Skip to main content

Jednovaječná dvojčata 2x za sebou?

Posted in

Ahoj,
už jsem tu dlouho nebyla. Naše jednovaječné holčičky mají 6 let. K nim jsme si pořídili ještě jedno miminko - syn má 3 roky. Před pár týdny jsem zjistila, že jsem znovu těhotná. Dost jsem to musela zpracovávat, protože mi přišlo, že už se máme dobře, děti povyrostly a dá se s nimi cokoli podniknout. Jakmile jsem rozdýchala zprávu o dítěti a začala se těšit na pohodové těhu a užívání si jednoho miminka, šla jsem tento týden - ve 12tt na kontrolu, kde se ukázalo, že čekáme miminka dvě.

Znovu jsou to jednovaječná dvojčata s jednou placentou, ale naštěstí s přepážkou. Znovu tedy rizikové těhotenství. S holkama jsem musela od 27tt ležet v nemocnici. Narodily se plánovaným císařem v 35tt (u Apolináře dýl tenhle typ dvojčat nenechávají) a poležely jsme si v nemocnici ještě 3 týdny.
Teď z toho mám strach. Nemůžu ležet 3 měsíce v nemocnici. Máme malé a živé děti a musím být s nimi. Tak to tu rozdýchávám a i když už to začínám vidět malinko pozitivně, přeci jen vidím to, co jsem předtím neviděla. Všechny ty rizika, možnosti nemocí, nedonošenosti, apod. No musím vám říct, že jsem docela na nervy.

Prosím vás, je tu nějaká maminka, která má také jednovaječné dvojčata dvakrát?
Já už ani nevím, jestli se jednovaječná dvojčátka můžou narodit zdravá a jestli se dají donosit v pohodě aspoň do toho 35tt bez nemocnice.
Navíc jsme se přestěhovali. Takže nebudu rodit v Praze, ale v Brně Bohunicích. Takže pro mě další noční můra z neznáma.

Omlouvám se, že tu tak píšu, ale vidím teď všechno černě. Děsím se toho, co nás čeká.
Mám termín v říjnu, ale počítám - doufám, že porodím v září (35tt vychází na půlku září). Holky nastoupí do první třídy a syna mi nevzali do školky. Do toho manžel dělá státnice první týden v září a já nevím, jestli nebudu už ležet. ach jo.

Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale asi nikdo jiný než vy mě nepochopí.
Jana

Niko, díky moc za pozvání. Já

Niko, díky moc za pozvání. Já už se držím jen doma. Mám hrozně oteklý nohy a špatně se mi chodí. A naše děti? Hanba jak jsou stydlivý. :-( Na každé návštěvě čekají u dveří a pořád říkají kdy půjdeme domů. Snad to někdy přejde.
Naštěstí moje mamka miluje v létě vodu, takže bere děti - když má chuť vykoupat se - na koupaliště.
Tak přežijme léto a tyto horké dny. :-)

Jani, tak tohle si pamatuji.

Obrázek uživatele Nika1

Jani, tak tohle si pamatuji. M+M byli tři roky a tři měsíce, puberťáci měli své období. Vedra, břicho velké tak, že vidělo za zatáčku. Všude kolem mě kila a kila ovoce, které jsem musela zpracovat. Ríša dělal na baráku. Mamka na druhém konci republiky a druhá babička se smiřovala s tím, že bude mít další dvě vnoučata. Sotva jsem dýchala, po pár krocích bych šla nejraději spát. Já byla nadšená, že čekám zase dvojčata, ostatní se na maličký těšili, ale bombardovali mě pesimismem, jak to bude těžké, čtyři malé děti. Byla jsem snad jediný optimista.
Jani, kdybys chtěla, tak máme velkou zahradu, je u nás spousta dětí( minulý týden se tu sešlo 8 dětí ve věku 21měsíců až 6 let), tak by si vyhráli i ty tvoje, bylo by to něco nového a ty by sis mohla odpočinout. Stačí písknout.

Ahoj, já teda musím říct, že

Ahoj,
já teda musím říct, že první holky byly překvápko po svatbě. Syn byl vytoužený. A teď, když jsem si začala užívat, jak už jsou děti velké a co všechno podnikneme, tak jsme zjistili, že čekáme další dítě. Což byla čára přes rozpočet, ale těšili jsme se. Když jsme se ve 12tt dozvěděli, že jsou to dvojčata, myslela jsem, že mě odvezou a ten pocit převážně zůstává doteď. Né, že bych je nechtěla nebo že bych se jich zřekla, ale mám co dělat, abych to rozdýchala.
A tyhle vedra, prázdniny a znuděné děti doma, moje "imobilita", velké břicho a nateklé nohy,podkrovní byt...no nejde to nijak moc dohromady.
Za dva dny budu stejně dlouho těhotná jako s holkama, když jsem lehla do porodnice. Jsem vděčná, že teď je zatím vše v pořádku. I když se cítím teda pod psa.

Ahoj Jani, chtěla jsem jen

Ahoj Jani, chtěla jsem jen přidat se svou "troškou" do mlýna. Máme doma chlapečka v lednu mu bude 8, a dvojčata holky - 4 měsíce. Neplánované tři děti, ale všechny chtěné. Těhotenství jeden veliký záhul, ale v pohodě. Holky nejprve označené jako dvojvajky, pak jednovajky, pak dvojvajky a na závěr - jednovajky s jednou placentovu a dvěma vaky. Rodila jsem klasicky, vyvolávaný porod 36+2 - déle jednovajky u nás nenechávají. Rodila jsem v pondělí a v něděli jsme šli domů. Jsou to Ťuk,ťuk, ťuk zdravé holčičky. Narozené jsou v březnu a ještě v listopadu jsem chodila do práce :-), všechno se dalo zvládnout a nejkrásnější se jak se k holkám bezvadně chová "velkej brácha"
Ve první třídě měli 30 dětí, ale jen on je ze tří sourozenců - a je na to hrdý. Dneska se mě ptal, jestli si nepořídíme ještě jedno miminko ;-)
Gábina

Lucko,

Obrázek uživatele LadaVac

neboj,já to tak nevnímala a velkým rodinám fandím.Já bych do toho šla hned,ale přeci jen vím,jaké jsou tady u nás platové a pracovní příležitosti a co si budeme povídat i o tom to je.
Jinak mám radost z každé velké rodiny,která funguje.V našem okolí jich taky pár je.Kdybych potkala svého muže dřív,určitě bych mezi ně taky patřila.:)
Máte s Nikou můj velký obdiv.

Lucko,

Obrázek uživatele Tomáš D

a já si doplnil "jako smetí"... je to tak správně nebo jsi myslela něco jiného? :-)))

Lado

Obrázek uživatele Lucka V.

to nebyl žádný osobní útok na tebe. Naopak víš, že tvuj rozumný postoj naprosto chápu a má to tak většina lidí.

Ale velká rodina je velká rodina a je bezva, že jsou lidi co do toho jdou a nejme to jen my s Nikou.

Já velké rodiny poznala až tady na serveru. V mém okolí jsou 3 děti naprosté max a to ještě zpravidla kdo má tři děti má jedno z toho dvojčata. Mám z toho prostě radost.

Lucko,

Obrázek uživatele LadaVac

já si doplnila jak o život a je to dobře...ale občas se holt rozum musí použít,to jinak nejde.Ty a Jana jistě patří mezi ty,které i tohle řešily,ale já mám kolem sebe hordu těch,co to neřeší a pak čekají,co jim kdo dá...holt profesionální deformace.

Jani

Obrázek uživatele Lucka V.

vítej mezi námi "cvoky" co bytové ani jiné otázky neřeší a mají dětí jako ( dpolnte si cokoli ) :)

Jani, to je krásné - čtyři

Obrázek uživatele Nika1

Jani, to je krásné - čtyři holčičky a jeden klučina. Moc na tebe myslim:)

Jani,

Obrázek uživatele LadaVac

to je krásné a máš můj obdiv,jak to zvládáte.My máme jen ty dvojky ,ale řešili jsme bytovou otázku a když vidím,co to stojí,tak se dalšího miminka bojím.Ještě,že každý neuvažuje jako já,to bychom vymřeli.

Ahoj, teď jsem koukla do

Ahoj,
teď jsem koukla do průkazky a ve 20 tt jsem měla 4 kg nahoře. A teď už to prostě valí nahoru. S holkama jsem přibrala 25 kg a toho se teď taky děsím. Na druhou stranu jsem v jednom kole, tak snad se to nějak srovná.

U mě teď NENÍ JISTÉ jestli jsou jedno nebo dvojvaječné. V 6 tt tam byl jeden gestační váček a jedno žloutkové tělísko (nebo jak se tomu říká). V 9tt tam bylo jedno miminečko. Ve 12 tt tam byla jedna placenta a dvě miminka.
V 16tt tam byly dvě placenty a dvě miminka. V 19tt jsem už byla na rizikovém v nemocnici u MuDr. Gerychové a ta mi řekla, že to nevypadá na jednovaječná, ale na dvojvaječná dvojčátka. Každého mate začátek těhu, kdy všechno nasvědčovalo jednovaječnosti. Když jsem byla těhu se staršíma dvojčatama, tak mi říkali, že jedno a dvojvaječnost se pozná do 12tt. Tak teď opravdu nevím, jak to je.

Jinak jsem nebyla nikde jinde než u své gynekoložky a pak u MuDr. Gerychové. Ale v nemocnici už mají všechno na vysoké úrovni, proto si myslím, že mě neposílala na jiná vyšetření jinam. Vím, že s jednovaj. se má chodit po 2 týdnech. S dvojvaj. po měsíci. Já chodím po třech týdnech - protože je to takové zmatené.

Jinak na 99 procent budu rodit císařem - kvůli jizvě z předchozího porodu. Můj první císař vůbec nebyla procházka růžovým sadem, tak se toho děsím. Moje kamarádky si to zase nemůžou vynachválit. Já jsem byla vyřízená ještě tři měsíce po porodu. Tak se toho děsím.

A čekáme holčičky, takže budeme mít 4 holky a jednoho urostlého rytíře (u nás tedy spíše hasiče), který je bude všechny chránit. :-)

Aha...

takhle si to mylsela....:-) já nakonec rodila dost akutně (semlelo se to během hodinky) císařem....špatný průtok krve do mozku....takže "pokojíček" mě minul:-) Z.

Niko, jsem tak ráda, že je

Niko, jsem tak ráda, že je někdo, kdo zažívá něco podobného. A to nemyslím jen těch 5 dětí - to si ještě neumím představit, ale i to těhotenství s dalšími malými dětmi. Je pravda, že už teď je to super, že si děti spolu hrají. Za tři týdny jede manžel s dvojčaty na tábor a mě tu zůstane jen tříleťák a docela se toho děsím. Teď je pořád s holkama, ale co bude pak?? Jen doufám, že v té době budu ještě v pohodě.

Já říkám, že bych byla nejraději, kdyby už bylo jaro. Všechno pěkně zajeté, miminka už větší a já už císař a hojení dávno za sebou, nemluvě o začátcích s kojením. :-) ale hold si to budu muset všechno prožít. :-/

Zuzko, ty jsi nerodila v

Obrázek uživatele Nika1

Zuzko, ty jsi nerodila v pokojíčku? Tam je ještě porodní sál? Jinak pokoje tam jsou po více lůžkách, ale prostředí na porod bylo super.

Na Obilňák

si taky nemůžu vůbec stěžovat, bylo to tam fajn...:-) Teda takový luxus jako Nika jsem tam neměla, o svém pokojíčku jsem si mohla nechat tak akorát zdát, ale mě to až tak nevadilo za těch 8 týdnů tam jsem si celkem zvykla a bylo bezva si s ostatníma holkama/maminama pokecat:-) Moc držím palce ať vydržíte co nejdýl a vše proběhne v pořádku a miminkům hodně zdraví. Zuzka

Limpapony,

Obrázek uživatele Nika1

na Obilňáku jsem rodila oboje dvojčata a super.Moc hezké porody. Lékaři i sestry byli úžasní, milí, moc hezky se o nás starali a péče byla výborná. Máš svůj hezký pokojíček se svým soukromím. A po porodu dostaneš ještě v pokojíčku krupicovou kaši :D

Jani,

Obrázek uživatele Nika1

když jsem četla teď tvůj příspěvek, tak mi to připomělo když jsem čekala malá dvojčátka.Ve 27tt jsem se sotva hýbala a jen si přála abych vydržela dost dlouho.
MUDr. Gerychová je úžasná. Ve 28tt jsem ležela na Obilňáku a měli jsme problém s hlídáním M a M. Byla hodná, situaci se mnou řešila a když už to jinak nešlo, tak mě pustila. Miminka jsem donosila do 36+6tt.
To že budete mít 5 dětí je náročné, ale krásné. Náš čtyřlístek si spolu hraje a je úžasné je pozorovat. A když se k nim přidají i ti nejstarší, tak to opravdu nemá chybu. Máš míň práce v tom, že si děti hodně vystačí sami. Náročné v tom, že na tebe mluví všichni najednou a každý chce něco jiného:D
Ale zase přestaneš hodně věcí řešit. Kolikrát jsem i překvapená když vidim jak nejstarší provokují ty mladší, prostřední všude tahají ty nejmenší,ti nejmenší neustále něco berou těm starším a nejstarším a všichni přes sebe křičí, ječí, smějí se, nadávají, vztekají a já jsem naprosto v klidu a dělám si, co potřebuji.
Co se týká praktičnosti, naučila jsem se mít vždycky nějaký prostor navíc. Auto máme 9ti místné, teď kupujeme stan a dívám se po takovém abychom se tam mohli hýbat i při dešti atd., ale na to všechno přijdete :) Moc držim palce abyste byli všichni v pořádku a aby jsi všechno zvládla. Hlavně ke konci těhotenství a po porodu než se doma všechno zaběhne.

Niko

díky, s Obilňákem nemám zkušenosti, názory se hodně různí. Já jsem se tam narodila tak to bude trochu deja-vu.

Jani díky za postřehy, z

Jani díky za postřehy, z vícečetným těhu nemám zkušenosti, předchozí probíhala v poho, ale tady nelze srovnávat. Hlavně mi bývalo první 4 měs. dost špatně od žaludku a stále jsem si hlídala WC na dosah...
Chodím k MUDr. Hodické 1x za 14 dní. Posledně mě odvařila, když si všimla, že holky jsou ostříhané. Co jsem pročítala tak dr.Gerychová bude kapacita ve svém oboru. Byla jsi i na kontrole na kardiologii s mimčama? Poslali mě do dětské nem. na vyšetření v 21kt. Nevím jestli se mám plašit nebo je to standardní postup.
Čekáš teď holčičky nebo kluky? A nebo je to překvápko?
Rozdíl mězi 3 a 4 vidím už teď, auto budeme muset vyřešit a navíc při třech dětech bychom s trochou rekostrukce v domě dosáhli pro každého vlastní pokoj, při 4 už budou muset být po dvou. A budu potřebovat větší pračku, ta naše 10-ti letá chudinka už nestíhá.
S váhou jsem teď +3kg a taky se trochu děsím, abych se unesla. Normálně mám cca 59kg při 167cm. Ovšem před dětma to bývalo lepší... No jsem zvědavá, prý po tom 20tt už to bývá s dvouma těžší. Zatím jsme ještě zvládli minulý týden dovču v Chorvatsku - během cesty jsem se pořád vrtěla, ale jinak ok.
Omlouvám se za ten román, jsem ráda, že si tady můžu podebatovat s někým, kdo má zkušenosti.
L.

Limpapony,

Obrázek uživatele Nika1

na Obilňáku jsou zvyklí. Chodila jsem tam když jsem čekala malá dvojčátka. Starším dvojčátkům byli tři roky. Pokaždé tam bavili lidi v čekárně i sestřičky a lékaře. Nejvíc tím, když studovali kde leží čí miminko :)

Ahoj, tak to jsme ve velmi

Ahoj,
tak to jsme ve velmi podobné situaci. My máme tři prťata - dvojčata 6 let a malej 3 roky. Já jsem teď 27+0 a musím říct, že jsem už docela vyčerpaná. To vedro dělá svoje. S holkama jsem od 28+2 ležela na rizikovém v nemocnici až do porodu, tak se toho teď hrozně děsím. Navíc jsem pořád na nohou a musím se dětem věnovat. I když musím říct, že manžel a babička makají jak jen to jde.
Říkám si vydržet ještě dva měsíce..
No mít tři děti je uplně jiné než 4 a víc. Teď to myslím jen čistě prakticky - třeba auto. My teď - s pěti - ještě pořád nemáme vyřešeno a asi to ani řešit nebudeme. Není na to sil ani peněz. Takže si necháváme naše Galaxy a hold tam ten kočár nějak nacpeme. A když pojedeme někam na víc dnů, budeme brát rakev. Toť zatím naše plány.

S vahou - to mi ani nemluv. Mám spíš opačný problém než ty. Po holkách mi zbylo 10 kg. Měla jsem vždy 49 (při 160 cm) a po holkách se pořád držím na 59. I když jsem byla těhu s Šimonem, tak mi nic nezůstalo. A teď? Už mám 10 nahoře a jsem z toho nešťastná. Představa jak velká zase budu a jak špatně to půjde dolů..no pořád se s tím nemůžu srovnat. Vím, že je super, že jsou mimina v pořádku a že já se taky docela držím, ale prostě mě hodně mrzí, že se už nemůžu tolik hýbat. Kamarádka má měsíc před porodem a teď se vrátila ze stanovýho tábora. No já si to teď nemůžu dovolit. Ale vím, že těhu s jedním je fakt o něčem jiným. :-(

K jaké paní doktorce chodíš?
Já chodím k MuDr. Gerychové. Byla mi doporučena a musím říct, že jsem spokojená. Myslím, že má ordinační hodiny i na Obilňáku. Chodím teď po třech týdnech - od 19tt, ale teď už bych to snesla klidně i častěji - nějak se toho děsím, jak to v těch posledních týdnech bude.

Jejda, jsem se hodně rozepsala. Omlouvám se. Moc ti držím palce ať vydržíš. A obdivuji, že chodíš do práce. Snad budeš dlouho v pohodě.:-)

Jana

Jani, riziková poradna a

Obrázek uživatele RenataM

Jani, riziková poradna a ambulance jsou od sebe odděleny. Nic se neboj. Čekala jsem teda i v rizikové poradně, ale to zrovna měla paní doktorka předání pacienta. Cca 30minut.

Máš moje pochopení

Ahoj Jani,
jsem tu nová, ale po přečtení příspěvků jsem se uklidnila, že nejen mě zjištění vícečetného těhotenství poměrně dost zaskočilo. Máme dvě staší děti - holky 5,5 a 4 roky. Třetí dítě bylo v plánu, ale po zjištění, že se jedná o mo-bi dvojčátka jsem to psychicky dost těžko nesla - rizikové těhotensví = nástup na nemocenskou (sotva jsem se vrátila do práce z první MD), co s dětmi, kdybych byl nutný pobyt v nemocnici, co kdyby dvojčata nebyla v pořádku, barák na hypotéku, jak zaopatřit chod rodiny s 4 dětmi (odvody do školek, škol, nemoci dětí..). Místo úspěšného nabírání váhy mi psychika zařídila, že jsem shodila i ta kila co mi zůstala po holkách. Teď jsem ve 20tt a pomalu se klidním a sbírám cenná kilečka.
Na Bohunice slyším samou chválu, já chodím do rizikové poradny v Brně na Obilňák a musím říci, že i tam je paní doktorka velice pečlivá a milá. Teď přes prázdniny pokud nejsou holky u prarodičů na prázdninách, je musím občas také vzít sebou, ale vždycky to čekání nějak ustojíme, ultrazvuk holky baví.
Zatím ještě chodím do práce (prosím nekamenujte mě) a snad ještě nějaký týden vydržím.
Přeji Ti aby všechno dobře dopadlo.
Lipapony

taky máme :-)

Ahoj Jani, taky máme jednovaječná dvojčata (přirozenou cestou) kluky teď jim je 6 měsíců ... tak to mám docela čerstvé doma ještě máme 8 letou slečnu. Těhu bylo náročný , ale dalo se to zvládnout i když měly od 18 týdne tranzf. syndrom , ale nakonec nebyla nutná operace a samo se to upravilo ... každý týden teda kontrola na UZ chodila jsem do FN Hradec Králové. Kluci jsem donosila do 36 týdne ... jeden měl 2860 g a druhý 1860 g (ten byl teda na nedonošených ještě 3 týdny) s druhým jsem šla domů a jezdila jednou denně kojit ... kluci jsou zdarvý krásní .. žádný problém a ani ten drobeček (už má skoro 7 kg) a dr. říká že je uplně jako jeho vrstevníci :-)
takže dají se donisit do toho 35 týdne v poho
přeju moc štěstí a rodičům pevné nervy :-)
Markéta

vítej zpět

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Jani,
já asi nic k tématu nenapíšu, ale jen bych Tě rád pozdravil a přivítal zase na dvojčatech :-) Za tu dobu se toho koukám událo hodně... tak Ti přeju ať vše dopadne dobře a hlavně žádný stres.
Tom

moc děkuji

Ahoj maminky,
moc vám děkuji za vaše povzbudivé zprávy. Zvláště to, že miminka můžou být i téměř donošená. Tak teď mám fakt silnou motivaci taky je pořádně donosit, když vím, že to jde. :-)
Děkuji za radu ohledně Bohunické nemocnice. Myslím, že se mi moje gynek. zmiňovala, že mě pošle za ní. Jen doufám, že riziková poradna neznamená to stejný jako ta přijímací ambulance k porodu, kde čekáte třeba i tři hodiny. Prý budu od 20tt chodit už do rizikové poradny a to jednou za 14 dní a to si neumím představit tam strávit dopoledne - s tříleťákem. :-/

Tento týden jsme byli s manželem jak opařený. Ani jeden z nás nebyl schopný žádné klasické činnosti. Tak snad se už dostaneme do "normálu". Je to už zapotřebí.

jana

Máme jedny jednovaječné

a ty jsem donosila do 38+ 0.

Ahoj, já mám také jen jedny

Obrázek uživatele Lulu

Ahoj,

já mám také jen jedny dvojčata, ale Bohunic bych se rozhodně nebála. Paní doktorka v poradně je určitě skvělá jak už psaly holky, tak se zkus na ni poptat a jít k ní do poradny. Neboj, zvládnete to i s budoucím inženýrem nebo magistrem a třemi dětmi :-). Budeme za nás držet palce!

Lucka

Ahoj mám také jednovajěná

Obrázek uživatele Markéta1

Ahoj mám také jednovajěná dvojčata s jednou placentou a přepážkou.Těhotenství bylo v pohodě.Neměla jsem žádné komplikace.Holky se narodily ve 36 týdnu normálním porodem.Ať vše dobře dopadne :-)).Markéta

Ahoj Jani, také máme

Ahoj Jani, také máme jednovaječná mo-bi dvojčátka. Po celé těhotenství byl strach z toho, co se může stát, obrovský. Prvních 6 měsíců jsem jezdila do práce, na služebky apod. (abych přišla na jiné myšlenky), pak už jsem byla raději doma (jak mi to od začátku všichni doporučovali :), sotva jsem chodila. Po celé těhotenství jsem docházela na kontroly do Gennetu, do poradny a ještě jsem jezdila do Hradce Králové za panem Hodíkem (jediný specialista na transfúzní syndrom dvojčat u nás). Je to opravdu profík a je možné, že díky jeho "babské radě" (pití fitness nápoje) se nám podařilo zvrátit transfúzní syndrom, kde jsme měli hraniční hodnoty. Holky se narodily v 36+6tt na Bulovce, naprosto v pořádku. Myslím, že záleží na každém tom těhotenství, jak si to zrovna sedne. Držím palce!

Jano,

mám jen jedny dvojčata - také jednovaječné, s jednou placentou a přepážkou. K tomu dvě starší cácorky(v době narození dvojčat 4 a 2 roky). Těhotenství s dvojčaty bylo bez komplikací, bez ležení, ale bylo vyčerpávající, to nemohu popřít. Dělala jsem vše, omezení žádné. Dvojčata se narodila 36+2. Také jsem se hodně bála toho, co všechno se může stát, ale nakonec to proběhlo všechno dobře.
Přeji, aby to tak bylo i u vás.
Šárka

Jani

Já mám sice dvojčata jen jedny, ale přesně tu variantu, kterou máš ty - jednovaječná s jednou placentou a přepážkou. A dvojčátka zvládla těhotenství včetně amniocentezy naprosto bez problémů. Celé těhotenství jsem se starala o staršího syna, nosila ho v náručí, veškeré aktivity jsem dělala bez omezeni, protože jsem se cítila dobře. Ještě dva dny před porodem jsem byla se synem v bazénu. Kluci se narodili plánovaným císařem 36+3 v Podoli, měli 2,5 kg a byli naprosto v pořádku. V porodnici jsme byli 10 dni, ale to hlavně kvůli žloutence. Takže to bez nemocnice a komplikaci jde - a já moc držím palce, aby to tak šlo i u tebe! :-)

Jano, doporučila bych ne

Obrázek uživatele Nika1

Jano, doporučila bych ne Bohunice, ale Obilňák. Rodila jsem tam oboje
(dvojvaječná) dvojčátka. A oba porody byly super, lékaři i sestřičky o mě báječně pečovali a byli moc fajn.
Péče o miminka byla skvělá.

Když jsem otěhotněla, bylo starším dvojčatům 2 a 3/4roku. Starší dvojčátka se narodila 34+0tt a tak všichni měli strach, zda vůbec malá dvojčátka donosím. Mladší dvojka se narodila vyvolávaným porodem 36+6tt.
Kdyby jsi se chtěla na něco zeptat, napiš mi na nika.dem@seznam.cz

Moc gratuluji a přeji aby všechno dobře dopadlo. Nám se v říjnu narodila polovina dětí. Nejstarší dcera a nejmladší dvojčátka :)

Jak píše Martina,

Obrázek uživatele RenataM

Dr.Gerychová je poklad. Vede rizikovou poradnu v Bohunicích.

Dar od Boha!!!

Obrázek uživatele RenataM

Jani, Bohunice mohu jen doporučit. Rodila jsem tam naše Budulínky.
Mám jen 4 děti, z toho dvojčátka jen jedny a dvojvaječné. Vše dopadne dobře, musíš tomu věřit!

Ahoj Jani, ja mam jen jedny

Ahoj Jani, ja mam jen jedny dvojcata a zadny jiny dite, takze se nemuzu moc vyjadrovat:-) jen jsem Te chtela povzbudit a trochu poradit. Ja jsem mela v tehotenstvi dost problemy a chodila jsem prave do rizikove poradny do Brna Bohunic a tam jsem potom i 4 mesice lezela. Mela me na starost i rodila Dr. Gerychova, delala mi i amniocentezu. Krome toho, ze je vyborna doktorka, tak i lidsky je opravdu bezvadna. O kamaradku s dvojcaty se taky starala. Zkus se k ni objednat, myslim, ze ti hodne pomuze!