Skip to main content

Bouřky....

Obrázek uživatele KaterinaAd
Posted in

Už k vám dorazily? Co kroupy? U nás zatím temno a bezvětří...(Praha-západ)

u nás asi 30 mm

Obrázek uživatele Tomáš D

Tak v Kostelci nad Orlicí srážky odhadem 30 mm, takže velmi slušně zalito, asi půl hodiny byl déšť dost prudký, ale bez krup, pak ještě asi 3 hodiny trvalejší déšť. Po půlnoci začalo hodně foukat. Ráno jsem jel do práce vlakem 25 km a jel jsem to skoro 3 hodiny - stromy přes cestu - kolem Žamberka a Letohradu slušná spoušť.
Dnes od poledne svítí slunce a je 24°C.
Jak se dál vyvíjí počasí nevím - stránky ČHMÚ opět nejdou - spíš by mě překvapilo, kdyby jednou šly normálně.
Tom

Svítí slunko

Obrázek uživatele Edalej

Tak v Olmiku svítí slunko a fučí, vůbec nesprchlo, déšť sem nedorazil...těžko říct, co je horší, zda vše poničené nebo sahara...prostě si člověk nevybere, počasí je takové jaké je :o( chjo

Ahoj

Tak u nas podobne jak u Dasi,jsme blizko vysociny kde byly vystrahy a prohnalo se to cestou k ni pres nas ...ukrutny tajfun bylo tu namereno 140km/h a vse boure,lijak,kroupy ukrutne!elektrika nesla 6 hodin ...toje pokazdy dan za par teplych dnu!nejvic me stvou kytky ktery se pomlatily kroupama;-( zacina to byt udesny clovek uz se hrozi co prijde dal!

U nás se teda včera činilo.

Obrázek uživatele dadap

U nás se teda včera činilo. To jsem ještě nezažila. Bydlíme kousek od Jihlavy - Vysočina. Kolem 19:30 se zatáhlo, úplná tma, fičel vítr a velký déšť. Na dvoře jsme měli asi 25-30 cm vody, beru to podle kýble, ve kterém mají pesani vodu. Blýskalo se slušně, naštěstí ne přímo u nás, viděla jsem bílé, žluté a růžové blesky, zajímavé, s dětmi jsme seděli v okně a koukali :-) Elektřina vypla kolem 20 hod a zapli ji až kolem půlnoci, takže jsem nemohla sledovat vývoj bouřky, to dělám vždy, baví mě to :-). Bouřka fakt slušná, ale příroda je konečně zalitá a zase se nám otepluje, na víkend zase hlásí 30 stupňů.
Jinak volala tchýně, že mají rozlámanou houpací lavici, cestovala jim po zahradě a skleník z plastového skla, který si koupili letos nový mají taky rozbitý, samozřejmě rajčata, okurky... zlámaný, no asi bude po úrodě, odpoledne se tam jdeme podívat.
Dáša

Já se právě vrátila ze

Já se právě vrátila ze zahrady a na 30 rajčatech jsou pobité plody od kroupů:-(

U nás jen fučí

Obrázek uživatele Edalej

U nás to zatím skončilo jen výhružným silným větrem a ochlazením, jinak ani kapka nespadla. Zem totálně vyprahlá.

Mělník

Večer parádní více než dvouhodinový déšť, zahrada je nádherně zalitá a krásně se dýchá.

Tak u nás (Praha-východ) to

Tak u nás (Praha-východ) to bylo včera docela "výživné". Zdržela jsem se v Praze déle, než jsem plánovala, doma otevřené okna a po cestě přes Jirny jsem přímo uprostřed vesnice utopila auto (samozřejmě s sebou jsem měla 3 děti). Běhala jsem tam po kolena ve vodě, na sobě bílé letní šatičky, nalakované nehtíky.... No musela to být podívaná :-) Ale zasmála jsem se tomu až doma, když už děti ležely ve svých postýlkách. A dnes čekám, jestli auto vyschne a chytne... Držte mi palce.
Dáša

u nás máme po tom dešti v

Obrázek uživatele Vladkax

u nás máme po tom dešti v dětském bazénu o cca 20 cm víc vody :-) a v plastové krabici na hračky je těch cm min 30. Super se tu dýchá.... ale sluníčko už zase začínám pražit

Tak u nás jen se přiblížila

Tak u nás jen se přiblížila bouřka, tak nám klasicky vypadl proud. Padaly tu slušné kroupy a déšť byl tak silný, že z naší ne moc velké střechy se během chviličky naplnili sudy o kapacitě 1200litrů - snad během necelé půl hodiny?? takže zalito hodně slušně:-) Konečně, už mě nebavilo denně hodinu a víc zalévat.

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

tak u nás včera liják jak hrom a nebe připomínqalo diskotéku.V jednu chvíli to křáplo,že někde musel být zásah.Jsem ale ráda,že se zalilo,zem už byla úplně vyprahlá.

Hm, tak u nás spadlo pár

Obrázek uživatele Nika1

Hm, tak u nás spadlo pár kapek, ale bylo jich tak málo, že zalito neni.

První vlna fuč...

Obrázek uživatele Edalej

STOP první vlna fuč...a nic z teho...jen menší stromek je KO STOP snad se to ještě vyvrbí...........STOP cítím vodu ve zduchu,ale to je vše zatím STOP

U vyskova nic.ani

U vyskova nic.ani kapicka.blesky byly v dalce,ted se uz ani ty stromynehybou

Ahoj,

Obrázek uživatele RenataM

tak my jsme byli teď asi 1,5hodiny bez proudu. Neskutečný vítr, barevné nebe a hromy třepaly s domem.
Snad bude klid. Začalo to po 20hodině a ještě teď leje a bouří....

Olomouc aktuálně

Obrázek uživatele Edalej

STOP před deseti minutami začaly blesky STOP poté hřmění STOP nyní se přidal silný vítr STOP zdravím STOP ;o)

ahoj ,u nas (okr.Blansko)

ahoj ,u nas (okr.Blansko) trošku začalo pršet tak jsem vyběhla s hnojivem na trávu aby se trošku zbrábolala po těch tropech a už je po dešti .trvalo to asi 10min.lehkeho deštíku. kdo je v Brně jak to vypadá? jsme kousek od Brna tak jestli se mám těšit... vám v Čechách docela závidím ...

Tak u nás to pořád nevypadalo

Obrázek uživatele Lenka.x

Tak u nás to pořád nevypadalo a pak během dvou minut černo a šílenej slejvák, lilo asi hodinu, jeden blesk za druhým, tak to děcka měly místo pohádky :-),jim se to hrozně líbí, kromě starší,ta se bojí. Tak máme taky zalito,trochu se konečně ochladil vzduch,tak se snažím vyvětrat tu saunu, co tady máme :-(

už to přechází, prší...

Obrázek uživatele Tomáš D

Tak u nás se to právě přehnalo. Nejde internet (jsem připojen provizorně přes mobilní T-Mobile kartu), přes hodinu už leje a blesků je tolik, že se "otvírá nebe". Hromy ale nic moc, spíš to odchází. Podle map to odchází do Olomouckého kraje a v Čechách zůstane jen postupně ustávající déšť. Odhadem tu spadlo tak 20 mm, takže zalito je asi dost.
Tom

no, u nás to na ten konec

Obrázek uživatele Vladkax

no, u nás to na ten konec taky nevypadá. teď "normálně" leje...

litoměřicko

Obrázek uživatele Janact

u nás se kolem 17h zatáhlo a začlo pěkně foukat.
a teď prší (leje) už cca 2hodiny, hřmí, pár blesků... na konec to zatím nevypadá, je zataženo, kam se podíváš :)

tak u nás (kousek od Kralup

Obrázek uživatele Vladkax

tak u nás (kousek od Kralup nad Vltavou) už to právě končí, cca hodinová smršt, bez krup. Ale vody neskutečně, na trávníku se dělaly kaluže (což zatím nikdy), dešťová kanalice nestíhala, okapy taky ne, voda šla jakoby prostorem, ne že kape nebo leje, ale voda se točila vzduchem. Z cesty se stal potok, sousedi mají před barákem na komunikaci nyní rybník, nevyjdou suchou nohou z pozemku (jsou nejníže) Docela hrůzostrašný pohled z okna :-) ale super, ochladilo se, a min dva dny nebudu muset zalívat zahradu :-)

Taky myslím

Obrázek uživatele Edalej

Ano...myslím a doufám, že v půlnoc uslyším to sladké burácení hřmění:o)))....a poté přijde pořádný slejvák.o) hi hi

Na Olomoucko to dorazí až

Obrázek uživatele Tomáš D

Na Olomoucko to dorazí až někdy kolem půlnoci nebo kousek před...

K nám to teď přichází.

Obrázek uživatele Tomáš D

K nám to teď přichází. Rozfoukal se vítr, bohužel i roztrhal mraky, takže první vlna je v čudu, naděje je druhá vlna. Na chalupě chcípou letos n jaře zasázené maliny, daly nám dvě misky plodů až 3 cm velikých, to jim nemůžu udělat, abych je nedojel zalejt... tedy jestli nebude pršet.
U nás taky nikdy moc neprší. Když se blíží pořádná bouřka, nad náma se rozpadne a po přechodu zase zesílí.
Tom

U nás zatím nic

Obrázek uživatele Edalej

Olomouc zatím nic...je dusno, nehne se ani lístek :o((((

31°C

Obrázek uživatele Spider17

Přišli mraky a když koukám na radar, tak to bude opět to jediné, co nás tady potká. Takže můžeme jít zalévat trávník :) U nás nikdy moc neprší. Vysočina to stáhne, tam se vyprší a zbytek je jako zázrakem roztáhne. Rosice + Kuřim (u Brna)

My jsme ted prisli z

My jsme ted prisli z koupaliste, zatim se tady nic nechysta (Brno)

Hm, 15 minut a je po všem:-(

Obrázek uživatele KaterinaAd

Hm, 15 minut a je po všem:-(

Tak spadlo pět kapek, jednou

Obrázek uživatele Lenka.x

Tak spadlo pět kapek, jednou zahřmělo (jestli to nebylo letadlo :-)) a zatím dál nic,jen trochu zataženo

Teplice v Čechách

Teď už hřmí, pršet začalo před chvilkou. Předtím krásně, teplíčko.

Myslím, Katko, že teď jak si

Obrázek uživatele Tomáš D

Myslím, Katko, že teď jak si píšeme, tak už máte tu podívanou doma :-( Je to aspoň bez krup?

bouřky východní Čechy

Obrázek uživatele Tomáš D

Sedím u compu a žhavím stránky ČHMÚ, hlavně radarové snímky... od 16:15 samozřejmě nejdou, což je na portále ČHMÚ normální stav, když se něco v atmosféře děje :-(
U nás 29,5°C, dusno jako blázen, od jihozápadu se nasouvá mohutná oblačnost, ale zatím jen vysoká, protože bouřky zatím přecházejí přes rozhraní jihočeského kraje a Vysočiny (teď se mi jeden snímek načetl, sláva!). První vlna slábne a vysouvá se přes střední Čechy severně na Mladoboleslavsko a Jičínsko, druhá vlna je souvislejší a brzy zasáhne jižní Moravu, Vysočinu a cca za 2 hodiny i východ Čech.
Takže u nás klid, zatím (Kostelec nad Orlicí).

Tady hlásím taky nic

Obrázek uživatele Lenka.x

Tady hlásím taky nic (Třebíč-Vysočina), jen trochu zataženo a trochu fouká vítr, tak jsem zvědavá, jestli něco příjde

u nás hřmí jako blázen...

Obrázek uživatele verika

u nás hřmí jako blázen... Sázava