Skip to main content
Posted in

V Boskovicich jsme dostali vzorky desinfekce a detsky sampon, tak jsem to hned vyzkousela a je to super! Uplne mi to odstranilo vodni kamen z baterii. Mate nekdo zkusenost? Popripade doporucit co je od nich jeste dobry diky!

Celestina

Obrázek uživatele Tomáš D

Vyzkoušel jsme Celestinu na ruční mytí, dnes mi přišla... Nečekaně senzační výsledek. Máte někdo zkušenosti s Celestinou do myčky? Uvažujeme o ní, až nám dojde Somat...
A prosím o vysvětlení - rozdíl mezi pěnovým ventilem a rozprašovacím - na který výrobek pořídit který???

Tom

Doplním

že jsem v Pecarb. namáčela cíleně jen čerstvé skvrny od krve. S těma starýma jsem se smířila. No a staré skvrny se svezly s nimi. Několikrát jsem povlečení prohlížela, jestli jsem něco nepřehlédla, protože jsem tomu nemohla uvěřit :)

Ahoj Katko,

Obrázek uživatele RenataM

zítra pošlu email.

Muzu poprosit nejake info na

Obrázek uživatele KaterinaAd

Muzu poprosit nejake info na mail? Zajimaji me praci prostredky... Cena, mnozstvi, predani..
Nejsem moc zastancem tohohle zpusobu prodeje, teda spis se mu vyhybam:-), ale kdyz ctu Ty boje s fleky... My mame totiz flekate prakticky vsechno:-)))

Tak jak to dela Renca, je to

Tak jak to dela Renca, je to vslatne stejne. Tak hodne stesti s Percarbonatem, vsechno se da najit na strankach www.missiva.cz v casti praci prostredky a je tam primo odkaz jak prat s Permonem a taky spoustu zkusenosti od uzivatelu, jak a co jim pomohlo k super vysledku.

V navodu je napsano, alespon

V navodu je napsano, alespon 20 minut. Jahoda a dasli organicke skvrny za dvacet minut bez problemu zmizi, parkrat se mi uz stalo, ze jsem na to zapomnela, a tak jsem to prala potom az rano. Takze ta pul hodinka urcite staci a nemusis se Tome bat, ze by to neco udelalo s barvami.

aha, tak to jo... budeme teď

Obrázek uživatele Tomáš D

aha, tak to jo... budeme teď zkoušet ten Perkarbonat přímo do permonky :-)
Tak díky za vysvětlení :-)

Myslí tak, že dáš do vody.

Obrázek uživatele RenataM

Myslí tak, že dáš do vody. Percarbon se rovnoměrně rozpustí. Já dám prádlo do pračky, do permonky gel a percarbon. napustím vodu a nechám párkrát otočit a dám pauzu. Potom můžeš nechat přesnoc. Pokud sypeš přímo na skvrnu, tak max.20minut.

???

Obrázek uživatele Tomáš D

No ale teď nevím... Bětka zase píše, že namočené můžeme nechat přes noc...?

Tak to bude Tome ono. Já taky

Obrázek uživatele RenataM

Tak to bude Tome ono. Já taky peru gel+Percarbonat . Kdyby jsi chtěl probrat zkušenosti, tak klidně prozvoň, zavolám zpět. Škoda, že jste tak daleko.

Me teda barvu nevyzralo taky

Me teda barvu nevyzralo taky jeste nic a to jsem pouzila i Perkarbonat na bile pri odstranovani skvrny z barevneho tricka, protoze ten je silnejsi a barva zustala a skvrna zmizela. Dcko pridavam do te Permonky k Permonu a Perkarbonatu, ale ne pokazde, pokud mame bezne spinave pradlo, tak to neni vubec treba. Peru zvlast bile a zvlast barevne a taky dodrzuji to namaceni a odstranivani skvrn ve studene, jednou jsem to dala do trochu vlazne, skvrna jen zesvetlala, ale uplne nezmizela, pak jsem to dala do pracky a odstranovala skvrnu napodruhe spravne - tedy ve studene a flek byl pryc. Jinak jeste taky namocene to klidne muzete nechat i i pres noc a druhy den rano, datevdo pracky. Ja to tam naleju vsechno i s vodou, pridam permonku s Permonem a normalne vyperu.

20 minut

Obrázek uživatele Tomáš D

Renato, tak to bude možná ono... my jsme pochopili, že aspoň 20 minut, tak jsme nechali hodinu...
Zkusíme jak píše Bětka, 1 víčko do Permonky přidáme ke gelu.

Jinak Medium je naprostá hvězda mezi přípravky na čistění, ještě máme nově Lili, budeme zkoušet na plovoucí podlahu a dlaždice, a děti si už týden myjí hlavy v Kulíšku. Permon J budeme zkoušet co nevidět - dáme vědět.

Tom

Skvrny

Ahoj vsichni, ohledne skvrn je to jednoduche, jen je fakt treba dodrzet postup. Bezne spinave pradlo se pere na 30 - 40 stupnu na nejaky delsi progarm, vetsina pracek ma dnes neco jako program eko nebo bio a ty jsou v kombinaci s Permonem uplne nejlepsi, setri vodu i energii. Uplne staci 30 ml Permonu na jednu pracku, da se do Permonky a potom primo do pracky. Pokud jsou skvrny, ktere se takto nevyperou, tak je moznosti vic. Da se do Permonky k Permonu pridat Perkarbonat - ja davam jedno vicko na pracku( ten je spolecen s Permonem, avivazi a doplnkovou slozkou na mastne skvrny Permonem D soucasti zvyhodneneho balicku k prvni objednavce). Nebo muzete v Perkarbonatu pradlo namacet - date jednuaz dve odmerky do umyvadla se studenou vodou a pradlo namocite aspon na pul hodiny a potom bezne perete, no a nebo Perkarbonat pouzijete primo na danou skvrnu, tak, ze ji s nim posypete a zase namocite do studene vody. Pokdu jsou skvrny od mastnoty pouzijte Dcko a pokud by nemustily da se pouzit i pripravek na mastnotu Troubelin. Existuje jeste Perkarbknat na bile, ale ten neni v tom uvodnim zvihodnenem balicku. Kdyby vas jeste cokoli zajimalo pisnete na lilibett@centrum.cz a ja vsechno rada vysvetlim.

Pro Kvebru: Napiš mi prosím

Obrázek uživatele RenataM

Pro Kvebru:
Napiš mi prosím na renatamikova@seznam.cz

Tome, ty trička mne mrzí. Nesmí se to nechat dlouho, max.20minut. Stalo se mi to po jednom celém dni, ale barva zesvětlala, nevyžrala se. Moje maminka používá na skvrny jenom "Déčko" a je nadšená. Ja zase Percarbon.

Pro Renču

Bohužel mi e-mail nepřišel

skvrny

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Renato,
to jsme udělali, přesně podle toho videa, se žlutými tričky... jenže jsme je dorazili. Perkarbonát vyžral barvu a skvrny nechal. Takže máme "batikovaná" trička na písek :-(
Ještě na tom musíme asi zapracovat. jen si teď zpětně říkám, jestli jsme neměli použít spíš Permon D (zesilovač)?

Ahoj Tome,

Obrázek uživatele RenataM

už jsem prala i várky zašlých ( starých opraných skvrn ). S těmi opravdu starými je to někdy boj. Namočit do studené vody, posypat, nechat působit, přeprat v ruce.
Čerstvé skvrny by měly být dole na to šup.
Zulda měla jenom Percarbon, gel neumím poštou poslat. Ale začnu na sobě pracovat ;o).
Chce to prát ve 30 nebo 40st.a co nejdelší prací program, popř.nechat prádlo namočené.

my se skvrnami pořád bojujeme

Obrázek uživatele Tomáš D

Zuldo a Renčo,
my s těmi skvrnami bojujeme. Spíš než Missiva nám je vypere líp klasika Persil, ale s Missivou zase máme barevné jasnější a krásně voní aviváž, takže jsme objednali novou várku a doufám, že se nám podaří nad skvrnami časem nějak vyzrát... Zuzko, jak se Ti podařilo ty skvrny vyprat - dávala jsi něco přímo na ně, nebo jsi něco přidávala do permonky, nebo nic, jen tak v Permonu U Color?
A kolik ml Permonu dáváš na jednu pračku... my 35 ml, není to teda málo?
Tom

Renčo

to jsem to napsala tak napínavě? :D
Mám teď velkou zásobu prášků, až dojdou, peru jen v Missivě :)

Zuldo,

Obrázek uživatele RenataM

když jsem četla tvůj příspěvek, tak mi trnulo, že Missiva u vás nepere. Ufffffff :o)))).
Určitě se ozvi. Pěknou neděli ;0).

-

Tak i já konečně napíšu zkušenost z práškem od Missivy. Peru v arielu + používám odstraňovač skvrn, dřív jsem používala Qalt. Výsledkem bylo, že v arielu prádlo o něco lépe vyprané, ale spoustu skvrn se stejně nevypralo. Dítě si kleklo na bahno a zničené tepláky, takový běžný flek dolů nešel. O flecích od ovoce nemluvě. Už jsem měla podezření, že je to pračkou, protože všechny kamarádky takové fleky normálně vyperou. To samé skvrny od krve. Synovi teče často krev z nosu, takže skvrn máme hodně. Na povlečení už bylo několik zapraných. Žasla jsem, když prášek vypral všechno, čerstvé i zaprané.
Takže díky Renčo za vzorek. Až to půjde, ozvu se s objednávkou.

Ivči, Květy,

Obrázek uživatele RenataM

psala jsem v pátek email, přišel? Zlobí mne PC.

Renco, ja na Sec jedu, takze

Obrázek uživatele Kralka_KK

Renco,
ja na Sec jedu, takze se hlasim o vzorky!
Iva

Ahoj

Ahoj,
mám dotaz týkající se prášku do myčky, jste s ním spokojení? A lze na výrobky získat nějakou slevu? U některých firem to jde po registraci.
Pokud je už to zodpovězeno níže v diskuzi omlouvám se, nečetla jsem celou.
Květa

Reny

Obrázek uživatele Spider17

díky za vzorečky, používám už na nádobí, dětem na ruce, dědovi desinfekci, odstraňovač skvrn a jen co se naplní koš s prádlem, vyzkouším praní. Čaj z citronové trávy chutnal výborně a jen co budou nějaký koruny, jdu do kosmetiky :-)

Ahoj missiváci,

Obrázek uživatele RenataM

kdo budete chtít vzít na Seč výrobky z červencové akce, dejte vědět, ať stihneme nakoupit.
Celestina ruční mytí + ředící láhev zdarma
Leontina + ředící láhev zdarma

Pěkný den, můžu poprosit o

Pěkný den, můžu poprosit o nějaký vzoreček,nebo bližší informace? Zaujala mě tato firma a vůbec ji neznám :-)a ráda bych vyzkoušela.Pokud bude někdo tak moc hodný a písnete mi něco blžšího budu ráda:-).Ještě jednou dík.Jelča MiriJel@seznam.cz

Pro Marru

Moc se omlouvam, ze jsem se neozvala driv. Dostala jsem kontakt od Renci, ohledne zaslani vzorku od Missivy a protoze nemas nikde uvedeny mejl a nemame ani adresu, nemela jsem te jak sehnat, snad se najdeme takto pres dvojcata. Pisni mi prosim na lilibett@centrum.cz a domluvime podrobnosti.

Hezky vecer vsem

Ha, záhada vyřešena! přesně

Ha, záhada vyřešena! přesně jak píše Tom, vycházela jsem z rozlití po 50ml + doplnění vodou, vůbec mě to jinak nenapadlo:-)

Jo jo, ta matematika

Je to tak a opravdunto vyjde, stejne tak treba Kulisek, redeni 1:5, tedy vychazi na 6 lahvicek.
Tome diky, z Tebe uz je spravny poradce :0)

1:9

Obrázek uživatele Tomáš D

Alča určitě vycházela z toho, že 500 ml rozlije do 10 lahviček po 50 ml a každou pak doplní vodou do 500 ml. Takto to asi bude dělat každý z nás a bude to tak správně, jen matematicky to ředění bude 1:9.
Tom

Vy jste šikovní, já jsem líná

Obrázek uživatele RenataM

Vy jste šikovní, já jsem líná jít si pro katalog a z hlavy neznám ředění. Takto jsem ale nepočítala. A to mám být profík.

Zjednodusene-k základu pridas

Obrázek uživatele KaterinaAd

Zjednodusene-k základu pridas 10x tolik, tzn. k 500 ml pridas 5000 ml

ach ta matematika :-(

Obrázek uživatele Tomáš D

Mně ano :-)
Lahev 500 ml naředíš 1:10 (to znamená 500 ml koncentrát + 5000 ml voda) a tím získáš 5500 ml roztoku, rozdělíš na 11 dílů po 500 ml (objem lahvičky).
Tom

Renčo, mě jde o to, že

Renčo, mě jde o to, že uvádějí, že z 0,5l koncentrátu udělás naředěním 1:10 údajně 11 lahví :-) to mi prostě nevychází

Alčo,

Obrázek uživatele RenataM

né vše má ředění 1:10. U Media je rozmezí 1:5-1:10.

Ahojky, mě Missiva také

Ahojky, mě Missiva také zaujala a chystám se něco objednat:-)
Jen mi to nedá, ale jsem jediná, kdo si toho všimnul - ty koncenráty mají mít objem 500ml - jak z nich mohu udělat 11 lahviček při ředění 1:10 (takže do 10 lahviček naliju po 50ml, v původní lahvičce nic nezbyde) ??? Vychází mi 10:-)) Furt na to v tom katalogu koukám a nevím, zda jsem blbá já, nebo oni...:-)

rozpočty

Obrázek uživatele Tomáš D

Tak jsem to nemyslel, Jani. Že by se tím něco pokazilo. Pokud je o rozpočty zájem, tak sem s nima :-)
Jen jsem nechtěl, aby se sem přepisoval ceník celé Missivy, když to jde vyřešit odkazem.
Tom

Renco

Obrázek uživatele Janact

Diky presne takto jsem to myslela ;-)
Tome,ja myslim , ze uvedenim cen se nic nepokazi. Me to na strankach a v ceniku missiva neprislo moc srozumitelne. Takto mi to renca dobre osvetlila. Diky. J. Az bude vic casu prostuduji peliveji a pro pripadnou registraci se ozvu renco, urcite z toho je mas nejaky bonusek :-)

Jak uz jsem psala, ja Dedru

Jak uz jsem psala, ja Dedru nikdy nepouzivala a to o cenach vim od maminek, ktere presly i proto, ze to pro ne bylo cenove vyhodnejsi. Zkousela jsem se divat na stranky Dedry na to prani, opravdu je to tezko porovnatelne, protoze Dedra to tam ma vic rozdelene. U Missivy je to univerzalnejsi a i ja mam radeji, kdyz ten vyber neni zbytecne velky, protoze orinetace je jasna, ale to je na kazdem.

ceník Missivy

Obrázek uživatele Tomáš D

Já myslím, že bohatě postačí proklik na aktuální katalog, ať si každý nakliká co potřebuje. I když je toto téma určené Missivě a jistá forma propagace je tedy dovolena, nemusíme to přehánět. Aby to pak nebylo nepřehledné. Missiva má pěkný přehledný leták, přehlednější než když to tu budeme vypisovat.
Jinak pokud jde o vzorky zadarmo, jestli tedy můžu za Renču a za Bětku, tak ty byly v dispozici na srazu v Boskovicích. Holky do toho musely vrazit opravdu mraky peněz, klobouk dolů, že se k této investici naslepo odhodlaly.
Já jsem se nechal od Renči zaregistrovat a objednal jsem prací sadu. Pere hezky, nemáme výhrad a jestli to vyjde cenově líp než Persil, zjistíme až nám výrobky dojdou. Děláme si čárky a statistiku. Zatím to vypadá velmi slibně. Nižší cena se srovnatelnou účinností.

Jani,

Obrázek uživatele RenataM

to možná napsala já. Určitě toto říká moje maminka a některé kamarádky. Chtěla jsem porovnat, ale v Dedře se nevyznám.

Co takto?:
Permon U Color na barevné i bílé prádlo:
0,5l cena 104,- Kč, 25 praček, cena jedné pračky 4,16,
1l koncenrát 194,- Kč - 50 praček, 3,88 pračka,
3l za 569,- Kč, 150 praček, 3,79 pračka,
5l za 923,- Kč, 250 praček, 3,69 pračka,
15l za 2498,- Kč, 750 praček, 3,33 pračka.
Dávkování 20 ml, praní při 30-40 stupních, na 4 kg prádla.

A k registračnímu poplatku bych dodala, že Missiva to ihned "vrací" při první objednávce, kdy obdržíš praní v hodnotě 901,- Kč za 360,- Kč v první objednávce (v ostatních objednávkách je to při registraci za 653,- Kč).

Mám poslat rozpočet více výrobků?

Renco

Obrázek uživatele Janact

Ja mam vyber rada , kdyz uz objednavam :) porovnani cen jsem zminila protoze Betka psala, ze je Missiva oproti Dedre lenejsi :) takze nejakym zpusobem k tomu.srovnani cen dosla. Taky si myslim,ze to cenove srovnani neniaz tak jednoznacne,zejmena v pouziti redicich koncentratu.,.!. Ja jsem s Dedrou spokojena, menila bych za lepsi cenu ve srovnatelne kvalite a to lze jen vyzkousenim. Lada se ptala na porovnani s dedrou,tak jsem napsala svuj postrech. Pro porovnani z jineho uhlu. Ve finale to opet vyzni, ze kazdy si vybere to, co mu vyhovuje a to,co ho oslovi :)

Vzorky pro vyzkouseni (?)

Ahoj, docela ma zaujaly ruzne uvadene vyrobky. Lze nekde dostat nejake vzorky pro vyzkouseni? Marketa

Ahoj Jani,

Obrázek uživatele RenataM

třeba Medium. Je to čistič s desinfekcí. Pro registrované je za 162,-. Uděláš z něj 11 lahviček o obsahu 0,5l. Je něco takového pro srovnání? Řekla bych, že každá firma má svoje know-how a jednotlivé výrobky asi srovnat nejdou.

Dívám se na katalog Dedry. Mají toho opravdu hodně a to je to, co nemám ráda. Tak jako v restauraci jídelní lístek s mnoha typy jídel. Tím ale Dedru neshazuji, může být dobrá. Já od nich mám pár věcí a leží mi ve skříni. Desinfekční sprej jsem využila v porodnici, ale teď už na něj nesahám, protože je opravdu i s pachem desinfekce. Čističe toalet mám taky. Pěkně voní, tak jsem je používala na provonění mísy. Asi špatně.
A v tom bych viděla ten rozdíl. Pokud se nenaučíš používat, tak se vrátíš ke starému osvědčenému Savu. Proto jsme s Bětkou rozdaly vzorky s tím, že napíšeme k čemu jsou a každý se naučí. Kdo bude chtít, bude používat, kdo ne, tak bude uklízet se svými osvědčenými prostředky. Brala jsem to jako osvětu: " přátelé, existuje firma, která má tyto výrobky, vyzkoušejte"

V Missivě vidím tu krásnou jednoduchost. Pár úklidových prostředků a to je pro mne výhra, ale tím neodrazuji od používání Dedry.

Jani, to neber vážně, ono to

Obrázek uživatele Tomáš D

Jani, to neber vážně, ono to s tou náročností není až tak žhavé, každý jsme jiný, pro někoho je holt všechno co značí změnu náročné...
Tom

betko

Obrázek uživatele Janact

Ok, mrknu tam. Myslela jsemdat sem par cen - praci prasek nebo avivaz pro porovnani i.pro ostatni,ale kdo chce muze nakoukout do ceniku sam. Tu.narocnost jsem usoudila z tomova prispevku,kdy psal,ze Jitku prave ta narocnost odradila. Pripavek z dedry Flekito prave i tyto fleky -od travy,jahod, bublifuku vypere jen tim striknutim bez te.pripravy . Tak me zajimala ta cenova rozdilnost. J.

Jani

Missiva je na pouziti uplne stejna, taky se jen strikne pena na cokoli, co je potreba a muze se uklizet nebo hazet do pracky. Resily jsem odstranovani fleku, kterym se obecne nechce z detskeho pradla moc dolu, jako je bublifuk nebo ty jahody a dalsi ovoce, jinak se prani nijak resit nemusi a neni to nijak pracne. Proste bezny uklid.

Co se tyce cen, bylo by asi tezke davat sem cely cenik, ale koukni na www.missiva.cz a tam jsou vsechny ceny u kazdeho vyrobku, vydel je 1,3 a dostanes se na ceny po registraci. U kazdeho vyrobku je take uvedeno kolik vyjde obsah lahvicky a kolik lahvicek se z daneho koncentratu udela. Takze zalezi taky na obsahu koncentrovaneho baleni - napr. Jeden myci cyklus v mycce pri pouziti prasku i lestidla vyjde na 1,40- Kc.

Missiva nabizi uklidove prosterdky, kosmetiku, doplnky stravy a potraviny z prirody a produkty s bylinnymi vytazky ( mozna znas Snehurku - chladivy a hrejivy gel a tak).

dedra

Obrázek uživatele Janact

Ja taky pouzivam uz nejaky ten rok dedru.. i dedra nabizi akce,slevy,darky k objednavkam,bonusove darky. Dedra je taky "nase" ceska, z ceske skalice., ekologicka, po registraci tez s vyraznou slevou. Jsem s ni spokojena, vyhoda je asi oproti te missive tedy ze se neplati zadne registracni poplatky a tedy v narocnosti jak jsem vycetla..protoze. z dedry tam se strikne na flek,dlazdici,sporak,troubu, jde to do pracky a fleky dolu :) jsou to tez kondicionery, takze se redi a vydrzi dlouho. Ale rada bych porovnala tu cenovou hranici, bylo by to mozne?holky co nabizite mohly by jste napsat pro porovnani ceny,? Sem nebo i na muj mail janysta.j@seznam.cz ale lip sem, pripsala bych ceny dedry pro porovnani. A missiva nabizi i.jine veci nebo jen drogerku?

Já používám Dedru a jsem

Já používám Dedru a jsem spokojená. Misivu jsem používala cca před 10 lety, ale zrušili nám obchůdek, tak jsem neměla, kde nakupovat. Až teď jsem na ni narazila úplnou náhodou. Zítra mi má dorazit balíček, tak jsem zvědavá.