě i nadprodukce živočičných produktů, atd. atd. Bojovat proti všemu prostě nejde.

No u nás se sice maká 24h

Obrázek uživatele LucieR

No u nás se sice maká 24h denně, ale ve třech směnách po osmi hodinách, výjimečně po 12ti hodinách v nepřetržitém provozu (ze zkušenosti vím, že to zaměstnancům ve finále vyhovuje víc). Rozdílů bych našla mraky, celkově srovnávat naše fabriky s těmi, o kterých tu byla řeč snad vážně nelze. A jasně, člověk dneska nemůže dohledávat výrobny a podle toho se rozhodnout zda koupí či nekoupí, ale kdyby se o všem mlčelo, máme ještě otroctví.

Lidl

Obrázek uživatele Janact

taky to nehrotím, jednou je zboží k dostání ještě v průběhu celého týdne, jindy není ani odpoledne... ale beru to tak, že buď seženu a když né,tak koupím jinde :-)

Ráno nemám ani čas, ani chuť někde stepovat a rvát se o bundu :-) tyto "rvačky" jsou fakt jen o lidech a dělají si to sami.
Stále mne ovšem udivije ta neslušnost, sobeckost a netolerance, kvůli bundě by byl asi někdo schopen ušlapat druhého :-(

Jinak studovat jak a kde šijí - nekopili bychom si asi nikdy nic... však v různých továrnách to není o nic lepší, taky se dělají 24h směny, není to nic nového a i u nás tomu tak je - různé masny, továrny, výrobny, jedou nonstop všude...

Vánočním nákupům (a nejen jim) zdar :-)

J.

http://tn.nova.cz/zpravy/doma

LadaVac: Presne, je fajn si

LadaVac: Presne, je fajn si to uvedomit!

Článek je teda síla,

Obrázek uživatele LadaVac

mrazí mě toho.V týhle republice se furt nadává,ale myslím,že nám všem houby chybí a máme se zlatě!

No tak koukám

Obrázek uživatele Lenka Zámečníková

no tak koukám že se tady debata začíná směřovat pomalu někam jinam ženy :) jen jsem chtěla říct že ty mikinky z Lidlu jsou fakt kvalita/cena super...myslím si že kdyby každý hledal jak se které jiné značky šijí v jakých podmínkách atd.tak si pomalu nikdo nic nekoupí...taky ráda nakupuji třeba dost často na mmb,ale kolikrát se stane že to co chci na holky,prostě nenajdu,takže proč to nekoupit nové :) toť můj názor :)
Lenka

Kalanko a Helčo,

Obrázek uživatele Iris05

kdyby to bylo tak jednoduché, bylo by to fajn. Bohužel myslím že v dnešní době neexistuje velká oděvní firma či značka, která by nešila v Číně a v Bangladéši. Absolutně nehodlám hájit Lidl, ale prostě není jediný. Všechny velké firmy jsou na tom stejně, jen nad tu výrobní cenu někdo nadsadí víc - a rozhodně to není tím, že kde je oblečení dražší, tam oděvy vznikají v lepších podmínkách...
Ale souhlasím s tím, že pokud si každý nekoupí novou věc, pro ekologii je to určitě lepší.
Osobně v lidlu oblečení nakupuji ráda (ovšem ne v 7 hod ráno :) ), ale určitě víc jak polovinu věcí mají děti koupené nošené třeba z MMB.

ale to už jsme se dostaly od nákupu zimního oblečení z lidlu úplně někam jinam...

No tu ekologii podporuji tim,

No tu ekologii podporuji tim, ze koupim pouzite a ne nove :)
Jinak pokud bych chtela mit jistotu, hledala bych alespon zbozi vyrabene v Evrope. Ale vzhledem k tomu, ze temer jako my vsechny zde mam rozpocet omezeny, nez abych koupila nove levne zbozi, koupim radsi to pouzite. Protoze pokud je neco takto vyrazne levnejsi nez konkurence, ty zkazky o extra levne vyrobe v Bangladesi budou asi pravdive.
Ale nechci nikoho poucovat, jistotu nemame nikdy nikdo, at se kazdy zaridi podle sebe.

clanek v cestine

tady je ten clanek v cestine http://zpravy.idnes.cz/bbc-natocila-dokument-o-bangladesske-textilce-sij....

Osobne po tomto clanku uz veci na obleceni z Lidla temer nekupuji. Lidl sice vyhlasuje, ze o techto podminkach nevedel, ale predpokladam, ze nadale nic na tom nezmenil. Neco podobne jako firmy, ktere po pozaru v jine tovarne v Bangladesi vyhlasovaly, ze budou prosazovat zlepseni podminek. Bohuzel zustalo o prohlaseni.

Nevim, co by melo presvedcit firmy, aby podporovaly Fair Trade. Asi spotrebitele.
Osobne take preferuji pro deti obleceni z druhe ruky, ktere pak posouvam dale, jak pokazde kupovat neco nove (i kdyz zdanlive levne].

Kalanko

a u jakých značek máš jistotu, že podporuješ ekologii a korektní pracovní podmínky při výrobě? :)

Jak kde,

Obrázek uživatele LadaVac

u nás se nakoupí klidně v poledne,ještě dnes jsou tam zpoloviny koše plné.
Sympatizuji s Kalankou,taky raději z druhé ruky,než ranní fronty,to bych fakt nedala!
Paní Přívorová,nedivte se,že jsme to pochopily přesně tak,jak jste to napsala,ona totiž takové nechutné bitky u košů fakt jsou.Jednou vyprávěla dcera mé kolegyně,jak dostala přes ruce zmrzlým kuřetem,když bylo v akci...takže bohužel,jsou mezi námi burani tohoto tipu.

Mne se to prave taky protivi,

Mne se to prave taky protivi, tyhle nakupni vyjezdy. Vstavat v 6 rano, abych se nekde mackala. Radsi za tu cenu koupim dobre, uz nosene veci a mam pak dobry pocit, ze podporuji ekologii :) Ale nechci nekoho kritizovat, at kazdy nakupuje, jak mu vyhovuje.

-

Asi jsem z jiného světa. V Lidlu nakupuju několikrát měsíčně, některé potraviny kupuju jen tam. Máme i spoustu oblečení, ale netušila jsem, že dochází k takovýmhle šílenostem. Slyšela jsem, jak se tam ráno tvoří fronty, ale považovala jsem to za sport důchodců. Párkrát jsem tam jela koupit něco z letáku, a nebylo. Tak nebylo, a co. Žiju dál. Určitě bych tam nelítla na sedmičku, a kdyby jo, pak bych to nekritizovala.

v poledne už nic nekoupíte

v poledne už nic nekoupíte

Kalanko

Obrázek uživatele LucieR

to je docela šílený. Bohužel, nedávno jsem zase četla článek o tom, jak pracují asiati v továrnách na iPody a jiné chytré telefony. Taky hustý.

Bodejt by to nebylo levne,

Bodejt by to nebylo levne, kdyz to sijou v 19ti hodinovych smenach v Dhace:)
http://www.bbc.co.uk/news/business-24195441

..ja som včera nakúpila 3 ks

..ja som včera nakúpila 3 ks šedých chlupatiek, paráda, sú suprové. Brala som úplne posledné vacsie veľkosti, mala som šťastie že tam ešte boli voľne pohodené.. Inak zimné bundy presne ako píše TerezaL sa mi tiež zdali strašne tenké, škoda že nemali fleesovu vnútornú podšívku...takže som nekúpila. Boty v Lidli nekupujem, nesedia nám.Škoda že už nemali zimné palcové rukavice-tie predĺžené za 99,90 CZK, fest by sa nám hodili, ale už tam nebolo po nich ani stopy...Inak Lidl mám Veľmi rada, ale urcite tam nehodlám chodiť v 7:00, alebo sa tlačiť niekde s inými maminkami, keď je tak kúpim, keď je vypredané tak nekúpim...

Tak chodte nakupovat v

Obrázek uživatele KaterinaAd

Tak chodte nakupovat v poledne, to uz to určitě nechutné nebude. Pokud posilate pribuzenstvo na 7, pak se nedivte, ze se tam tlačí s dalšími desítkami zájemců. Přispívate k te "nechutnosti"

Jejda, koukám, že t.č. panuje

Obrázek uživatele privorova

Jejda, koukám, že t.č. panuje poněkud úzkoprsá atmosféra a epické nadsázky se berou vážně....:)
Dámy, takže doslovně: máma našla nejprve jedny holčičí otepl., a vedle paní měla v ruce též holčičí balík a u sebe syna. Tak se normálně dohodly a paní je dobrovolně odevzdala a šla hledat dál. Asi tak. Klid, ano?
Na termínu "nechutné" ve smyslu celkového hodnocení Lídlových bojů v Praze bych s dovolením trvala, asi to v jiných lokalitách máte lepší.
hezký den!

ahoj, do Lídlu fakt chodit na

ahoj, do Lídlu fakt chodit na sedmou a je to jak říká TerezaL jako za komančů, včera jsem to líčila v práci, tak se bavili. Kupovala jsem teda roláčky, tady ten materiál se trochu zdrcne do délky, snad budou mít ještě další, ale ta chlupatá mikinka je úžasná, nechtěla jsem jí brát, ale za tu cenu neberte to a fakt jsem nelitovala. Oteplovačky máme z loňska absolutní spokojenost, nepromokly,hezky teplé. Ať žije zima. Už jsem se tak z Lídlu z hýčkala, že se mi nechce kupovat nic drahého. Mají hezké věci za super cenu.Když vyrazím na couračku po krámech a vidím, kolik stojí obyčejné legínky či trika, tak se mi protáčí panenky. Ještě že ten Lídl máme :-) a ještě 2x. Hanka

tenké bundy letos...

Ahoj my taky už léta nakupujeme, teda já, jezdím tam fakt na tu sedmou hodinu a trošku si opravdu připadám jako za komančů...ale zase takhle kvalitně/levně opravdu jinde nenakoupím. Mimochodem z ruky nikomu nic fakt nervu...:-).
Jen teda letos jsem šla koupit mj. bundy, ale přišly mi fakt tenké, takže jsem je nevzala. Loni jsem kupovala a rozhodně byly o dost teplejší. Nepřišlo vám to tak...?

po Praze

Obrázek uživatele Lenka Zámečníková

Je to asi těžký něco sehnat,to mi akorát kupuje mamka cestou do práce aby tam byla na tu 7h.jinak tady v okolíZZbraslav,Dobříš..to je fakt marný jet tam později.ale v Letech u Dobřichovic mají vždy všeho plné regály a i odpoledne druhý den v pohodě nakoupíte :-)

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

kolegyně taky nakupovaly a spokojenost.V životě bych tam nešla bojovat nebo rvát z ruky...jak ubohé!!!!Když tak jdu a něco tam je a lbí se mi to ,vezmu,když ne,svět se nezboří.Snad na Lidlu nastojí život.

Beato

a nevzali to zpět bez cedulky, kdyz jsou nenosene? Ja bych to zkusila s paragonem vrátit.

ahoj, taky se pozastavuji

ahoj,
taky se pozastavuji ...vyrvat paní z ruky a pak se tu s tím ještě pochlubit...
taky máme chlupatky, jsou úžasné a roláky se nám neztratí, nic jiného jsme nepotřebovali.

no,

Obrázek uživatele Iris05

já chtěla mikiny a boty - mikči byly krásné, ale přišly mi malé, resp. chtěla jsem ty chlupaté 110/116 a ty by děti měli teď tak tak a na jaře už ne. A boty taky smůla - 29 byly malé, 30 nebyly ani jedny (byla jsem v 8,30), 31 už byly velké. Celkově mi tedy přišlo že boty byly vloni hezčí. Oteplováky byly fakt super, krásné zpracování , ale ty už máme, takže já tentokrát bohužel ušetřila :(

holky mám na prodej kozačky z

holky mám na prodej kozačky z dnešní akce z Lidlu, holčičí vel. 25 a klučičí 26, bohužel dvojky urvali cedulku a nám velikostně nesedí :-( Takže kdo by sháněl...

Někdy se to pak dá dokoupit

Někdy se to pak dá dokoupit na MMB. Ja loni koupila v Lidlu oteplovaky synovi a byly šikovné, tak jsem chtěla na letošek i pro dvojčata v menší velikosti. Na MMB bylo na vyber, nakonec jsem koupila rovnou dvoje různé najednou, jak jsem chtěla, byly úplne nové, paní špatně koupila velikost, a staly me min nez v obchode. A kombinezy jsem koupila pak taky. Takže i ten kdo nevybojoval "banány" dnes, nemusí truchlit, třeba jeste dokoupi :-)

Nechutne? " matka vyrvala z

Obrázek uživatele KaterinaAd

Nechutne? " matka vyrvala z ruky jine pani..."zajimavy:-)))
Ja jsem se stavovala cestou ze skolky cca v 8 a bylo vseho dost. Mamin tam samozrejme bylo mraky, ale to je pochopitelne, kdyz tam maji hezke veci na deti s dobrym pomerem Cena/kvalita. Nikdo se nebil, ale trosku tlacenice ano... Tezko stat v pozadi a cekat za se u kosu se zbozim udela misto

no nevím odkud jste, ale v

Obrázek uživatele privorova

no nevím odkud jste, ale v Praze je to zoufalý. Mámu se tam poslala dnes ráno cca v 8.30, už nenašla jediné oteplováky v naší vel., u těch košů se matky s dětmi prý téměř mlátily kabelkama.....tak přejela o čtvrť dál, tam uspěla s tím, že ty druhé kalhoty vyrvala z ruky jiné paní....původně jsem chtěla 2x2 pro obě děti...prý : "ses zbláznila, ne!" prý jak za komančů boj o banány, byla z toho úplně paf ! A minule, když byly ty pogumované komplety do deště, tam byl tchán vyslán fakt na 7 a koupil, a taky říkal, že už tam byly bitky....NECHUTNÉ !!! :(((

Ahoj, já jsem tam šla jen pro

Ahoj, já jsem tam šla jen pro jedny boty za 300 a zase jsem tam nechala 800. Ty mikinky jsou opravdu cena/kvalita výborné

Proto ja tam radši ani

Proto ja tam radši ani nelezu, protoze pak vždycky taky neodolam :-)

Prestoze mame vsechno, taky

Obrázek uživatele KaterinaAd

Prestoze mame vsechno, taky jsem neodolala...aspon Ty boty a kulisky:-)